Niet-seksuele dingen die mannen sexy vinden

dit vinden mannen aantrekkelijk

Borsten, billen en rode lippen? We denken misschien dat mannen alleen seksueel opgewonden raken van deze usual suspects, maar blijkbaar zijn er legio onverwachte dingen die ze sexy vinden. Van blozen tot brillen, we hebben de opvallendste turn-ons voor je op een rijtje gezet!

Spelletje paintball

We weten allemaal hoe we een man helemaal week van verlangen kunnen maken. Een beetje decolleté hier, een wulpse blik daar en laat het verleidingsspel beginnen. Maar wist je dat mannen van de gekste dingen hitsig kunnen worden? En dat die dingen op het eerste oog bitter weinig met seks te maken hebben?

Zo vroeg Women’s Health een paar jaar geleden aan Men’s Health-fans wat ze aantrekkelijk vonden in een vrouw. De resultaten van de Facebook-survey waren opmerkelijk. Zo viel de ene man in katzwijm bij de aanblik van vrouwen met zonnebrillen en zat de andere aan de buis gekluisterd als vrouwelijke tennisspelers een balletje gingen slaan. En dan was er eentje die sinds een spannend spelletje paintball opgewonden raakt van vrouwen met geweren.

Witte enkelsokjes

Zo zie je maar, iedereen is anders als het om aantrekkingskracht gaat. Los van eigenaardige, persoonlijke voorkeuren, zoals witte enkelsokjes in bed, schijnen veel mannen ook op kenmerken als vriendelijkheid en bescheidenheid te vallen. Zo bleek uit een onderzoek van EdenFantasys onder tweeduizend Amerikanen, dat veel mannen opgewonden werden van karaktereigenschappen die hun eigen persoonlijkheid goed complementeerden. Ze voelden zich seksueel aangetrokken tot iemand als diegene hen een fijn en vertrouwd gevoel gaf.

Psycholoog Nikki Martinez beaamt dat. Ze wijst er in Bustle op dat mannen onbewust op zoek zijn naar kleine persoonlijkheidskenmerken die bij hen passen. Ze jagen dus niet zozeer op lichamelijke pluspunten, zoals een bepaald formaat borsten en billen, hoewel die natuurlijk wel meespelen. Maar ze zijn ook onder de indruk als ze merken dat een vrouw zorgzaam of grappig is. Hoe dan ook, het feit dat mannen zich seksueel aangetrokken kunnen voelen tot serieuzere zaken als intelligentie, vriendelijkheid en zelfvertrouwen schept hoop voor het smachtende vrouwmens!

aantrekkelijk

Tien onweerstaanbare, niet-seksuele turn-ons

1: Lachen

Grinniken, giechelen, ginnegappen: de meeste mannen vinden het onweerstaanbaar als je lacht. En al helemaal als je zo in je lachbui opgaat tot de tranen over je wangen stromen. Ze vinden het sexy als je je zo op je gemak voelt, dat je in een schaterlach uit durft te barsten. Als je niet koste wat kost een ongenaakbare, mysterieuze uitstraling probeert te behouden, maar juist even losgaat in een aanstekelijke lachbui. Of als je charmant giechelt om een van briljante grappen, natuurlijk. Zo’n vrolijke lach is je beste verleidingswapen, denk erom!

2: Gevoel voor humor

We blijven in vrolijke contreien. Veel mannen gaan voor de bijl voor een grappige vrouw. Als je scherp en gevat bent en een beetje om jezelf kan lachen. Als ze gezellig met je kunnen kletsen, als je niet supersnel op je teentjes bent getrapt en vooral als je niet alles zo dodelijk serieus neemt. Voor de meeste mannen is de combinatie van een goed gevoel voor humor en een hartelijke, aanstekelijke lach dan ook onweerstaanbaar.

3: Zelfvertrouwen

Toegegeven, het is wat clichématig. Maar zelfvertrouwen is en blijft het aantrekkelijkst wat je als vrouw kunt uitstralen. Een vrouw die weet wat ze wil, met beide benen op de grond staat en blij is met zichzelf, werkt op de een of andere manier als een magneet op hordes mannen. Je hoeft niet perfect te zijn, als je je mindere kanten maar accepteert en omarmt. Zo’n sterke uitstraling is ongelooflijk verleidelijk voor mannen die niet bang zijn voor een zelfverzekerde vrouw. Zit je lekker in je vel en ben je een fervent uithangbord voor de take it or leave it-levenshouding? Pas maar op, want ze staan straks bij bosjes aan de poorten te trappelen!

4: Blozen

Een beetje tegenstrijdig, maar naast zelfvertrouwen vinden sommige mannen het ook ontzettend sexy als een vrouw een beetje de deerne in nood uithangt. En met blozende wangetjes hulpeloos naar hem opkijkt. Waarom? Tja, het heeft er misschien mee te maken dat mannen graag het gevoel hebben nodig te zijn. Daarnaast is blozen een signaal van onschuld. Mensen die snel blozen, worden daarom ook gezien als aantrekkelijker dan mensen die nooit met rode koontjes in een diep gat willen wegzinken. Blijkbaar laten die gekleurde konen zien dat je betrouwbaar, oprecht en sociaal bent. De perfectie combinatie van sexy en lief, dus.

