Sexy voelen als je moeder bent? Oh, absoluut!

sexy als moeder

Veel moeders vergeten dat ze ook vrouwen zijn. Met behoeften en verlangens. Dat is niet zo gek, met van die kleine draken die alle lust uit je lijf knijpen. Want wie voelt zich nog sexy na een dag werken, luiers verschonen en spuug van schouders vegen? Daarom deze Moederdag: tips voor elke moeder die zich weer een sexy momma wil voelen!

Je sexy voelen tijdens de tropenjaren. Kan dat wel? Tuurlijk! Zeker, in die eerste periode kun je je moeilijk voorstellen dat je ooit weer met kekke outfit en matching make-up de deur uitstapt. Je lichaam voelt niet meer als het jouwe terwijl je herstelt van je bevalling en misschien nog meerdere keren per dag borstvoeding geeft. En we weten allemaal: voedingsbh’s, zoogkompressen en kolfapparaten zijn geen snelle sluiproute naar instant sexiness.

Maar zoals met alles rondom zwangerschappen en bevallingen is dit een fase die langzaam maar zeker vervaagt. Op een ochtend word je wakker en voel je je zowaar weer een beetje jezelf. Je schopt je foeilelijke, maar praktische, Crocs opzij en hebt opeens zin om de aangekoekte mascara van het borsteltje te vegen en je door wallen omrande ogen een dot concealer te geven. Het moet serieus niet gekker worden!

Seks na de bevalling? No, thank you!  

Maar goed, daar zijn we nu nog niet. Op dit moment verkeer je nog in post-baby-limbo. Pre-baby kon je het je nog niet voorstellen, maar inmiddels heeft de realiteit je ingehaald. Vermoeidheid, slapeloze nachten, op hol slaande hormonen en hannesen met kolven of schepjes poedermelk. Om over je hitsige kerel maar te zwijgen. Want tja, na een paar weken of maanden kan het wel weer, toch?

Ander lijf

Niet altijd, dus. Een mismatched libido in het eerste jaar na de bevalling is een van de meest voorkomende problemen tussen stelletjes. Veel vrouwen staan niet te trappelen om lichamelijk contact. Hun vagina is veranderd. Hun lijf is veranderd. Ze voelen zich onaantrekkelijk door hun splinternieuwe hangbuikje, tijgerstrepen en de melk die op elk moment uit hun borsten dreigt te spuiten. Of ze zijn simpelweg doodop door al het jakkeren en verzorgen de hele dag door. Kussen en knuffelen is al een opgave, laat staan seks.

Nieuwe rol

Ook het moederschap zelf speelt een rol. Veel vrouwen hebben moeite om zichzelf na de bevalling als seksueel wezen te zien. Hoe ben je een moeder aan de ene kant en een verleidelijke seksbom aan de andere kant? Ze worstelen om zich prettig te voelen in hun eigen huid. Niet alleen doordat hun lijf veranderd is, maar ook doordat dat lijf niet meer aan hen lijkt toe te behoren. Maar aan dat kleine mensje dat ze gecreëerd hebben. Op de een of andere manier lijkt het ongepast om aandacht aan jezelf te schenken nu je zoiets belangrijks op de wereld hebt gezet. Dat diepe gevoel van moederschap overstijgt het gevoel van identiteit. Van vrouw zijn.

Uitputtingsslag

Sommige vrouwen worden zo door het moederschap opgeslokt, dat er geen ruimte meer bestaat voor intimiteit. Want let’s face it. Een baby zorgt voor een dramatische seksdeflatie. En het ouderschap is niets minder dan een uitputtingsslag. Wie wil er na een hele dag werken, wassen, troosten, voeden en slaapliedjes zingen in hemelsnaam nog vrolijk van bil? Yup, he-le-maal niemand. Die seksdip is zelfs zo normaal dat uit onderzoek blijkt dat dat 83 procent van de vrouwen in de eerste drie maanden na de geboorte seksuele problemen had, dat dit cijfer na zes maanden nog steeds op 64 procent lag en dat 11 procent na dat eerste half jaar nog niet eens aan seks was begonnen.

De klad erin

Voel je dus niet schuldig als je totaal geen zin of energie hebt om onder de lakens te duiken. Het is heel normaal dat seks niet aan de top van je prioriteitenlijstje staat als je allerlei ballen hoog moet houden en er regelmatig eentje naar beneden dondert. En natuurlijk komt de klad in je seksleven als je allebei ouders bent geworden. Je ziet elkaar opeens in een heel ander licht en het is soms moeilijk om het seksuele te zien in een partner die opeens vader of moeder is geworden.

sexy mom

Blaas je sex appeal nieuw leven in!

Helaas heb je soms het idee dat er iets mis met je is. Dat het veel te lang duurt voordat je weer zin krijgt in intimiteit en seks. Je bent bang dat je je nooit meer zo sexy zult voelen als voorheen en dat je sexual glory days voor altijd en eeuwig achter je liggen. Dat kleine hummeltje dat je gebaard hebt? Dat beheerst je hele leven. Maar hoe prachtig, poepelig en aandoenlijk het minimensje ook is, jij bent er ook nog. Ergens.

Struisvogelseksen

Net als je seksleven. Het lijkt natuurlijk makkelijk, een beetje struisvogelseksen. Net doen alsof seks niet meer bestaat en je kop en kont in het zand steken bij elke verleidingspoging van je partner. Maar dat doet geen wonderen voor je relatie. Of voor je seksdrive. Wanneer je seks standaard uit de weg gaat, zorgt dat er namelijk voor dat je lustgevoelens afnemen, waardoor je in een neerwaartse seksspiraal terechtkomt. Niet leuk voor je partner, maar ook zeker niet leuk voor jezelf.

