Missionarisstandje saai? Zo maak je het spannender dan ooit!

missionaris

Klassieker dan het missionarisstandje kan niet. Het is al eeuwenlang een van de populairste en algemeenste standjes ter wereld. En het is het standje waarmee we waarschijnlijk allemaal ontmaagd zijn. Comfortabel en vertrouwd, maar soms ook een beetje saai. Daarom zes tips om het missionarisstandje spannender te maken!

Voor de mensen die geen idee hebben wat de term missionarisstandje eigenlijk inhoudt: bij deze positie ligt de vrouw op haar rug met de benen gespreid. De man komt op haar liggen en kan haar zo penetreren door met zijn heupen te bewegen. Nope, daar hadden we niet veel woorden voor nodig, zo simpel is het!

In de westerse wereld is de missionaris met afstand het meest gebruikelijke standje. Uit een onderzoek van de legendarische bioloog en seksuoloog Alfred Kinsey gaf 91 procent van de vrouwen aan dat het de meest voorkomende positie was en voor de overige negen procent was het zelfs de enige positie waarin zij seks hadden. Let wel, dit was een onderzoek uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Maar toch.

Sterke krijgers

We vinden de missionaris dan ook terug op eeuwenoude tekeningen en aardewerk. Hoewel veel oude beschavingen ook dol waren op de vrouw bovenop, en het ‘primitievere’ from behind, schreven ze vaak speciale eigenschappen toe aan de standaardwip.

Zo geloofden de oude Chinezen dat jongetjes geboren werden met hun gezicht naar beneden en meisjes met hun gezicht naar boven. Het missionarisstandje zou dit weerspiegelen. De Kogi-stammen in Colombia geloofden dat als een vrouw bewoog tijdens seks, dat de aarde van de schouders van vier reuzen zou glijden. De missionaris zou dit voorkomen, omdat de vrouw minder bewegingsvrijheid heeft en de seks ‘stabieler’ is.

En de Kerala-stammen in India? Die zijn ervan overtuigd dat je alleen sterke krijgers kunt baren als de man tijdens de conceptie bovenop ligt.

Misdaad tegen de natuur

Ook in de westerse wereld was de missionaris populair. Sterker nog, het was eeuwenlang de enige seksuele positie waar niet met gefronste wenkbrauwen op neergekeken werd door de kerkelijke autoriteiten. Vanaf de zesde tot grofweg de zestiende eeuw begon de kerk de missionarishouding actief te promoten. Bij geslachtsgemeenschap moest de man bovenop, omdat ze geloofden dat het zaad met de zwaartekracht mee vloeide, waardoor vrouwen sneller zwanger zouden raken.

Thomas van Aquino noemde het zelfs een misdaad tegen de natuur als mensen zich lieten gaan in ‘onnatuurlijke’ seks. Met het missionarisstandje onderscheidde je jezelf van beestachtige en onbeschaafde zondaars, die zich stiekem vergrepen aan orale, anale of homoseksuele geneugten. De missionaris was, kortom, puur en onschuldig: zoals God de voortplanting tussen man en vrouw bedoeld had.

Op zijn hondjes

De term ‘missionarisstandje’ komt dan ook van deze fanatieke predikers vandaan. De missionarissen bezochten Polynesië in de Stille Zuidzee en waren geschokt dat de plaatselijke bevolking het in allerlei standjes deed. Bij deze volkeren was het bovendien gebruikelijk om op zijn hondjes te vrijen, wat de missionarissen als dierlijk beschouwden.

Voor hen was de man bovenop de enige fatsoenlijke en toegestane manier van vrijen. En dus predikten de zendelingen niet alleen het woord van God, maar ook het ‘beschaafde’ standje dat al snel de missionarishouding werd gedoopt.

