Spannender seksleven? De beste tips voor vrouwen!

spannend seksleven

We willen allemaal wel eens een spannender seksleven. Maar dat is helemaal niet zo makkelijk. Want laten we eerlijk wezen: met jonge kinderen en een chronisch slaaptekort wil je maar een ding als je in bed ligt: zo snel mogelijk naar dromenland! Toch is het natuurlijk een goed iets om je seksleven af en toe een beetje op te spicen. Lees daarom verder voor tips voor vrouwen voor een spannender seksleven.

10. Zet die telefoon uit

Ja, we menen het. Je hebt je telefoon niet nodig in bed. Nee, ook niet als wekker. Daar heb je namelijk speciale apparaten voor. Niks is zo onaantrekkelijk als twee mensen die met hun rug naar elkaar toe liggen, op een schermpje staren terwijl ze door social media scrollen.

9. Ga een avondje uit

Met een druk gezin schiet je al snel in de vader-moeder rol en is het soms lastig om jezelf weer even vrouw te voelen. Probeer eens een avondje vrij te regelen. Breng de kids naar je ouders, ga uitgebreid in bad, maak je mooi op en trek je mooiste kleding aan. Vervolgens gaan jullie lekker samen uit eten. Wedden dat je jezelf een stuk aantrekkelijker voelt die avond? En dat merk je ‘s avonds in de slaapkamer.

8. Geef elkaar echte aandacht

In een lange relatie loop je de kans om langs elkaar heen te gaan leven. Wil je een spannender seksleven? Doe dan je best om elkaar echte aandacht te geven. Zit niet allebei de hele avond op je telefoon te scrollen, maar duik samen op de bank om een film te kijken. Of voer een goed gesprek. Ook samen koken en vervolgens een romantisch diner aan een mooi gedekte eettafel is erg leuk, helemaal als je normaal samen op de bank eet terwijl je tv kijkt.

7. Verras je partner én jezelf met mooie lingerie

Natuurlijk hoef je je niet kirrend in een sexy speelpakje aan zijn voeten te werpen als hij uit het werk komt, maar dat mag wel… Mooie lingerie kan je zelfvertrouwen een fikse boost geven. Het maakt niet uit of je voor heel sexy en zelfs een tikkie ordinair kiest of gewoon voor mooie lingerie gaat: als jij het maar leuk vindt. Er zijn allerlei spannende lingerie-setjes. Denk bijvoorbeeld aan jarretels, een slipje met open kruis, een babydoll of juist een beha met open cups. Met mooie lingerie voel je je zelfverzekerder en vrouwelijker.

6. Bouw de spanning op

Waar je ‘s avonds (in bed) je telefoon het liefst weg moet leggen, mag je hem naar hartenlust gebruiken overdag om elkaar pikante berichten of foto’s te sturen. Laat hem bijvoorbeeld zien dat je een nieuw lingerie-setje hebt, door een foto van een stukje van de beha te sturen. Of laat hem weten dat je klaar ligt als hij uit het werk komt. Zo ben je de hele dag met het voorspel bezig. Tegen de tijd dat jullie thuis komen, hebben jullie zoveel zin dat je de slaapkamer waarschijnlijk niet eens bereikt.

5. Bespreek je frustraties en problemen

Als er iets in de relatie niet helemaal goed zit, dan heeft dat vaak invloed op je seksleven. Door dit te bespreken, kun je ook de problemen in jullie seksleven oplossen. Voel je je niet begrepen? Heb je het gevoel dat je onzichtbaar bent? Een goed gesprek kan vaak veel oplossen. Heeft één van jullie een lichamelijk probleem, zoals stress, spanning, een laag libido, erectieproblemen of last van vaginale droogheid? Maak ook dit bespreekbaar.

4. Gun jezelf die schoonheidsbehandeling

Hoeveel vrouwen hebben geen last van een schuldgevoel? We zijn allemaal druk, druk, druk en hebben daarom weinig tijd om onszelf te verzorgen. Want in die paar uur dat je bij de kapper zit, kun je beter met je kind spelen. Right? Wrong! Gun jezelf juist die schoonheidsbehandeling, die Brazilian wax of dat kappersbezoek. Als je je aantrekkelijk voelt zit je lekkerder in je vel. Daardoor groeit je zelfvertrouwen en dit komt je seksleven zeker ten goede.

3. Variatie doet wonderen

Verandering van spijs doet eten! Oftewel: een ander standje kan heel lustopwekkend werken. Hebben jullie een beetje een vast ritme, waardoor jullie tijdens het seksen eigenlijk altijd weer in hetzelfde standje belanden? Verras je partner eens door een ander standje te proberen. Lig je normaal het liefst op je rug? Klim dan eens een keer bovenop hem of doe een staand standje.

2. Zet zelf de eerste stap

Seks is soms als een feestje waar je geen zin in hebt, maar waar het toch heel leuk blijkt te zijn. Heb je eigenlijk nooit zin, waardoor je partner vaak de eerste stap moet zetten? Zet die eerste stap dan eens zelf. Nee, we raden je écht niet aan om tegen je zin in seks te hebben. Maar je kunt wel zin maken. Net zoals dat je gewoon naar dat feestje gaan. Laat je partner weten dat je eerst even moet opwarmen: op dat feestje wil je eerst ook een paar drankjes voor je op de bar klimt. Als je eenmaal bent opgewarmd, zal jouw zin waarschijnlijk ook komen. En omdat jij het initiatief hebt genomen, is je partner ook aangenaam verrast.

1. Gebruik een speeltje

Met een sextoy maak je je seksleven snel spannender. Omdat het nieuw is, voelt het misschien wat onwennig. Maar dat draagt alleen maar bij aan de leuke spanning. Je hoeft geen speeltje te kiezen waar jij alleen iets aan hebt: er zijn meer dan genoeg koppel toys die door mannen en vrouwen samen gebruikt kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld de vibrerende cockring, die tegen jouw clitoris trilt en je partner een hardere erectie geeft. Of wat dacht je van een duo vibrator, die tijdens de seks kan worden ingebracht?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?