Natuurlijk betekent dit niet dat je jezelf maar moet onderwerpen aan de seksdrift van je partner, maar het kan voor de intimiteit van je relatie geen kwaad als je jezelf af en toe probeert open te stellen en te kijken of je lustgevoelens kunnen worden aangewakkerd. Maar laten we niet te enthousiast op de zaken vooruitlopen. Het belangrijkste is dat jij jezelf weer een beetje vrouw en sexy gaat voelen. Hoe je dat doet? Nou, zo!

1: Neem tijd voor jezelf

Door al die veranderingen is seks vaak het laatste waar je aan denkt. Dat is normaal en daar hoef je je niet schuldig om te voelen. Neem de tijd en probeer je ontspanmomentjes te pakken. Heb je een moment voor jezelf? Steek dan een kaarsje aan, glijd een lekker warm bad in en verwen jezelf met een geurende olie, een glaasje wijn en een stukje pure chocolade. Geef jezelf de aandacht die je verdient.

Kom je uit bad? Schiet dan niet meteen in dat oude joggingpak, maar neem de bewuste keuze om jezelf leuk aan te kleden. Blaas het stof van je make-up en ontdek dat er nog steeds een woest aantrekkelijke vrouw zit achter die vermoeide moederkloek. Je verdient het om jezelf sexy te voelen, om dat stukje van je vrouwelijkheid terug te grijpen dat verloren leek tussen al het voeden, troosten en redderen door. Dus laat de moedernevelen langzaam optrekken en focus wat meer op jezelf.

2: Omarm de kleine momenten

Heb je jezelf weer een beetje teruggevonden? Dan wordt het tijd om wat aandacht aan je partner te besteden. Maak tijd voor elkaar, praat samen over jullie behoeften en gevoelens en laat de affectie spontaan opborrelen. Zit er even niet meer in dan een kus en een knuffel? Helemaal prima, als je elkaar maar kust en knuffelt met volle overgave. Voor de intimiteit gaat het erom dat je elkaar aan blijft raken. Op die manier blijven jullie je verbonden voelen met elkaar. Dat hoeft dus niet eens meteen seksueel te zijn.

Tip: plan een maandelijkse date met zijn tweetjes. Op zo’n avond, waarop je je niet druk hoeft te maken over het kroost, krijg je de kans om elkaar weer eens écht te zien. Niet als knutselende mama of stoeiende papa, maar als de man en vrouw die ooit hevig verliefd op elkaar waren. Je zult merken dat je diepere gesprekken kunt voeren, samen kunt lachen en dichter bij elkaar kunt komen. Gesprekken over seks? Altijd een goed idee, in zo’n losse setting waarin je alle tijd voor elkaar hebt. Dus sleep jezelf achter Netflix vandaan, trek een mooie outfit aan en ga samen op pad!

3: Slow sex

Beginnen jullie langzaam op stoom te komen? En begint het bij de gedachte aan seks toch stiekem te kriebelen van binnen? Begin dan niet patsboem met penetratie, maar verken elkaars lichaam alsof je elkaar opnieuw moet leren kennen. Neem de tijd om het vuurtje aan te wakkeren, speel met elkaar en wind elkaar langzaam op. Grijp niet te snel naar de gebruikelijke erogene zones, maar focus eerst op vederlichte strelingen langs hals, taille en bovenbenen. De kriebels tussen je benen verschijnen vanzelf en pas op dat moment ben je er écht klaar voor.

Wees ook niet bang voor je vagina. Zeker, zo’n eerste keer na je bevalling is spannend en het zal ongetwijfeld anders aanvoelen dan ervoor. Maar als je ervoor zorgt dat je helemaal opgewonden en vochtig bent, en je partner zijn penis er niet rücksichtslos inramt, komt het wel goed. Voelt het niet prettig en wil je halverwege niet meer? Stop dan gewoon. Houd het luchtig, blijf ontspannen en denk: ‘Volgende keer beter!’. Hoe minder druk je erop zet, hoe soepeler het uiteindelijk zal gaan.

Geef je bloot

Het allerbelangrijkste? Klinkt cliché, maar blijf met elkaar praten. Open en zonder schaamte. Dat is moeilijk en al helemaal als je tegelijkertijd met gespitste oren ligt te luisteren of je baby niet begint te kraaien en te krijsen om de boob. Maar als je de tijd neemt om gevoelens te delen, of ze nu over seks gaan of niet, merk je dat je je beter in elkaar kunt inleven. En dat zorgt er weer voor dat je sterker met elkaar verbonden blijft. Ook in de slaapkamer.

De kracht van intimiteit valt dan ook niet te onderschatten. Je voelt elkaars huid, je ruikt elkaars geur en je kijkt elkaar in de ogen. Tijdens seks kun je jezelf niet verbergen of de ander negeren. Je geeft je, letterlijk en figuurlijk, bloot en dat kan ervoor zorgen dat verloren gewaande gevoelens van lust weer oplaaien.

Wobbelig buikje? So what!

Maar het begint uiteindelijk bij jezelf. Het is zo makkelijk om jezelf mee te laten slepen in een negatieve gedachtespiraal over je veranderde en vermoeide lichaam. Maar daar wordt niemand beter, of sexyer, van.

Omhels dat zachte, sterke vrouwenlijf dat zoveel gedragen heeft. Wees trots op wat het allemaal voor elkaar gebokst heeft. Misschien is je buik een beetje wobbelig na de bevalling. Maar so what. Kijk naar wat die wobbelige buik je gegeven heeft. Put zelfvertrouwen uit de kracht van je lijf, dan komt dat sex appeal vanzelf.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?