Seksstandjes voor een diepere connectie met je partner

intieme standjes

Denk eens even terug aan het begin van jullie relatie. Onverwachte cadeautjes, spannende dates en de gretige, hongerige seks van toen. Dat was nog eens wat. De kans is groot dat jullie seksleven nu anders is: iets meer rechttoe rechtaan misschien? Wat jullie nodig hebben, is een dosis intimiteit! Met deze seksstandjes vorm je een diepere connectie met je partner.

Diepere connectie: waarom intimiteit zo belangrijk is

Intimiteit zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met je geliefde. Het is één van de belangrijkste dingen in een relatie. Maar, eerlijk is eerlijk, het is ook iets dat snel wordt vergeten als je druk bent met het leven. Hierdoor kan seks gaan aanvoelen als een moetje. No worries: zelfs in de beste relaties komt dat voor. Voor die diepere connectie met je geliefde – en om dat vuur uit het begin van jullie relatie terug te krijgen – moet je weten waar te beginnen.

Deze standjes creëren intimiteit

“De meeste mensen zien seks als iets intiems,” zegt seksuoloog Holly Richmond tegen Women’s Health. En dat kan het ook zeker zijn. “Sommige standjes zorgen voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen en je weet dat je hierbij gezien wordt door je partner.”

Tantrisch ademhalen, seksstandjes waarbij je oogcontact hebt of simpelweg beter communiceren: intimiteit creëren kun je op verschillende manieren doen. Hierdoor kun jij je focussen op het goede gevoel en maak je je voortaan niet meer druk of je teveel of te weinig kreunt, of jij je partner wel genoeg pleziert en meer van dat soort afleiding.

Voor een diepere connectie: Magic Mountain

De magic mountain is een origineel standje, waarbij je meer tegen elkaar aan schuurt dan echt penetreert. Jullie zitten wijdbeens tegenover elkaar, bij voorkeur op een harde ondergrond. Je steunt met je handen achter je en leunt achterover. Schuif steeds dichter naar elkaar totdat jullie onderlichamen contact maken. Dan begin je tegen elkaar te wrijven met jullie erogene zones. Volgens Richmond is dit een geweldig standje om een diepere connectie te creëren: “Jullie maken op deze manier oogcontact en zijn helemaal gericht op elkaars lichaamstaal.”

Missionaris

Het oude vertrouwde missionarisstandje is bij de meeste stellen favoriet. Logisch ook: je kunt goed oogcontact maken en het zo lief en intiem maken als je maar wilt. Jij ligt op je rug met je benen gespreid en de penetrerende partner ligt bovenop jou. Het is het perfecte standje om elkaar stevig vast te houden en lieve woordjes in elkaars oor te fluisteren.

Lees ook: Missionarisstandje saai? Zo maak je het spannender dan ooit!

Seashell

Wil jij een diepere connectie met je geliefde? Het seashell standje is heel intiem: je partner is dicht bij je, jullie kunnen elkaar aankijken en je wordt ook nog eens diep gepenetreerd. Als het goed is, dan wordt op deze manier jouw G-spot ook gestimuleerd. Voor dit standje lig jij op je rug, met je benen richting je oren. Je geliefde ligt bovenop je. “Dit standje vraagt om heel veel vertrouwen,” zegt Richmond. “Je partner kan je namelijk heel diep penetreren. Jullie moeten daar goed over communiceren.”

Standjes voor een diepere connectie: de reverse scoop

Bij dit standje zijn jullie helemaal in elkaar verstrengeld. Intiemer dan dat wordt het niet, zegt Richmond. Het is het makkelijkst om te beginnen in de missionarispositie en dan samen op je zij te draaien. De partner die bovenop lag hoeft zijn eigen gewicht niet meer te dragen en kan dus beter knuffelen.

De Balletdanser

Dit is een origineel standje wat je wellicht nog niet eerder hebt gedaan. Richmond noemt het een soort vertrouwensoefening: jullie steunen namelijk tegen en op elkaar. Voor dit staande standje breng jij één been omhoog, waarbij je partner je helpt door je bovenbeen vast te houden. Het wordt iets makkelijker als je tegen een muur, keukeneiland of douchewand leunt.

Face to face

Hij is niet zo heel makkelijk, maar wel het proberen waard. Het face to face standje is er ook eentje waarbij jullie staan. Maar anders dan bij de balletdanser, drapeer jij je been over de heup en het bovenbeen van je geliefde. Waarschijnlijk moet hij dat been een beetje in de lucht tillen, zodat jij steun hebt. Dit standje is intiem, omdat je elkaar goed kunt aankijken, kunt zoenen en je partner kan jou diep penetreren.

Seated lotus

De seated lotus is één van de meest intieme seksstandjes en is dus perfect als jullie een diepere connectie willen creëren. Bij dit standje zit de penetrerende partner in kleermakerszit op het bed, de bank of een harde ondergrond. Jij gaat bovenop hem zitten en slaat je benen achter zijn lichaam over elkaar, waardoor je ook in de kleermakerszit zit. Je zit super dicht bij elkaar en kunt elkaar overal aanraken.

Op een stoel

Laat je partner plaatsnemen op een stoel en ga op zijn schoot zitten. Net als bij de seated lotus hebben jullie zo de handen vrij om elkaar overal aan te raken, oogcontact te maken en elkaar te strelen. Door met je onderlichaam over dat van je partner te wrijven wordt jouw clitoris gestimuleerd, maar natuurlijk is het ook mogelijk dat je partner jou penetreert.

Seksstandje voor een diepere connectie: lepeltje lepeltje

Nog zo’n klassieker: lepeltje lepeltje. Het lijkt in eerste instantie misschien niet intiem, omdat jij met je rug naar je partner gedraaid ligt. Maar niks is minder waar: door deze houding liggen jullie juist heel dicht tegen elkaar aan én heeft je partner de mogelijkheid om je in een hele grote omhelzing te nemen met zijn hele lichaam. Daarnaast heeft hij zijn handen vrij om jou verder te stimuleren.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?