Wat vinden mensen sexy en hoe komen we aan ons type?

aantrekkingskracht

Van een banaan eten tot een warrige haardos en van hard to get spelen tot bescheidenheid: er zijn allerlei verschillende dingen waarom we ons aangetrokken voelen tot iemand. Zowel qua uiterlijk als persoonlijkheid als in het gedrag van iemand. Maar wat vinden mensen sexy en hoe komt het dat we steeds bij hetzelfde type uitkomen?

Wat vinden mensen sexy?

Wat mensen sexy vinden is natuurlijk heel persoonlijk. De één valt altijd op hetzelfde type qua uiterlijk, terwijl de ander juist altijd op mensen valt met een bepaalde karaktereigenschap. Waarom val je altijd op mannen die tall, dark and handsome zijn of juist op slordige kunstenaarstypes? En lijkt jouw favoriete type qua uiterlijk op elkaar of hebben ze meestal een zelfde soort beroep?

Uit onderzoek van Yoobin Park en Geoff MacDonald blijkt dat mensen onder te verdelen zijn in vijf types: extravert, meegaand, zorgvuldig, neurotisch en mensen die openstaan voor nieuwe ervaringen. Uit hun onderzoek blijkt ook dat we vaak met dezelfde types eindigen, zelfs als dat in het verleden geen succes bleek. Waarom dat precies zo is, werd uit het onderzoek niet duidelijk. Er wordt ook wel gedacht dat het zo kan zijn dat er steeds een bepaald type op óns valt. Dat jij als stabiel type juist daardoor labiele types aantrekt. Lees er meer over in dit artikel. Het goede nieuws is dat je zulk soort patronen kunt doorbreken als ze geen succes blijken te zijn.

Lees ook: Zeven niet-seksuele dingen die vrouwen sexy vinden

Zien: het uiterlijk

Vroeger was het mogelijk dat je ging trouwen met een man die je nog nooit had gezien. Om de familienaam te beschermen of omdat het – volgens de ouders – hoog tijd werd. Maar al lange tijd is het uiterlijk belangrijker aan het worden – misschien zelfs wel veel te belangrijk inmiddels. Op datingapps als Tinder is het sowieso het allerbelangrijkste: je bepaalt op basis van de foto die je te zien krijgt of je een match wilt zijn met de ander. Maar waar vallen mensen dan precies op, qua uiterlijk? Daar valt weinig over te zeggen. Sommige onderzoeken wijzen uit dat mannen houden van de kleur rood, omdat het sexy zou zijn. Anderen gaan voor een girl next door look. Sommige vrouwen houden van grote knuffelberen, anderen van types met een babyface. Ik beken schuld: mijn droomman is Nick Carter van de Backstreet Boys. En is voor jou een langere partner een absolute must? Zoveel mensen, zoveel smaken.

Het zintuig ‘zien’ in bed

In de slaapkamer is het super spannend om het zintuig ‘zien’ weg te nemen. Als je één zintuig verliest, dan voelt al het andere extra intens aan. Een blinddoek of masker is natuurlijk de makkelijkste manier om het zicht van je partner weg te nemen. Opeens voel je aan de ademhaling van je partner dat hij dichtbij is en moet je raden of hij je met een veer of zijn vinger streelt. Alles is onverwacht en dat maakt het opwindend.

In de slaapkamer is het super spannend om het zintuig ‘zien’ weg te nemen. Als je één zintuig verliest, dan voelt al het andere extra intens aan.

Horen: van kreunen tot een sexy playlist

Voor de ene persoon is een mooie stem genoeg om in katzwijm te vallen. Ik kan het weten, want ik heb ooit gedatet met een man die ik maar matig leuk vond, maar die me enorm opwond met zijn diepe, mannelijke stem. Voor de ander is juist datgene wat wordt gezegd belangrijk. Weer anderen komen in de mood als ze een sexy playlist aanzetten. En wat te denken van kreunen? We zeggen niet dat al het geluid opwindend is – ik noem maar even de bladblazer van de buurman – maar als je er goed over nadenkt, dan zijn er heel veel opwindende geluiden.

Wat vinden mensen sexy? Het zintuig ‘horen’ in bed

Kreunen is een geliefd onderdeel van het liefdesspel. In porno is het vaak overdreven en dominant aanwezig – tenminste, van haar kant dan – maar het kan natuurlijk ook subtieler. De ander met je stem laten horen dat je bijna je hoogtepunt bereikt? Yes, please! En wat te denken van dirty talk? Door middel van sexy woorden je partner stimuleren is heel opwindend. Maar je hoeft niet bewust te kreunen of praten om een sexy sfeer te creëren. Eén van mijn meest erotische ervaringen was het horen van zijn ademhaling die steeds zwaarder werd, nog voor we elkaar goed en wel hadden aangeraakt.

