Opmerkelijke uitkomsten sekstaboe-onderzoek

Opmerkelijke uitkomsten van een sekstaboe-onderzoek

Een kleine 2.000 respondenten vulden een vragenlijst in over sekstaboes. Bijvoorbeeld over of je weleens over iemand anders fantaseert tijdens de seks. En of je weleens een orgasme faket als je genoeg hebt van de vrijpartij. De uitkomsten waren soms te verwachten en soms buitengewoon opmerkelijk. Hierbij de meest interessante uitkomsten.

‘Ik ben altijd eerlijk tegen mijn vrienden over hoe vaak ik seks heb’

Iets minder dan de helft van de respondenten was het geheel met deze stelling eens (schaal 0-10). Dat betekent dat een groot deel van de mensen – in ieder geval lang niet altijd – eerlijk is over hoe vaak ze seks hebben. Toch nog een gevalletje stoer doen? Of schaamte misschien?

‘Ik fantaseer weleens over iemand anders dan mijn sekspartner’

Het overgrote deel van de respondenten fantaseert weleens over iemand anders dan zijn of haar sekspartner. Heel overtuigend is het niet met een gemiddelde rating van 6.4 (schaal 0-10), maar duidelijk is dat onze seksfantasie soms even de overhand neemt. Opvallend is dat mensen die het niét met deze stelling eens zijn, er ook écht totaal niet mee eens zijn. Meer dan 200 mensen gaven een 0. Deze groep fantaseert dus alleen maar over zijn of haar sekspartner. Romantisch toch?

‘Ik ben eerlijk over mijn aantal bedpartners tegenover mijn (seks)partner’

Als je een (bed)partner hebt, kun je opgelucht ademhalen. Waar veel mensen nog onwaarheden verkondigen over hoe vaak ze seks bedrijven, lijken de meesten wel eerlijk te zijn over het aantal bedpartners. Ruim 60 procent is het geheel eens met deze stelling. En met een gemiddelde van 8.5 valt te stellen dat mensen er vast weleens een paar bij verzonnen hebben (of juist niet), maar over het algemeen zijn mensen hier vrij eerlijk in.

‘Ik fake nooit mijn orgasme wanneer ik het te lang vind duren’

Ondanks dat 42 procent van de respondenten aangeven nooit een orgasme faken, is er toch een noemenswaardig groot deel deelnemers die laat blijken weleens een orgasme te hebben gefaket. De gemiddelde rating van 6.8 is dan ook alles behalve overtuigend. Met andere woorden: flink wat mensen hebben weleens iemand voor de gek gehouden. Of sterker nog: ze doen het nog steeds.

Lees ook: betere seks? Durf te zeggen wat je wil?

‘Mijn vrienden weten welke seksspeeltjes ik in bezit heb’

De uitkomsten van deze stelling bewijst nog maar eens dat het taboe op seksspeeltjes langzaam maar zeker verdwijnt. Ondanks de verdeeldheid in uitkomsten is bijna 30 procent van de respondenten het helemaal eens met deze stelling. Slechts 18 procent is het helemaal oneens. Toch is het hoopgevend dat er steeds vaker en opener over seks(toys) wordt gesproken.

‘Ik bestel mijn speeltjes anoniem’

Ook in de uitkomst van deze stelling is veel verdeeldheid. Toch bestelt een kleine meerderheid zijn of haar speeltjes niet anoniem. Het is ook zeker niet iets om je voor te schamen. Máár, een beetje ongemakkelijk kan het wel zijn.

‘Ik zou spannendere dingen willen uitproberen tussen de lakens en durf hier open over te zijn tegenover mijn (seks)partner’

Praten over seks met je (bed)partner is essentieel. De uitkomsten van deze stelling tonen (gelukkig) aan dat de meerderheid van de respondenten hun seksfantasieën openlijk delen met hun partner. Toch zijn er ook nog enkele honderden die het niét durven. Voor hun de boodschap: schraap je moed bij elkaar en ga het gesprek aan. Ondanks dat het een tikkeltje ongemakkelijk kan aanvoelen, onthoud goed dat je niets te verliezen hebt.

‘Ik vind het idee van (beginners) BDSM opwindend’

Van schaal 0 tot 10 – van oneens naar eens – is het gemiddelde bijna 6. Daaruit blijkt dat opvallend veel mensen opgewonden raken van (soft) BDSM. Wat ze precies hierin aantrekt is niet bekend. Wat we wel weten is dat zowel bdsm-producten als artikelen over BDSM razend populair zijn.

Conclusie

De mate van opmerkelijkeheid van de uitkomsten van dit onderzoek, hangt voor een groot deel af van jouw referentiekader wat betreft sekstaboes. Toch is het altijd interessant om te zien wat er in mensen hun hoofd om gaat. Vooral als het onderwerpen betreft waar lang niet altijd open over gesproken wordt. Over het algemeen valt uit dit onderzoek voorzichtig te concluderen dat sekstaboes langzaam maar zeker doorbroken worden. Daar worden wij blij van!

Lees ook: openheid over seks: de grootste seksmythes ontkracht

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?