Panty Pushers: sexy kent geen beperkingen

Panty Pushers

Je mooi en sexy voelen met een fysieke beperking. Dat is het doel van het gloednieuwe merk Panty Pushers. Een product van ex MS-patiënt Sarah Kingma (36) uit Emmen. Na 16 jaar leven met een fysieke handicap strijdt ze voor het recht om te shinen. ‘Wie ze ook is, wat ze ook heeft, een beperking is nooit 100 procent wie iemand is’, betoogt Sarah.

Van euthanasieverklaring naar springlevend

In de bloei van haar leven werd Sarah op 22-jarige leeftijd gediagnostiseerd met MS. Deze ziekte tast je zenuwstelsel aan waardoor steeds meer lichaamsfuncties afnemen. Na 11 jaar fysieke achteruitgang ging het op haar 33e opeens hard achteruit. De MS ontwikkelde zich tot een van de zwaarste vormen: secundair progressieve MS. Sarah werd geteisterd door ontstekingsaanvallen en een herstel raakte uit zicht. Thuishulp en een traplift werden noodzakelijk. Zelfstandig lopen en zelfs een kop thee optillen zat er amper in. De Nederlandse dokters gaven het op; uitbehandeld. Voor Sarah reden een euthanasieverklaring te tekenen.

”De Nederlandse dokters gaven het op; uitbehandeld.”

Als laatste hoop richt ze haar pijlen op een stamceltransplantatie in Rusland. Door een crowdfunding sprokkelde ze 65000 euro bij elkaar om de behandeling te bekostigen. Ze vloog in de zomer van 2019 naar Moskou en liet haar immuunsysteem compleet afbreken door chemokuren om de boel vervolgens met stamcellen weer op te bouwen. Dat sloeg aan. Nu – bijna twee jaar later – is Sarah energieker dan ooit en strijdt ze voor alle vrouwen met een fysieke beperking. Dit zijn er meer dan een miljoen in Nederland. Haar missie? Fysiek beperkte vrouwen sexy en sterk laten voelen met haar product: de Panty Pusher.

Panty’s met een verhaal

Thuis besloot de Drent voor eens en altijd af te reken met de de saaie beige en bordeauxrode panty’s voor vrouwen met een handicap. ‘Je zet toch ook geen willekeurige bril op om beter te zien?’, stelt Sarah. Het doel is om – na de verkoop van de panty’s – nog meer oubollige hulpmiddelen en kleding voor fysiek beperkte mensen hip en sexy te maken. Na wat zakelijke sparsessies met ondernemers besloot ze stijlvolle panty’s op de markt te zetten. Hold-ups voor elke vrouw: in een rolstoel, vol, dun, met een stoma of heel wat anders. Iedereen mag er zijn en zich mooi, sexy en krachtig voelen.

Met Panty Pushers wil Sarah een taboe doorbreken en laten zien dat een fysieke beperking maar een klein deel is van wie ze zijn. ‘Tijd om onze ogen te openen en te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen’.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?