Moeilijk klaarkomen? De beste tips voor vrouwen

Niet kunnen klaarkomen komt bij veel vrouwen voor. Geen orgasme kunnen krijgen kan allerlei verschillende oorzaken hebben. In dit artikel gaan we in op de mogelijke oorzaken van moeilijk klaarkomen en geven we je tips waardoor je hopelijk wel snel een orgasme bereikt.

Het orgasme, wat is dat eigenlijk?

Het orgasme is het seksuele hoogtepunt bereiken, de ontlading van alle seksuele energie. Nadat de spanning steeds meer is opgebouwd, volgt opeens het klaarkomen. Vrouwen voelen het door het samentrekken van de spieren in de baarmoeder en de spieren van de vagina. Daarna voelt het lichaam ontspannen aan. In sommige gevallen kan een vrouw spuitend klaarkomen, dat noemen we squirten.

Het komt veel voor dat vrouwen geen orgasme kunnen krijgen. Zo’n driekwart van alle vrouwen heeft wel eens proberen met het krijgen van een orgasme en een kwart heeft daar vaak last vast. Je hoeft natuurlijk niet per se klaar te komen om een fijn seksleven te hebben. Maar wil je toch graag eens een orgasme beleven, dan kan dit artikel je helpen.

Oorzaken van moeilijk klaarkomen

Er zijn talloze oorzaken waardoor vrouwen niet kunnen klaarkomen. We noemen hieronder de meest voorkomende oorzaken:

  • Onwetendheid: door films en onervarenheid kan jij, of je partner, denken dat alleen penetratie genoeg is om klaar te komen. Maar het is een feit dat maar weinig vrouwen een orgasme krijgen door alleen penetratie.
  • Te weinig stimulatie: dit hangt eigenlijk samen met het punt hierboven. Als de clitoris te weinig wordt gestimuleerd, dan wordt het moeilijk om klaar te komen.
  • Stress: als je stress of zorgen hebt, dan ben je waarschijnlijk snel afgeleid. Als je bijvoorbeeld geldproblemen ervaart, dan is het lastig om je te concentreren op je lustgevoelens.
  • Relatieproblemen: vind je je partner niet meer zo aantrekkelijk? Is één van jullie vreemdgegaan of is de relatie in het slob geraakt? Dit kan een grote invloed hebben op je seksleven. Geen orgasme kunnen krijgen is dan helaas heel normaal.
  • Medicatie: als je antidepressiva gebruikt, dan is de kans groot dat je minder zin hebt in seks en niet goed klaar kunt komen. Dat is ook zo bij ziektes als diabetes of een vaatziekte.
  • Onzekerheid: als je klaarkomt dan is dat de ultieme overgave. Als je weinig zelfvertrouwen hebt of heel zelfbewust bent, dan kun je je zorgen maken over je uiterlijk, de geluiden die je wel of niet maakt of hoe je kijkt. Hierdoor ben je geneigd om je sneller in te houden.
  • Misbruik in het verleden: seks is een intiem iets. Als iemand misbruik van je heeft gemaakt in het verleden, dan is het moeilijk om je volledig over te geven aan jezelf of je partner. Het advies is om niks te overhaasten en nooit te pushen.

1. Leer je lichaam kennen met zelfbevrediging

Als je het lastig vindt om klaar te komen, dan kun je daar hulp voor zoeken. In het geval van psychische problemen of lichamelijke problemen kun je naar de huisarts, psycholoog of seksuoloog gaan. Vind je het gewoon lastig om aan te geven bij je partner, of weet je helemaal niet goed wat je echt lekker vindt? Leer dan eerst eens je lichaam kennen. Door zelfbevrediging ontdek je wat jou opwindt. Welke plekken je fijn vindt om aan te raken en welke liever niet. Dit kun je later natuurlijk ook communiceren met je partner.

2. Vrouwen hebben tijd nodig voor een orgasme

Een vrouw komt veel minder snel klaar dan een man in het algemeen. Bovendien duurt het langer voor ze opgewonden is. Waar een man al snel een stijve penis krijgt door een enkele aanraking, duurt het bij vrouwen langer om goed nat te worden. Door een uitgebreid voorspel worden de borsten en tepels gevoeliger, zwellen de clitoris en schaamlippen op en wordt de vagina vochtig. Het is volkomen normaal dat je wel tien minuten of langer naar een orgasme toewerkt.

3. Moeilijk klaarkomen? Dit zijn de lekkerste speeltjes!

Vrouwen die moeilijk klaarkomen kunnen veel baat hebben bij het gebruik van sextoys. Vooral speeltjes met krachtige vibraties en sextoys die zich op de clitoris richten helpen met het bereiken van een orgasme.

Krachtige vibraties met de wand massager

De wand vibrator is een massagestaaf, die je kunt gebruiken bij het masturberen. De grote kop kun je tegen je geslachtsdelen houden. Het is niet de bedoeling om jezelf te penetreren met deze vibrator: hij is puur bedoeld om bijvoorbeeld je clitoris te stimuleren. Door de uitzonderlijke krachtige vibraties van de wand vibrator wordt dit soort vibrators aangeraden voor dames die moeilijk klaarkomen.

Clitorale stimulans met de luchtdruk vibrator

Zoals we al eerder aangeven is clitorale stimulans belangrijk als je als vrouw wilt klaarkomen. Met de revolutionaire luchtdruk vibrators van Womanizer en Satisfyer is dat makkelijker dan gedacht. Deze vibrators zuigen als het ware aan je clitoris door middel van luchtdruk. Hierdoor komen veel vrouwen al binnen enkele minuten klaar. Omdat de clitoris niet rechtstreeks wordt aangeraakt, wordt overstimulatie ook voorkomen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?