Voordelen van het missionarisstandje

Gelukkig valt er genoeg met de missionaris te beleven. Niet alleen heb je alle ruimte om elkaar te zoenen, te likken en te strelen, het is ook een van de intiemste en intenste standjes die er zijn. Jullie lijven en gezichten zijn superdicht bij elkaar en jullie kunnen elkaar diep in de ogen kijken tijdens de seks.

Game of Thrones-stijl

Zeker dat laatste is erg sexy. Door oogcontact voel je je sterker met elkaar verbonden en komen er stofjes vrij in je hersenen waardoor je extra opgewonden wordt. Zo’n gevoel van verbinding ontstaat een beetje lastig als hij je van achteren aan het nemen is, daarom is de missionaris zo ideaal voor iedereen die van emoseks houdt. Denk maar aan de Khaleesi die in Game of Thrones de woeste Khal Drogo op zijn rug dwong en door oogcontact hun relatie verhief van dierlijk beuken naar emotioneel beminnen.

Bovendien is er alle ruimte om te zoenen. Want tja, ook dat gaat een beetje moeilijk met een gedraaide nek. Zoenen is niet alleen fijn en intiem, het zorgt er ook voor dat je lijf hormonen blijft produceren die je opgewonden maken. Daardoor krijg je alleen maar meer zin in seks. Ook kun je lekker aan elkaars nek en hals snuffelen, gebieden die wemelen van de sexy feromonen.

Perfect om te experimenteren

Omdat het missionarisstandje zo simpel en doeltreffend is, is het ook een perfecte houding om mee te experimenteren. Er zijn tenslotte veel meer mogelijkheden dan alleen maar rechttoe rechtaan. Natuurlijk, bij de missionaris heeft de man een stevige vinger in de pap te brokkelen als het gaat om  de diepte en het ritme van de penetratie. Maar als vrouw kun je je benen en bekken gebruiken om het standje te veranderen, waardoor er een heel nieuwe dimensie kan ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je de penis meer de voor- of juist meer de achterwand van je vagina laat stimuleren.

Daarnaast is het standje ideaal voor elke vrouw die haar clitoris wil kietelen. En welke vrouw wil dat nou niet? Wanneer je je heupen omhoog duwt, komt je clitoris tegen zijn onderbuik en schaambeen aan en zo kun je jezelf, tijdens de penetratie, clitoraal klaar laten komen. Ook je partner kan, met een beetje oefening, je clitoris stimuleren door bij elke stoot met de schacht van zijn penis je gevoeligste plekje te beroeren.

missionaris

Variaties op het missionarisstandje

Kortom: de missionaris is allesbehalve saai. Bovendien zijn er tientallen sexy variaties op te bedenken. Benieuwd welke? Hieronder vind je zes opwindende alternatieven voor iedereen die de oude, vertrouwde missionaris wil tweaken!

1: G-spot-standje

Een kleine uitdaging, maar als het lukt…is het superheet! Als vrouw ga je op je rug liggen met je benen omhoog en je voeten op de schouders of de borst van je partner. De man gaat op zijn knieën zitten en houdt zijn benen strak bij elkaar zodat hij zo lang mogelijk is. Hij pakt vervolgens jouw billen vast en trekt je naar zich toe. Jij houdt zijn benen vast voor meer balans en controle. Hij kan je zo steeds sneller penetreren en met elke stoot meer naar zich toetrekken. Toegegeven, het vergt wat oefening en inspanning. Maar het is een perfecte positie om jouw G-spot telkens weer te raken en tot een spetterend orgasme te komen.

2: Drill-standje

Bij dit standje begin je in de normale positie van het missionarisstandje. So far so good! Maar in plaats van dat je je benen op het bed laat rusten, breng je je benen omhoog. Je partner pakt vervolgens je scheenbenen, enkels of bovenbenen vast en drukt ze tegen het bed ( of richting jouw borst). Ja, eigenlijk vouwt hij je dus dubbel. Een enige rug is dus vereist voor dit standje. Een behoorlijk dominante houding, waarbij je partner eigenlijk alle controle heeft over de bewegingen. Ook kan hij je op deze manier extra diep penetreren. Omdat het best vermoeiend is, houden jullie dit standje waarschijnlijk niet eindeloos vol. Maar voor zolang het duurt, is het supersexy!

