Pegging: de stoutste anale sekstrend

pegging

Zin om de rollen eens om te draaien? Dat kan, als je openstaat voor een van de laatste sekstrends: pegging. Daarbij sta je als man gebukt en mag je vriendin of vrouw met een voorbinddildo aan de slag. Klinkt heftig? Wacht maar tot je alle ins and outs hoort…wedden dat je het dan een keertje wilt proberen?

Je was je er waarschijnlijk niet van bewust, maar pegging is al decennialang alive and kicking. In de krochten van kinkkelders weliswaar, maar er zijn talloze mannen die deze sekstrend al lang en breed omarmd hebben. En inmiddels begint het stukje bij beetje ook tot de mainstreamsekswereld door te dringen. Zelfs in Hollywood-producties als Deadpool en Broad City komt het voorbij. Vaak in een enigszins lacherige sfeer, maar toch. Het fenomeen begint langzaam uit de kelders te klimmen.

Wat is pegging eigenlijk?

In de wonderlijke billenwereld valt er genoeg te beleven. Niemand kijkt tenslotte meer op van wat anaal vingeren of rimmen. Maar we kunnen altijd nog een tandje verder gaan, zoals met pegging.

Wat het is? We kennen allemaal de doorsnee heteroseks. Man klimt op vrouw, of bestijgt vrouw in doggystyle, en vrouw ondergaat de penetratie. Bij pegging zijn die rollen omgedraaid. Grof gezegd? De vrouw bindt een voorbinddildo om penetreert de man in zijn kont.

Genderdynamiek

Natuurlijk kan iedereen een voorbinddildo om slingeren en een gat penetreren, maar de term pegging is specifiek bedoeld voor mannen die anaal genomen worden door een vrouw. Het gaat er namelijk om dat de traditionele genderdynamiek even helemaal op zijn kop wordt gezet. Tenslotte is binnen heteroseksuele relaties normaal gesproken de vrouw degene die gepenetreerd wordt. En niet de man.

Vanzelfsprekend is pegging niet voor iedereen. Het is tenslotte niet iets wat je zomaar eventjes doet wanneer je een onenightstand uit de kroeg hebt gesleurd. Maar ook binnen een relatie kan het nogal een donderslag zijn als je opeens met deze fantasie op de proppen komt. Zeker wanneer je partner ietwat aan de conservatieve sekskant zit.

Waarom is pegging lekker?

Toch kan het leuk zijn om een keertje buiten je comfortzone te kijken. De traditionele rolverdeling tussen man en vrouw is tenslotte al jarenlang aan het wankelen, ook in bed. En dat is maar goed ook, want de meeste mensen vinden het wel eens lekker om dominant of juist onderdanig te zijn.

Opgewonden vrouwen

Voor sommige vrouwen is pegging dan ook een spannend fenomeen, juist omdat ze zich afvragen hoe het is om een partner seksueel te domineren. Om de touwtjes in handen te hebben en het taboe te doorbreken. Sekstherapeut Joe Kort wijst er in Womenshealthmag op dat de geest en de verbeelding een belangrijke rol spelen bij seksuele opwinding. Deze vrouwen worden daarom vaak al opgewonden van de gedachte dat zij degenen zijn die de penetratie controleren.

Tuurlijk, als heteroseksuele vrouw kun je een actieve sekspartner zijn die bovenop haar vent klimt, hem vastbindt en zijn piemel naar binnen duwt. Maar dat is nog steeds iets anders dan zélf de penetrerende partij te zijn. Penetreren met een voorbinddildo betekent trouwens niet dat de dames zelf niet klaar kunnen komen. Tijdens het stoten komt het speeltje namelijk telkens tegen de vagina en de clitoris aan, waardoor ook zij tijdens de penetratie een heftig clitoraal orgasme kan beleven.

Anaal orgasme

Toch blijft pegging vooral voor veel mannen nogal een dingetje. Want tja, jezelf laten nemen door een vrouw? Wat zegt dat over jouw mannelijkheid? Betekent het dat je onbewust homoseksueel bent als je jezelf in je kont laat pakken?

Newsflash: de kont van een homoseksuele man is niet anders gebouwd dan die van een heteroseksuele man. In elke mannelijke bilpartij zitten gevoelige zenuwuiteinden en, belangrijker nog, een prostaat. De prostaat is een klier die ongeveer zo groot is als een walnoot en sperma produceert. Stimulatie ervan kan leiden tot een orgasme dat je van zijn lang zal zijn leven nog niet hebt meegemaakt. Zo heftig is dat.

Wanneer de dildo je anus binnenglijdt, komt-ie die klier gegarandeerd tegen. Net als alle andere erotische zenuwuiteinden die zich in je anus bevinden. Wordt je anus flink gestimuleerd? Dan kan dat leiden tot een fenomenaal anaal orgasme. Vergelijkbaar met de vrouwelijke G-spot, zo intens.

Zo pak je pegging aan!

Is het je eerste keer? Dan is het verstandig als je voorzichtig van start gaat. Beetje oprekken, massa’s glijmiddel gebruiken en niet meteen een enorme voorbinddildo naar binnen rammen, dus. We zetten de belangrijkste tips op een rijtje!

