Zeven niet-seksuele dingen die vrouwen sexy vinden!

aantrekkelijke mannen

Een keihard wasbordje, armen van staal of een Chris Hemsworth-hoofd? Nee hoor, vrouwen zijn heus niet zo oppervlakkig. Sterker nog, er zijn legio dingen die vrouwen sexy vinden die niks, noppes, nada met seks of uiterlijk te maken hebben. Van humor en honden tot ouderwets fatsoen, we hebben de opvallendste niet-seksuele turn-ons voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee, mannen!

Rocksterren en goede genen

Van The Beatles tot The Backstreet Boys en One Direction. En van Jim Morrison tot Kurt Cobain en Pharrell. Vrouwen vinden creativiteit sexy. En een van de beste manieren om je creativiteit op een sexy manier de wereld in te slingeren, is door muziek te schrijven, in een bandje te spelen en die microfoon te pakken. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de University of Pennsylvania. Op zich is het geen baanbrekende conclusie. We kennen allemaal de allure van de rockster die zijn gitaar aan stukken slaat of juist zwoel zijn liefdesverdriet bezingt. En we kennen allemaal de beelden van hordes jonge meisjes en vrouwen die gillend in katzwijm vallen zodra hun favoriete ster het podium betreedt.

Getalenteerde baby’s

Ook aan de universiteit van Sussex onderzochten ze de aantrekkingskracht van muzikanten op vrouwen. En ze koppelden er nog wat extra bevindingen aan. Ze ontdekten dat vrouwen zich vooral in hun vruchtbaarste periode aangetrokken voelden tot muzikanten. Waarom? Omdat ze onbewust geloofden dat mannen met sterke muzikale kwaliteiten betere genen hadden.

De 1500 vrouwen die meededen aan het onderzoek, hadden namelijk alleen een voorkeur voor componisten van complexe muziek op het moment dat ze vruchtbaar waren. Een beetje zoals vrouwen alleen genadeloos vallen voor extra ‘mannelijke’ mannen als hun eitje op het punt staat te springen. De onderzoekers zien het als bewijs van Darwins theorie dat de primaire functie van muziek voortplanting is. Mozarts Le nozze di Figaro als ultieme versierpoging? Misschien wel.

Overigens kunnen we het ons levendig voorstellen dat dit ook voor de andere kunsten geldt. Waarom zouden types als Picasso, Woody Allen en Harry Mulisch anders duizenden vrouwen achter zich aan hebben gehad? Als mannen complexe en intelligente kunst kunnen maken, betekent het dat ze over bepaalde cognitieve kwaliteiten beschikken. Een vermenging van dat genieënzaad met jouw hunkerend eitje betekent niets meer of minder dan enorme genetische voordelen voor de baby.

Sexy is simpel

No worries, dat betekent niet dat alle mannen zich in een leren broek moeten hijsen en het podium op moeten klimmen. Er zijn nu eenmaal zoveel rocksterren te vergeven en de meeste vrouwen hebben wel zoveel realiteitszin dat ze zich niet blindstaren op het zoveelste snoepje on stage. Bovendien is het ook niet zo dat vrouwen uitsluitend vallen voor de seksueel geladen verleidingen van het mannelijk schoon. Behalve charme en sexappeal zijn er namelijk nog talloze niet-seksuele dingen die vrouwen aantrekkelijk vinden. Gekke dingen, zoals mannen die op blote voeten door het gras lopen of mannen die verzonken zijn in een boek.

Humor in de zandbak

Zo vroeg online platform Askmen tweeduizend vrouwen (en een man en een non-binair persoon) wat ze sexy vonden aan mannen. Opvallend genoeg was er niet veel bijzonders voor nodig om de deelnemers week in de knieën te maken. Er zijn namelijk heel eenvoudige manieren waarmee mannen zichzelf van de gemiddelde vent kunnen onderscheiden.

