Spiertrekkingen tijdens orgasme: waar komt het vandaan?

spiertrekkingen tijdens orgasme

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er met je lichaam gebeurd wanneer jij van een orgasme geniet?  Het is helemaal niet gek dat je het niet precies weet. Een orgasme overvalt je met meerdere golven van genot, spiertrekkingen en jouw bloed stroomt sneller door je aderen. Als jij veel nadenkt over hoe je eruit ziet tijdens een orgasme, bijvoorbeeld over je orgasme gezicht, is dat zo zonde. Je onzeker voelen over spiertrekkingen tijdens orgasme is niet nodig. Buiten dat jij er geen controle over hebt, vinden anderen het ongelooflijk sexy om te zien hoe jij geniet van het klaarkomen.

Spierspanning prikkelt seksuele zintuigen

Voor seksuele opwinding en voor het krijgen van een orgasme heb je spanning nodig. Niet alleen seksuele spanning tussen jou en je partner, maar ook spierspanning. Sterker nog, spierspanning is onmisbaar bij seks. Met ontspannen spieren bereik je nooit een orgasme, omdat jouw lichaam prikkelingen van de zenuwen en een toenemende bloedcirculatie nodig heeft. Spierspanning stimuleert de zenuwuiteinden in de spieren en die informatie wordt doorgegeven aan de hersenen. Je hersenen ontvangen het signaal en weten direct: jij bent opgewonden. Als je het andersom bekijkt, betekent dat dus dat ontspanning jouw seksuele opwinding dooft als een kaars in de nacht. Een weetje waar jij je voordeel mee kan doen.

Spiertrekkingen tijdens orgasme zijn complete ontlading

Het menselijk lichaam is in staat tot ongelooflijke dingen in de opbouw naar een orgasme en tijdens het hoogtepunt. Je schaamlippen en clitoris vullen zich met bloed, daar begint het mee. Hoe meer opgewonden je wordt, hoe meer je bloedcirculatie toeneemt. Ondertussen spannen de spieren in je bekkenbodem zich aan. Het zijn de dingen die je lichaam helpen de spanning te bereiken die nodig is om een orgasme te krijgen. Spiertrekkingen tijdens orgasme zijn uiteindelijk een complete ontlading van de spanning en tintelingen die je van tevoren flink opbouwt. Die ontlading komt altijd in golven.

Partner wordt opgewonden van spiertrekkingen tijdens orgasme

Nog voor je een orgasme bereikt, voel je het al. De meeste vrouwen ervaren sterke spierspanning in de billen, het bekken, de dijen of over het hele lichaam. Soms doe je het zelf, van nature weet een mens dat de climax snel bereikt wordt door je lichaam onder druk te zetten. Maar vaak heb jij er geen controle over. Voel jij je daar onzeker over? Dat is zonde! Zorgen zijn je grootste vijand op het gebied van seks. Als je aan andere dingen denkt, geniet je niet honderd procent van de erotiek, stimulatie en het seksueel genot. Bovendien is het onnodig. Spiertrekkingen tijdens orgasme worden door een ander vooral gezien als opwindend. Het is een genot om te kijken hoe jij een ander plezier geeft.

Baarmoeder, vagina en anus trekken samen

Mannen en vrouwen, jong of oud, het maakt niet uit wie of wat je bent, aan spiertrekkingen tijdens een orgasme ontkom je niet. Bij een vrouw bestaat een orgasme uit meerdere weeën die 0,8 seconden duren. Een kort orgasme bestaat bijvoorbeeld uit vijf weeën. Maar het kan ook zijn dat je orgasme zo intens is dat je hoogtepunt uit vijftien weeën bestaat. De baarmoeder, vagina en je anus trekken allemaal tegelijk samen. Deze spiertrekkingen tijdens het orgasme zijn voor jou de grootste bron van genot. En wist jij dat je clitoris zich terugtrekt vlak voor een orgasme? De clitoris wordt twee keer zo klein en verschuilt zich kort onder de clitorishoed.

Andere spiertrekkingen tijdens orgasme

Buiten de genoemde spieren, zijn er genoeg andere plekken waar spiertrekkingen tijdens een orgasme ontstaan. En controle, die heb je niet. Je kunt onder andere onvrijwillige samentrekking van andere spieren ervaren, bijvoorbeeld in je voeten, benen of in jouw gezicht. Dat laatste heeft alles te maken met het welbekende orgasme gezicht. Sommige vrouwen omschrijven zichzelf als een hondsdolle zombie of een stuiptrekkende lappenpop. Het beste advies is: laat die gedachten los en geniet van jezelf en je partner. Geniet samen van rollenspellen, van BDSM, van een ordinaire neukpartij of juist van een romantische vrijpartij. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij wat je samen met je partner doet. En waar je geen invloed op hebt, zoals spiertrekkingen tijdens orgasme bijvoorbeeld, daar kun jij je maar beter geen zorgen om maken.

Laat schaamte over spiertrekkingen tijdens orgasme los

Ben jij het type dat onzekerheid moeilijk loslaat? Praat er dan over. Vraag je partner wat hij of zij van jouw zorgen vindt. Is het gegrond dat jij je schaamt voor die oncontroleerbare spiertrekkingen tijdens orgasme? En hoe zit dat met je vriendinnen? Hoe gaan zij om met het feit dat genot nog bijkomstige dingen met zich meebrengt? Door het bespreekbaar te maken, ontneem jij jezelf de schaamte en onzekerheid. Als je er eenmaal bewust van bent dat je partner juist geniet van die spiertrekkingen tijdens orgasme, kan het best eens wezen dat je er veel meer van gaat genieten dan dat je tot nog toe doet. Ga ervoor!

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?