5: Warrige look

De meeste vrouwen maken zich druk om hun uiterlijk. En al helemaal als ze na een onenightstand wakker worden met ontploft haar en uitgelopen make-up. Nergens voor nodig, want blijkbaar vinden mannen ongekamde en ietwat slonzige vrouwen supersexy. Sterker nog, ze prefereren de messy look boven een perfect geplamuurd hoofd. Vandaar ook de voorkeur van veel mannen voor een natuurlijke uitstraling zonder al te zichtbare make-up. Ze vinden je niet-gestileerde versie schattig en kwetsbaar en wel zo dat ze je meteen weer willen bespringen. Kennelijk is messy sexy, dus doe er je voordeel mee!

6: Brillen

Weet je nog dat je op je zevende een bril kreeg en huilend voor de spiegel stond omdat er noooooit meer een jongen verliefd op je zou worden? Al dat drama was nergens voor nodig, want behoorlijk wat kerels vinden vrouwen met brillen extreem sexy. Misschien is het een ‘sexy schoolleraressyndroom’ of de associatie van brillen met intelligentie, who knows. Weet in ieder geval dat je niet meer dagelijks met je lenzen in de weer hoeft. Als het aan de mannen ligt, is zo’n kek montuurtje ook dikke prima.

7: Rommelen in huis en tuin

Oké, dit is weinig feministisch, maar veel mannen worden wild van een vrouw die met plezier staat te koken. Of eentje die de mouwen opstroopt en de tuin gaat schoffelen. Of die vlijtig op de knieën gaat om de vloer een flinke schrobbeurt te geven (remember die scène in de film Chocolat?). Natuurlijk geldt dat andersom ook. Want ja, ook wij worden stiekem erg blij van een man die de bijl pakt om een stapeltje houtblokken te klieven. Geruit overhemd en stoppelbaardje erbij, niks meer aan doen.

8: Geur

Geuren roepen zoveel emoties en sensaties op. Geen wonder dat iemands geur enorm aantrekkelijk kan zijn. Andersom geldt dat ook, je kunt behoorlijk afknappen op iemands luchtje of lichaamsgeur. Voor mannen kan de geur van een vrouw bedwelmend werken. Elke vrouw heeft haar eigen parfummetje, maar de combinatie met haar lichaamsgeur zorgt voor een compleet uniek odeur. Eentje waardoor een man helemaal in vervoering kan raken. Maar ook de geur van je verse zweet of van je haardos kan je vent in the mood brengen. Zegt een man dat je lekker ruikt? Dan is dat zowel een compliment als een onuitgesproken verlangen naar samenzijn, als je weet wat we bedoelen. Laat die feromonen maar in het rond schieten en spuit er nog een subtiel luchtje overheen voor jouw eigen unieke combi!

9: Luisteren

Tuurlijk, we kletsen graag. Maar luisteren is ons andere talent. En dat komt mooi uit, want als er iets is wat mannen leuk vinden, is het een vrouw die aandachtig naar hen luistert. Elke man doet zijn best om indruk te maken en vaak doet-ie dat met stoere, mooie verhalen: liefst anekdotes waarmee hij de lachers op zijn hand heeft. Als je als vrouw laat zien dat je luistert, geïnteresseerd bent en actief deelneemt aan het gesprek, vinden ze dat supersexy. Lach vooral ook om zijn grapjes, als ze grappig zijn. Vindt-ie serieus erg aantrekkelijk.

10: Negeren

Hard to get spelen werkt altijd. Niets vuurt het mannelijk jagersinstinct meer aan dan wanneer je hem ijskoud negeert. Die moet ik hebben, denkt zijn prehistorisch brein dan. Maar wist je dat mannen het ook erg opwindend vinden als je een beetje in je eigen wereldje vertoeft? Als je ergens mee bezig bent en de rest van de wereld, inclusief hem, vergeet? Let maar eens op. Als je middenin je bezigheden opeens opkijkt en je vent vertederd naar je ziet kijken, dan weet je waarom.

Een hele waslijst

Tja, en verder draait sexy om persoonlijke voorkeuren. Struin het internet maar eens af, je wordt gebombardeerd met de gekste niet-seksuele turn-ons van zowel mannen als vrouwen. Waar mannen nog meer wellustig van worden?

Vrouwen met een petje op, vrouwen met enkelsokjes aan, vrouwen met een 90’s-choker om het halsje en vrouwen die übercool kiezen voor de au naturel-look. Verder gaan mannen voor de bijl als vrouwen grote shirts dragen zonder ondergoed.  Als vrouwen hun haar in een springerige staart dragen. Als vrouwen met een zwoel buitenlands accent praten. Of als vrouwen zweten, gapen of niezen. Serieus, ja.

Lekker zichtbare striae

Ook qua lijf zijn er veel dingen waar mannen een onverklaarbare voorkeur voor hebben. Zoals sproeten, oorlellen of zelfs striae. Jawel, wie had dat ooit gedacht?! Zo gaf ene ‘Buttchuck’ in een poll aan dat hij dol is op striae, vooral als de lijntjes lekker goed zichtbaar zijn. Waarom? Omdat striae volgens hem de seksuele eigenschappen van vrouwen benadrukt. Niet onredelijk, dachten wij.

Dacht jij dus dat je altijd een arsenaal aan plamuurgerei paraat moest hebben? Of dat je altijd perfect gestyled voor de dag moest komen om die toffe knaap aan de haak te slaan? Nope, nergens voor nodig. Mannen hebben hun eigen merkwaardige voorkeuren. En ze worden allemaal opgewonden van iets anders. Let dus op je lichaamstaal en wees verder gewoon lekker jezelf. Dan komt-ie vanzelf!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?