Sterker nog, vaak hebben mannen niet eens door hoe snel ze beet kunnen hebben door iets meer aandacht te besteden aan bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Soms zijn namelijk het simpelste gebaar en een paar vriendelijke, zelfverzekerde woorden voldoende om een vrouw van de sokken te blazen. En soms is het niet eens nodig om daadwerkelijk wat te dóen. Vrouwen kunnen al vlinders krijgen door te kijken naar een man die zich niet bewust is van haar aanwezigheid. Als-ie verdiept is in timmerwerk, ofzo. Of als-ie in de zandbak aan het spelen is met zijn kind. Jawel, betrokken vaders zijn, zoals we allemaal weten, een enorme turn-on.

Humor? Doet het ook altijd goed. En dan doelen we niet op belegen, dubbelzinnige grappenmakers, maar op mannen die scherp, intelligent en grappig uit de hoek kunnen komen. Een man die je laat lachen, sexyer kan niet!

dit vinden vrouwen aantrekkelijk

Zeven onweerstaanbare, niet-seksuele turn-ons

Wil je weten waar vrouwen nog meer weeïg van worden? Komt-ie!

1: Belangstelling tonen

Vrouwen vinden het sexy als mannen nieuwsgierig zijn. Als ze vragen hoe hun dag was, als ze dingen willen weten van de mensen in hun leven en als ze simpelweg luisteren naar wat een vrouw te vertellen heeft. Wat ze minder aantrekkelijk vinden? Mannen die met een bak bier voor Studio Sport wegzinken in de bank.

Of mannen die continu op de praatstoel zitten, altijd over van alles en nog wat opscheppen en niet naar vrouwen luisteren. Mannen die alle ruimte opeisen om de aandacht van een vrouw te grijpen zijn tenslotte zooooo jaren vijftig. Vrouwen kijken niet meer vol adoratie op naar een doorkwekkende man. Ze vinden het veel sexyer als die doorkwekkende man een keertje zijn waffel houdt en hen aan het woord laat.

2: Vriendelijk zijn

Vrouwen voelen zich onweerstaanbaar aangetrokken tot mannen die open, vriendelijk en joviaal zijn. Tot mannen die aardig zijn voor onbekenden en zich natuurlijk en vrolijk gedragen rondom kinderen en dieren. En tot mannen die anderen behandelen met respect, ook als die anderen minder hoog in de boom zitten dan zij.

Arrogantie en het afblaffen van serveersters die een klein foutje hebben gemaakt? Niet bepaald sexy. De deur openhouden voor mensen, iemand helpen die net de boodschappentas heeft laten vallen of een nerveuze, nieuwe collega op het gemak stellen? Dat wel.

3: Openstaan voor anderen

Onvervalste seksisten, chauvinisten en racisten? Daar zijn veel vrouwen niet echt dol op. Gelukkig maar, want de wereld kan ook makkelijk zonder. Ze vallen daarentegen wel bij bosjes voor mannen die zelfverzekerd zijn.

Voor mannen die het dus niet nodig hebben om een ander in de hoek te drijven en zichzelf superieur te voelen. Staat een man open voor andere culturen, voor andere seksuele identiteiten en voor typisch vrouwelijke onderwerpen? Dan heeft-ie zeker een streepje voor.

4: Verantwoordelijk zijn

Oké, sommige vrouwen lijden aan het onverbeterlijke helpersyndroom. Deze dames gaan genadeloos voor de bijl als er een ongewassen, te diep in het glaasje kijkend en eeuwig-student-achtig type langs schuifelt. Maar de meeste vrouwen vinden het wel prettig als een man zijn zaakjes op orde heeft.

Dat betekent heus niet dat hij per se een extreem goeie baan met dito inkomen en dito grachtenpand moet hebben. Simpele signalen van volwassenheid en een ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel wekken ook al interesse. Zoals aardig kunnen koken, een huis dat niet stijf staat van de schimmel en aangekoekte pizzadozen en het vanzelfsprekend vinden van een gelijkwaardige rol in het gezin. Best te doen, toch?