Schone ster

We kennen allemaal de horrorverhalen van restjes ontlasting die meekomen tijdens anale seks. Meestal zijn het typische broodje-aapvertelsels, maar er valt wat te zeggen voor een schoongeboende ster. Spring daarom voor jullie avontuurtje onder de douche en poets je anus met de waterstralen tot-ie blinkend schoon is.

Wil je zeker weten dat er geen poepvegen op de dildo belanden? Dan kun je een klysma nemen, maar dat is niet altijd nodig. Ga even met je vinger naar binnen en check of-ie er schoon weer uitkomt. Je anus heeft een zelfreinigend vermogen, dus het is echt niet zo dat je kont altijd vol poepsmeer zit.

Komt je vinger toch een beetje viezig naar buiten? Dan kun je het zeker voor het onzekere nemen en een speciale anale douche nemen.

Van vinger naar dildo

Helaas is je anus geen bijzonder buigzaam lichaamsdeel. Het weefsel is bovendien kwetsbaar en kan daardoor snel beschadigen. Omdat je pijnlijke scheurtjes en andere ellende wilt voorkomen, is het belangrijk dat je relaxt van bil gaat.

Begin daarom met het betere vinger- en likwerk om je anus op te warmen. Op die manier krijgen de spieren in en rondom je anus de kans te ontspannen, wat penetratie in de latere fase stukken soepeler maakt. Vraag je partner of ze je eerst op wil winden door met je anus te spelen en je perineum te strelen. Gebruik glijmiddel en laat rustig een van haar vingers naar binnen glippen. Voelt het goed? Dan kan er langzaam een vinger bij.

Is je kont er klaar voor? Dan is het tijd om de dildo van stal te halen. Spuit nog een beetje glijmiddel op de dildo en op je ster en laat haar het speeltje vervolgens zachtjes naar binnen duwen. Millimeter voor millimeter en niet te gehaast of te hard. Doet het pijn? Geef dit dan aan en wees duidelijk of ze dieper kan gaan of niet. Je denkt misschien dat je het beste met je kont omhoog kan, maar voor de eerste keer is het slim om op je buik of je zij te gaan liggen. Zo kunnen je spieren zich beter ontspannen en is het voor je partner lastiger om hem er meteen in te rammen.

Praten, praten, praten

De eerste keer gaat het vooral om een prettige, pijnloze ervaring. Meer moet je er nog niet van verwachten als newbie. Voor jou is het gek dat je opeens de ontvangende partij bent die een dildo naar binnen voelt schuiven. En voor je partner is het onwennig dat zij opeens de controle over jouw lichaam heeft. Het is voor jullie allebei nog even wennen, dus verwacht nog geen exploderende melkwegstelsels.

De sleutel naar een bevredigende ervaring? Praten, praten, praten. Vooraf, over je verwachtingen. Achteraf, over de ervaring zelf. En tijdens, zodat zij weet wat je lekker vindt en wanneer ze te diep of te hard gaat. Blijf dus communiceren, tot je in het juiste ritme en een lekkere flow terechtkomt. Wanneer jullie allebei open over je behoeften durft te praten, maakt dat je seksleven uiteindelijk veel beter. En wie weet, ervaar je de volgende keer wél dat felbegeerde anaal orgasme.

Gebruik glijmiddel

We kunnen het niet genoeg benadrukken: beknibbel niet op glijmiddel. Je anus wordt niet vanzelf nat bij opwinding en heeft dus voldoende van dat glibberige goedje nodig om de hele exercitie soepel te laten verlopen. Tuurlijk, je kunt spuug gebruiken, maar dat is echt niet genoeg. Bovendien droogt het sneller op, waardoor je anus van binnen weer droger wordt en anale seks een pijnlijk gebeuren kan worden.

Die glijbaan van jou heeft een handje nodig, wees dus geen pinnige vrek en investeer in een goed glijmiddel. Gelukkig is er speciaal glijmiddel voor anaal gebruik. Deze middeltjes lossen minder snel op en blijven langer glad en glibberig. Is je speeltje van siliconen gemaakt? Kies dan altijd voor een glijmiddel op waterbasis, zodat het materiaal niet beschadigt of gaat scheuren.

Kies voor een voorbinddildo voor beginners

Op zich ligt het voor de hand, maar voor de daredevils onder ons zullen we het toch maar even benadrukken. Begin nooit met een enorme voorbinddildo, maar kies voor een beginnersexemplaar. Aan pegging moet je nu eenmaal even wennen en zo’n gigantische knaap kan dan knap intimiderend overkomen.

Beginnende varianten zijn niet te groot en niet te hard, waardoor jij en je anus de kans krijgen om te wennen aan de penetratie. Tip: kies voor een dunnere dildo met een gebogen ontwerp, zodat-ie je prostaat goed raakt.

Ga niet drammen

Ook in de wereld van pegging blijft consent het toverwoord. Dat jij als man de onderdanige partij wilt spelen, betekent nog niet dat je partner daarop zit te wachten. Misschien heeft zij er helemaal geen zin in of staat ze best open voor wat anaal spel, maar gaat een voorbinddildo haar te ver. Dat kan, en het blijft hoe dan ook zaak dat je elkaars grenzen respecteert.

Ga dus niet drammen, maar laat het onderwerp rusten. Of stel jezelf tevreden met anaal vingeren, als ze dat wel uit wil proberen. Je kunt het onderwerp altijd in een later stadium nog eens aansnijden.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?