Aantrekkingskracht

Aanraken: hard of zacht?

Een mens kan niet zonder aanrakingen. Het is dé manier om een kind te kalmeren, om je veilig te voelen en om een ander te laten voelen dat hij of zij geliefd is. Weinig aanraking is slecht voor je gezondheid: huidhonger is echt. Er zijn vele soorten aanrakingen: een kus, uit vriendschap of liefde. Een arm om je heen, maar ook met een veertje de vormen van het lichaam van de ander volgen. Maar welke manier van aanraken vinden we het meest sexy? Het zal je niet verbazen: ook dit verschilt weer van persoon tot persoon.

Het zintuig ‘aanraken’ in bed

Aanrakingen en seks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar de één graag zacht en teder vrijt, wil de ander het liefst gedomineerd worden in de slaapkamer. De kracht van een aanraking kan variëren, maar dat betekent niet dat een klap met een paddle per se intenser voelt dan een partner die je hele lichaam kietelt met een kietelaar. Zonder aanraking geen seks, dat staat als een paal boven water. En ook hier geldt weer: iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de onbedoelde aanrakingen: haar haar dat over haar schouder op jouw lichaam valt of zijn stoppels die langs je wang schuren. Die kunnen soms nog opwindender zijn dan de intentionele aanrakingen.

Ruiken: om herinneringen op te wekken

Een geur kan je in enkele seconden terugzuigen in je jeugd. Zo brengt de geur van Maja-zeep en rode bieten mij direct terug in het huis van mijn Oekraïense oma. En bij de geur van Zwitsal zie ik mijn kinderen weer als baby in mijn armen liggen. Reuk is het zintuig dat de sterkste neiging heeft om herinneringen op te roepen. Een beetje awkward kan het ook zijn, als je nieuwe vriendje een parfum heeft dat je ex ook had.

Reuk is het zintuig dat de sterkste neiging heeft om herinneringen op te roepen.

Reuk in de slaapkamer

Wat vinden mensen een sexy geur? Vanille is een geliefd ingrediënt in parfums. En ook muskus wordt gezien als een opwindende geur. Een frisse, energieke geur is vaak niet sexy. Wil je gaan voor sensueel, dan grijp je toch sneller naar zwoele, zware parfums met geurnoten als patchouli, sandelhout of tabak. Nog een belangrijke geur die je kunt tegenkomen in de slaapkamer: zweet. Over het algemeen niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk. Maar wat als zijn parfum een beetje vermengd is met zweet, omdat hij zich net in het zweet heeft gewerkt om jou te plezieren? Dat kan best heel prettig zijn. Tot slot wil ik het nog even hebben over feromonensprays en -parfums. Feromonen zijn stoffen die dieren en ook mensen aanmaken om – onbewust – iemand van het andere geslacht aan te trekken. Ze worden soms toegevoegd aan parfums, omdat de stoffen van nature geurvrij zijn. Werken ze ook echt? Dat weet eigenlijk niemand. Je zou kunnen zeggen van wel, omdat je juist door de kennis dat je zo’n spray gebruikt meer open staat en contact zoekt met anderen.

Proeven: hmm, chocoladesaus

Net als geur is ook smaak iets waarmee je makkelijk herinneringen kunt oproepen. Daarom blijf je bijvoorbeeld die chocolaatjes kopen die je vroeger bij opa en oma kreeg, ook al zijn ze helemaal niet zo lekker. Er zijn sexy etenswaren, zoals oesters, maar verder denk je bij het zintuig smaak waarschijnlijk niet direct aan seks. Toch is het heel belangrijk.

Het zintuig ‘smaak’ in de slaapkamer

Proef je pepermunt als je je partner of date kust? Dan heeft hij de moeite genomen om zijn tanden te poetsen of een pepermuntje te nemen. Dat is niet alleen fijn, maar ook hartverwarmend. En als je de intieme delen van je partner likt, dan zit daar ook zeker een smaakje aan. De smaak van sperma kun je beïnvloeden met bepaalde voeding, wist je dat? Natuurlijk kun je ook allerlei erotische spelletjes spelen met dingen die je gewoon in de supermarkt koopt. Inspiratie nodig? Met slagroom en chocoladesaus kun je heel lekkere dingen doen!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?