Het vrouwelijk orgasme is als vuurwerk in je hoofd

vuurwerk 14 juli

Er wordt weleens gesproken van vuurwerk in bed. Dat duidt niet alleen op het hoogtepunt; je orgasme. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat als een vrouw een orgasme krijgt, dat letterlijk in haar brein te zien is als vuurwerk. Lees meer over het vuurwerk dat ontstaat in je hoofd, tijdens het vrouwelijk orgasme.

Onderzoek naar het vrouwelijk orgasme

Ben je benieuwd wat er in je hersenen gebeurd als jij als vrouw een orgasme krijgt? Dan ben je niet de enige. Neurowetenschappers houden zich al lange tijd met deze vraag bezig. Niet tussen de lakens, maar in een laboratorium.

Dokter Barry Komisaruk werkt aan Rutgers University in Newark, New Jersey, als neuroweterschapper. Hij doet al decennia onderzoek naar vaginale stimulatie. Zo was hij de wetenschapper die ontdekte dat tijdens een orgasme pijn wordt geblokkeerd of verminderd. Samen met Pat Singh, een MRI specialist, neutowetenschappers en sekstherapeut Nan Wise en hun medeonderzoekers, probeert Komisaruk uit te vinden welke delen van het brein worden geactiveerd tijdens het masturberen en het orgasme.

Masturberen tijdens een MRI

Met dank aan meer dan tweehonderd vrouwen, die zo dapper waren om te masturberen in een MRI scanner, weten de wetenschappers – en wij – nu meer. Tijdens het vrouwelijk orgasme lichten onze hersenen namelijk op als vuurwerk! Bij vrouwen licht een ander deel van de hersenen op dan bij mannen. Bij vrouwen is de meeste activiteit te zien in de orbitofrontale cortex. Dit is het gebied achter je linkeroog, dat zorgt voor de verwerking van prikkels, het nemen van beslissingen en redelijk denkvermogen.

“De hersenen worden heel actief als iemand op weg is naar een orgasme,” legt Komisaruk uit. Hij en zijn medeonderzoekers hebben ontdekt dat vier verschillende soorten zenuwen het orgasme van de genitaliën naar de hersenen ‘dragen’. De reden voor het onderzoek? “We proberen altijd manieren te zoeken om het leven van mensen beter te maken,” aldus de dokter.

Lees ook: Masturberen voor vrouwen

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?