5: Een scherp randje

Tegelijkertijd vallen sommige vrouwen niet voor shabby en hulpeloze types, maar juist voor de typische bad boys. Mannen die een beetje poep aan de wereld hebben, die er vandoor scheuren op hun motor en zich niet schamen voor hun machodenkbeelden en machogedrag. Hoewel de meeste dames best snappen dat een toekomst met zo’n ruig type niet veel kans van slagen heeft, voelen ze ergens diep van binnen een ‘zjing’ wanneer zo’n ruwe bolster de kroeg binnenstapt.

Maar wat doe je als je een onvervalste blanke pit bent? Een man die altijd even keurig en witgesteven door het leven stapt? Probeer dan toch een beetje een scherp randje te krijgen. Wees niet bang om het hout te hakken, om met een bulderende lach in lachen uit te barsten en om zelfvertrouwen en een klein beetje schaamteloosheid uit te stralen. Een compromisloze man is soms heel sexy.

6: Aan de hobby

Een man die een boek leest, een salontafel in elkaar timmert of zijn gitaar aan het stemmen is? Onweerstaanbaar, werkelijk waar. De meeste vrouwen vinden het dan ook aantrekkelijk als een man een hobby heeft en ergens helemaal in op kan gaan. Passie is een echte turn-on en al helemaal als een man ergens talent voor lijkt te hebben. Diezelfde passie is overigens ook sexy als ze doorklinkt in wat een man te vertellen heeft. Vrouwen houden ervan als een man met passie praat over de dingen waar hij van houdt. Of het nu zijn ambities, zijn vrienden of zijn liefhebberijen zijn, het zegt wat over zijn karakter en levenslust als hij dat met duidelijk enthousiasme doet.

7: Geur is alles

Is er een gemene deler te bespeuren? Zeker, de meeste vrouwen blijken erg gevoelig voor geuren. Niet zo gek ook, want lekkere geuren stuwen de fijnste emoties naar de oppervlakte. Het juiste geurtje kan er dan ook voor zorgen dat een vrouw je de kleren van het lijf wil scheuren. Niks verleidelijker dan een meeslepende geur.

Een onprettige geur kan een vrouw echter danig doen afknappen. Spuit jezelf dus niet onder met de eerste de beste cologne, maar ga op jacht naar een parfum dat perfect bij jou past. En besprenkel jezelf niet te overdreven. Het lekkerst blijft de zweem van een goede aftershave of cologne, gecombineerd met de vage geur van vers zweet en vrijelijk rondvliegende feromonen. Je eigen lichaamsgeur, mits niet te penetrant, blijft het beste verleidingsmiddel.

Nieuwsgierig naar de niet-seksuele dingen die mannen sexy vinden? Lees ze hier!

Een beetje rebels!

Op de invloed van geur na, lijkt het alsof vrouwen alleen opgewonden raken van mooie eigenschappen en kernkwaliteiten. Maar als je een beetje rondneust op internet, ontdek je al snel dat ook vrouwen week worden van de gekste dingen. Zo zijn er vrouwen die op mannen met grote honden vallen. Vrouwen die vlinders in hun buik krijgen als ze een politieagent zien. En vrouwen die uren kunnen kijken naar een man op een fitnesstoestel.

Zo zie je maar weer. Niet alle sexy dingen zijn per se seksueel. En er zijn talloze manieren waarop mannen het hart van een vrouw kunnen veroveren. Als man hoef je helemaal geen rijke kwallebal te zijn, die met opgepompte spieren en een snelle sportwagen voorbij sjeest. Als je goed voor jezelf zorgt, vriendelijk bent voor anderen en een intelligent gevoel voor humor hebt, kom je al een heel eind.

Een beetje rebels? Zeker, dat maakt het extra sexy!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?