Sexual soulmates, bestaat het?

Sexual soulmate

Een soulmate of zielsverwant is iemand met wie je een diepe connectie hebt die je voelt in je ziel. Maar kun je ook sexual soulmates met iemand zijn? Een persoon met wie je op seksueel gebied misschien zelfs wel beter klikt dan met je partner? Ja, dat kan!

Een soulmate of zielsverwant, wat is dat?

Eerst even over de gewone soulmate, want wat bedoelen we daar eigenlijk mee? We noemen iemand een zielsverwant als je een diepe, spirituele verbinding voelt met die persoon. Jullie begrijpen elkaar écht en hebben een intense, emotionele band. Dit kan jullie naar grote hoogtes brengen, maar ook naar extreme dieptes. Het voelt alsof jullie samen een front vormen en hebben dezelfde intuïtie. Het lijkt alsof je voor de ander kunt denken, omdat jullie zo met elkaar verbonden zijn.

Je soulmate hoeft niet per se je partner te zijn, net als dat je partner niet per se een zielsverwant is. Het kan prima zo zijn dat je een hele fijne relatie hebt en daarnaast een vriendschap met iemand die echt aanvoelt als je soulmate, maar tot wie jij je niet seksueel aangetrokken voelt.

Wat zijn sexual soulmates?

Soms kom je hem of haar opeens tegen: je sexual soulmate. Een persoon wiens lichaam lijkt te zijn gemaakt voor dat van jou. Met wie alles in bed intens is, waarbij de chemie zichtbaar is en de spanning voelbaar als jullie samen in één ruimte zijn. Sexual soulmates kunnen goed communiceren over seks en zijn niet bang om aan te geven wat ze fijn vinden en wat niet. Jullie zijn op seksueel gebied een geweldige klik, maar je bent niet per se verliefd op die ander. Je kunt goede seks verwarren met sexual soulmates zijn. Dit merk je voornamelijk aan de connectie tussen jullie: die verbondenheid laat zien dat jullie (seksuele) zielsverwanten zijn.

soulmates

Zes signalen dat jullie sexual soulmates zijn

Hoe weet je nu of je sexual soulmates bent met iemand? Onder andere als je je herkent in het volgende.

1. Het is anders dan al je andere ervaringen

Waarschijnlijk merk je het al als jullie voor het eerst seks hebben: deze ervaring is anders dan alle andere keren. Aangekleed is de spanning al tastbaar en in bed vliegen de vonken eraf, waardoor je zelfs bijna een brandblusser in je slaapkamer overweegt.

2. De ander weet wat te doen, zonder instructies

Niks geen ‘een beetje meer naar links en iets harder’, nee: je seksuele zielsverwant heeft geen aanwijzingen nodig. Jullie liggen zo op één lijn, dat alles vanzelf lijkt te gaan.

3. Ze zijn gericht op jouw plezier…

…en jij op dat van hen. Zeg het faken van een orgasme eindelijk vaarwel: elk hoogtepunt is echt. Als jullie echte sexual soulmates zijn, dan komen jullie allebei aan je trekken en ben je niet egoïstisch.

4. Sexual soulmates willen nieuwe dingen proberen

Iedereen heeft andere dingen die hem of haar ultiem opwinden. En experimenteren is voor jullie geen enkel probleem, omdat jullie nou eenmaal sexual soulmates zijn. Praten over verlangens en deze uitvoeren is daarbij heel normaal.

5. Je vertrouwt de ander blindelings

Het zou normaal moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd: iemand vertrouwen met wie je seks hebt. Maar je seksuele zielsverwant, die vertrouw je 100%. Als jij stop zegt, dan stopt de ander meteen. En andersom natuurlijk ook.

6. Ook anderen zien jullie chemie

Als jullie bij elkaar zijn, dan knettert het. En niet alleen jullie voelen die spanning: andere mensen zien het ook. Denk: Billie en Brad uit Sex/Life. Als dit zo is, dan weet je zeker dat jullie sexual soulmates zijn.

Wat nou als jij jouw zielsverwant nog niet hebt gevonden?

Dat geeft helemaal niks. Uit een publicatie in Journal of Personality and Social Psychology blijkt namelijk dat het voornamelijk een mentale kwestie is of je wel of niet een bevredigend seksleven hebt. Volgens de onderzoeken van twee Canadese universiteiten zijn er twee soorten mensen: mensen die geloven in sexual soulmates en mensen die denken dat je door eraan te werken je seksleven kunt verbeteren. Een opvallende uitkomst is dat vooral mannen geloven in sexual soulmates en vrouwen in groei door communicatie. “Dat verbaast veel mensen, omdat zij denken dat vrouwen in romantische dingen als soulmates geloven,” zegt Jessica Maxwell. Zij is de hoofdonderzoeker van het onderzoek aan de University of Toronto. “Maar het komt waarschijnlijk gewoon omdat het meer ‘werk’ is voor vrouwen om een orgasme te krijgen.” Haar advies: als je wilt geloven in sexual soulmates, dan is dat prima, maar blijf ook open staan voor het feit dat seks ook moeite kan kosten.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?