Orgasme gezicht: wat is het en wat doe je er aan?

orgasme gezicht

Iedereen heeft een orgasme gezicht: mannen én vrouwen. Van jong tot oud. Waar de één begint te rollen met de ogen en al schreeuwend haar vuisten balt, heeft een ander juist een orgasme gezicht met wijd openstaande mond waar geen geluid uitkomt en gesloten ogen. Geen mens is gelijk en zo is het ook met een orgasme gezicht. Schaam je er niet voor, want: hoe raar jou gezicht ook lijkt als je klaarkomt (in jouw gedachten), je partner vindt het hoe dan ook sexy.

Wat is een orgasme gezicht?

Een orgasme gezicht is simpelweg jouw gezichtsuitdrukking wanneer jij je orgasme bereikt. Beeld je eens jouw favoriete seksscène uit een film in en haal dat gezicht naar voren van die hete acteur of actrice terwijl diegene klaarkomt. Vink de volgende punten maar af: hoofd naar achteren, rollende of gesloten ogen en steeds luider gehijg. Gevolgd door handen die aan de lakens trekken en uiteindelijk klinkt er flink wat gekreun door de kamer. Met een beetje geluk speelt dit tafereel zich af in vijf minuten. En dat zegt al genoeg; het is niet realistisch. Een orgasme gezicht is niet altijd knap of mooi, maar is zeker wel opwindend. Wat voor gezicht jij trekt, zegt wat over jou.

Iedereen heeft een orgasme gezicht

Je moet hard je best doen om geen orgasme gezicht te trekken. En wie er in slaagt om er één te vermijden is meer bezig met uiterlijk dan met het genieten van een heerlijk spel met haar partner. Iedereen heeft een bepaalde gezichtsuitdrukking tijdens het klaarkomen. En dat je er niet altijd even mooi uitziet als je je climax bereikt staat vast. Wist je dat tijdens het hoogtepunt van een orgasme meer dan 92 procent van de mensen zijn ogen sluit? En 67 procent laat zijn mond open vallen. Nog eens 48 procent fronst. Als je eerder dacht dat jij als enige een gek gezicht trekt tijdens het orgasme, dan hopen we dat bij deze uit de wereld te hebben geholpen.

Je gezichtsuitdrukking veranderen

Als jij onzeker bent over jouw orgasme gezicht, dan ben je niet de enige. En in deze tijd is dat niet zo gek: we worden ermee overspoeld hoe het allemaal zou moeten. Van pornografie tot popcultuur, de beroemde trilogie Fifty Shades of een willekeurige serie op Netflix. Orgasmes zie je overal terug en vaak in de vorm zoals hierboven omschreven. Vaak is de man dominant en ligt de vrouw er gewillig bij. Je onzekerheid komt waarschijnlijk voort uit alle dingen die jij op televisie op internet hebt gezien. Wil jij je orgasme gezicht veranderen? Begin dan met jezelf bewust maken van het gezicht dat je trekt. Kijk eens in de spiegel of vraag jouw partner wat voor gezicht je trekt tijdens het orgasme. Laat hem (of haar) omschrijven wat je doet met je lippen, met je ogen en de rest van je lichaam. En welk geluid maak je daarbij? Je kunt ook vragen wat jouw geliefde van jouw gezicht vindt tijdens het orgasme. Let op: misschien speel jij je eigen onzekerheid hierbij in de hand. Denk er eens over na: je partner houdt van jou en heeft graag seks met je. Ga jij je zelfverzekerder voelen als hij of zij zegt dat je inderdaad gek kijkt? Of is het beter om te accepteren dat iedereen een gekke gezichtsuitdrukking heeft tijdens het klaarkomen?

Het perfecte orgasme gezicht bestaat niet

Wanneer je partner jou vertelt over jouw orgasme gezicht, kom je er achter dat het niet uitmaakt wat voor gezicht je trekt. Het gaat vooral om het genot dat van je gezicht is af te lezen. Lees op een forum eens de reacties van partners over een orgasme gezicht: ‘Ik vind het heerlijk om haar zo gelukkig te zien’, ‘Haar gezicht wordt onaantrekkelijk als ze klaarkomt, maar ik vind het zo ongelooflijk sexy’ en nog één gedetailleerde: ‘Mijn vriendin bevriest altijd een beetje: mond open, stille kreun, ze begint te kronkelen en duwt me dan hard weg. Ik word al geil als ik er aan denk.’ Dus, vergeet die orgasme scenes uit de filmindustrie. Jouw eigen orgasme gezicht ga je vanaf nu (leren) omarmen.

Lees ook: Vind je G-spot

Vergeet je onzekerheid

Vrouwen zijn vaker onzeker over hun gezichtsuitdrukking dan mannen. En dat is zonde, want die onzekerheid belemmert jou op het punt dat jij alle spanning zou moeten laten voor wat het is: het orgasme. Wist je dat klaarkomen moeilijker is wanneer jij je zorgen maakt om hoe je er uit ziet als je geniet van seks? Nog een ironisch feitje: vrouwen proberen vaak een orgasme gezicht te vermijden, terwijl mannen datzelfde gezicht juist zien als iets dat hen opwindt. Volgens de wetenschap voelt een man zich meer macho wanneer hij fantaseert over het klaar laten komen van een vrouw met wie hij seks heeft. Gooi je onzekerheid overboord en laat je partner jou helpen. Jij komt er waarschijnlijk achter dat ook jouw liefde jouw gezicht geweldig vindt. Het betekent dat je alles loslaat en optimaal van jullie samenzijn geniet. En dat is alles wat er toe doet.

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?