Schokkend: aantal bilvergrotingen met bijna 80% toegenomen

Schokkend aantal bilvergrotingen met bijna 80% toegenomen

Kim Kardashian kennen we allemaal: niet in het minst om haar billen. Zij inspireerde ons om dikke billen te omarmen, in plaats van te bedekken. Sindsdien is een bol achterwerk een asset: vraag maar aan zusje Kylie Jenner en rappers Nicki Minaj en Cardi B, bijvoorbeeld. Maar ook steeds meer ‘gewone vrouwen’ wagen zich aan de dikke bil. Dit wordt bereikt met broekjes met bilvulling, sporten, maar ook met plastische ingrepen zoals bilvergrotingen.

Steeds meer bilvergrotingen

Het is een schokkend: sinds 2015 is het aantal bilvergrotingen wereldwijd met maar liefst tachtig procent toegenomen. Tijdens de Brazilian butt lift wordt vet uit de buik of heupen gehaald door middel van liposuctie. Dit vet wordt gezuiverd en vervolgens geïnjecteerd in de billen. Tijdens de ingreep word je plaatselijk verdoofd of ga je onder narcose. Je kunt na de ingreep gewoon weer naar huis, een set dikke billen rijker en zo’n €4.000 tot €6.500 lichter. Hoewel het een populaire ingreep is, is het ook de cosmetische ingreep met de meeste doden na afloop. Eén op de 3.000 operaties leidt tot de dood.

Grote billen: een teken van vruchtbaarheid?

De Correspondent dook in de vraag: waarom willen vrouwen dikke billen? Grote billen zouden worden gezien als teken van vruchtbaarheid en een hogere oestrogeenspiegel, waardoor de vrouw extra vruchtbaar lijkt. Want: voldoende vet op de billen zouden een goede voorraad gezonde vetten bieden voor een potentiële foetus. Maar gedragsbiologen zijn het over eens dat vooral de heup-taille-ratio belangrijk is bij seksuele aantrekkingskracht. Het magische getal hiervoor is 0,7. Oftewel: de tailleomvang is 70% van de heupomvang. Dit zou – onderbewust – een rol spelen bij het kiezen van een partner. Hoewel de borsten van Playboy-modellen in de loop der jaren steeds groter en weer kleiner werden en de modellen steeds dunner, is de heup-taille-ratio altijd rond de 0,7. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk zo dat iedereen zijn persoonlijke voorkeuren heeft. En dat het uiterlijk bij veel stellen veel minder belangrijk is dan het karakter.

Dikke billen zijn een trend

De dikke billen trend betekent niet dat vrouwen in westerse landen opeens bewuster bezig zijn met voortplanting: er worden juist steeds minder kinderen geboren. Een eventuele verhoogde vruchtbaarheid verklaart niet waarom het aantal bilvergrotingen zo hard is gestegen. Volgens de biologie-experts in het artikel van de Correspondent is de wens om grote billen te hebben dan ook gewoon een modeverschijnsel. Net zoals dunne wenkbrauwen en de grote borsten van Pamela Anderson in de jaren negentig dé trend waren. Beïnvloed door steeds meer celebs die hun dikke billen tonen op social media, willen steeds meer vrouwen en hun moeder ook zo’n bilpartij.

Bilvergrotingen zonder er moeite voor te doen

Diep in de buidel tasten voor een operatie of je ellenlang je bilspieren trainen in de sportschool: het kan allemaal. Het kan echter ook een stuk sneller. Zo zijn er allerlei speciale push-up broekjes met bilvulling van schuim. Een push-up bh, maar dan voor je achterwerk zeg maar. En wat te denken van jeans met een liftend effect? Daarnaast kun jij het accent op je billen leggen met onderstaande lingerie.

Sexy korset voor een mooie taille

Door het dragen van een korset of bustier kun je proberen de magische heup-taille-ratio te bereiken. Met deze sexy lingerie kun jij je taille strak insnoeren om de gewenste omvang te krijgen. Maar dat hoeft natuurlijk niet: ook zonder een wespentaille zie jij er verleidelijk uit in je korset.

Ondergoed om je billen te benadrukken

Benadruk je billen met sexy ondergoed. Er zijn allerlei broekjes waarmee jij je achterwerk kunt accentueren. Een string laat je billen bijvoorbeeld in vol ornaat zien. Met een Brazilian of hipster benadruk jij je billen ook, maar dan iets meer bedekt. Dit soort slips zijn vaak gemaakt van elastisch kant, waardoor ze perfect aansluiten op je lichaam.

Wat vind jij van de dikke billen trend? Heb jij er ook een bilvergroting voor over?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?