Tegelijkertijd klaarkomen. Hoe doe je dat?

Tegelijkertijd klaarkomen. Hoe doe je dat

Net als strakke lijven en zwoele blikken is er nog één element dat in veel pornovideo’s te zien is: een stel dat tegelijkertijd klaarkomt. In de praktijk? Not so much. Hoe kun je tegelijkertijd klaarkomen? Met onderstaande tips gaat het lukken!

Tegelijkertijd klaarkomen: is het mogelijk?

Het is absoluut mogelijk om gelijktijdig een orgasme te krijgen. Het is niet eens per se heel lastig: je moet er alleen allebei moeite voor doen. Zoals je hoogtepunt tegenhouden als het eraan zit te komen en de ander de tijd gunnen. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 37% van de ondervraagde koppels tenminste de helft van de keren dat ze seks hebben tegelijkertijd klaarkomen. Meestal bereikt één van beiden al eerder bijna het hoogtepunt en wacht diegene tot de ander ook zo ver is.

Voordeel van tegelijkertijd klaarkomen

Feit: vrouwen hebben vaak meer tijd nodig om een hoogtepunt te bereiken dan mannen. Gemiddeld hebben zij vijftien minuten langer nodig om de vier fases van het orgasme (de opwindingsfase, plateaufase, het orgasme en de ontspanningsfase) te bereiken. Dat is helemaal niet erg. Wat wel vervelend is, is dat jij een orgasme misloopt omdat de ander al klaar is. Veel mensen zijn ‘klaar’ met de seks als ze een orgasme hebben gehad. Als je dan nog door moet gaan om de ander te stimuleren, dan is het vaak merkbaar dat de opwinding weg is. Een gelijktijdig orgasme kan dit probleem oplossen. Voor velen is het ook iets romantisch: jullie hebben op precies hetzelfde moment dezelfde gevoelens.

Een gelijktijdig orgasme: praat erover

Wie heeft het nog nooit meegemaakt: een man die een orgasme krijgt, van je af rolt en met een gelukzalige lach in slaap valt. Terwijl jij er naast ligt met alle opwinding nog in je lijf, je afvragend of jullie eigenlijk al klaar waren en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen. Het antwoord: communiceren. Het is volkomen normaal dat jij ook wil klaarkomen. Mocht je iemand treffen die zijn orgasme belangrijker lijkt te vinden dan dat van jou, dan is dat niet per se een reden om hem de deur uit te zetten. Wat je wel moet doen: hem laten weten dat jij óók klaar wilt komen. Je zou dit kunnen doen tijdens de seks (“houd het nog even vol schat, ik ben er bijna”) of gewoon op een ander moment. Heb je altijd je orgasme gefaket en denkt je partner daarom dat jij ook klaarkomt? Wees hier dan eerlijk over.

Tips om samen klaar te komen

Stimuleer je clitoris

Zoals we al schreven is het voor veel vrouwen lastig om klaar te komen tijdens de penetratie. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat jouw clitoris wordt gestimuleerd. Dit kun je zelf doen, je partner kan het doen, met of zonder toy, als het maar gebeurt.

Geniet van het moment

Als vrouwen zich teveel gaan concentreren op hun orgasme, dan wordt het juist lastiger om klaar te komen. Vergeet de boodschappen die je nog moet doen en geniet van de aanrakingen. En probeer de druk van een gelijktijdig orgasme van je schouders te laten glijden.

Gebruik glijmiddel

Vaginale droogheid kan ervoor zorgen dat je moeilijker klaarkomt. Zelfs als je nat bent, kan het gebied rond je clitoris droog raken tijdens de seks. Gebruik voldoende glijmiddel, om te voorkomen dat je last krijgt van een pijnlijke clitoris.

Rustig aan, schatje

Mannen komen veel makkelijker klaar dan vrouwen over het algemeen. Wil je zijn orgasme uitstellen? Een vibrerende cockring kan hierbij helpen. Dit heeft twee voordelen: hij krijgt minder snel een hoogtepunt en jij wordt gestimuleerd door de trillingen. Als je partner sneller klaarkomt dan jullie willen, dan kun je ook een delay spray gebruiken of orgasmevertragende condooms.

Houd je orgasme in

Ben jij zelf degene die eerder klaarkomt dan je partner? Ook voor jou geldt: probeer het even tegen te houden. Door te denken aan oncharmante dingen als een bloemkool die je nog moet koken of het verplichte familieweekend dat je binnenkort moet bijwonen. Ook helpt het om even te stoppen met het stimuleren van de clitoris, natuurlijk. Tegelijkertijd kun jij je partner helpen door vieze woordjes in zijn oren te fluisteren of harder te kreunen. Wedden dat het werkt?

Maak oogcontact

75% van de vrouwen die door Cosmo werden ondervraagd gaven aan dat ze alleen klaarkomen als ze een goede band met diegene hebben. Dat hoeft niet per se een partner te zijn, maar wel iemand die je respecteert en lief voor je is. En met wie jij je genoeg op je gemak voelt om oogcontact te maken: dit simpele gebaar creëert veel intimiteit en kan je helpen om makkelijker een orgasme te bereiken.

Doen jij en je (bed)partner je best om tegelijkertijd klaar te komen?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?