3: Diep grotje

Deze variant is ideaal als je houdt van heftige penetratie. Je partner gaat hierbij niet op je liggen, maar zit half rechtop en steunt op zijn knieën en handen. Jij ligt op je rug met je benen opgetrokken en je knieën gebogen. Telkens als hij stoot, trek jij je benen een beetje op en beweegt zo met hem mee. Omdat je je benen buigt, kan hij je dieper penetreren. Heel fijn als je partner wat minder bedeeld is down there en je toch het gevoel wil hebben dat je van binnen volledig gevuld bent.

4: Honingpotje

Ook bij dit standje trek je je benen op, zodat je met je voeten ter hoogte van de billen van je partner komt. En ook hier steunt je partner op zijn knieën en handen. Je slaat je benen om zijn romp, terwijl hij half zittend en steunend op zijn knieën en handen penetreert. Omdat je je benen hoger houdt en je bekken kantelt en je voeten op zijn billen legt, wordt zijn schaambeen tegen jouw clitoris gedrukt. En omdat je meer controle hebt over je bewegingen, kun je er zo tegen aanwrijven, dat je heerlijk clitoraal klaarkomt. Je benen zijn hoger, dus je vagina wordt nauwer en je partner kan dieper penetreren.

5: Beetje bondage

De missionaris kun je ook prima opleuken met speeltjes. Combineer het bijvoorbeeld met simpele bondage. Geen ervaring? In een bondageset voor beginners vind je alles wat je nodig hebt om je eerste kennismaking spannend en soepel te laten verlopen. Spreek vooraf samen duidelijke grenzen af en probeer je vervolgens over te geven aan hem en aan het moment. Je kunt het spannender maken door een masker of een blinddoek te dragen. Als je zicht is uitgeschakeld, zullen je andere zintuigen zich extra inspannen. En daardoor zal elke aanraking extra intens aanvoelen.

6: Speel met de clitoris

Niet alleen tijdens het voorspel, maar ook tijdens de penetratie mag het kleine genotsknopje niet vergeten worden. Een gestimuleerde clitoris zorgt ervoor dat je vochtig en open wordt en seks veel soepeler en lekkerder verloopt. De meeste vrouwen hebben bovendien directe stimulatie nodig om tot een hoogtepunt te komen. Tijdens de missionaris, en de verschillende varianten erop, kun je prima clitoraal klaarkomen als je je clitoris tegen het schaambeen van je partner wrijft. Of als je jezelf met je vingers beroert, terwijl hij je penetreert. Maar als dit niet lukt, kun je altijd gaan voor een fijne clitorisvibrator voor extra stimulatie.

Laatste tip: breathe in, breathe out!

Het missionarisstandje is dus al aardig intens, maar wist je dat je het extra intens kunt maken door synchroon adem te halen? Onderzoekers hebben ontdekt dat verliefde mensen vaak tegelijk adem gaan halen als ze elkaar aanraken. Zo zorg je er onbewust voor dat jullie verbintenis sterker wordt en jullie seksuele ervaring intenser.

Maar dat niet alleen. Want hoe beter en geconcentreerder je ademhaalt, hoe meer je voelt in je lijf. Als je ademhaalt, komt er namelijk meer zuurstof in je bloed en dat zorgt weer voor een betere bloedsomloop. Hello intens orgasm, want je clitoris wordt supergevoelig naarmate er meer bloed naartoe stroomt.

Stoppen dus, met dat gejaagde gehijg. Maar begin met lang, diep en ontspannen ademhalen en ontdek zelf hoe je zo heftiger en intenser klaarkomt!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?