Vegan vrijen? Dit zijn de beste eco friendly sextoys

Ecologisch verantwoord vrijen? Dit zijn de beste eco friendly sextoys

Vrijen zonder ecologische voetafdruk achter te laten? Dat kan. En hoe! Laat je inspireren door onze vegan condooms, biologisch glijmiddel en eco-vibrators. De beste natuurvriendelijke sexual wellnessproducten vind je in dit artikel.

Wat zijn ecologisch verantwoorde sextoys?

Naast prijs en kwaliteit, voert duurzaamheid de boventoon bij veel grote industrieën (én de consument). Zo ook in de alsmaar groeiende sextoysector. Door zo afvalvrij mogelijk te produceren, kunnen wij – en generaties na ons – volop genieten van seksueel plezier. In de praktijk betekent dat het volgende:

  • Er worden zo min mogelijk dierlijke producten gebruikt
  • Zo veel mogelijk materiaal is recyclebaar
  • Er komen steeds meer biologisch afbreekbare sextoys op de markt
  • Zo veel mogelijk glijmiddel is dierproefvrij

Vegan vrijen met Huzzy Condooms

Een pionier wat betreft eco-vriendelijk vrijen is Huzzy. Ze produceren vegan condooms en gebruiken zo min mogelijk plastic. Hoewel veel condoomproducten natuurlijk rubber gebruiken, zit in de meeste condooms het dierlijke eiwit caseïne. Compleet overbodig aangezien er uitstekende alternatieven zijn, zo laat Huzzy zien. Naast het ecologisch verantwoorde aspect, slaagt het condoommerk erin een sierlijk en frivool-ogend product op de markt te brengen. Als kers op de taart zit er in elk pakje van 12 condooms een kamasutrakaartje.

Womanizer Premium Eco

Wil je royale luxe in een duurzaam jasje? Dan is de Womanizer Premium Eco een uitkomst van jewelste. Deze Tesla onder de sextoys is het plezier van de toekomst. Het is een vibrator van topkwaliteit én het is biologisch afbreekbaar. Met deze vrouwentoy geniet je geruisloos van 12 intensiteitsstanden. Door luchtdrukvibratie wordt je clitoris optimaal gestimuleerd, zonder dat het speeltje je clitoris daadwerkelijk aanraakt. De populairste sextoy voor vrouwen – de satisfyer pro – werkt ook met deze techniek.

Lees ook: de beste high class sextoys voor vrouwen

Biologisch glijmiddel

Biologisch glijmiddel en vegan glijmiddel is beter voor de planeet aangezien het dierproefvrij is. Daarnaast zijn onderstaande biologische glijmiddelen dermatologisch getest. Pjur is een toonaangevend merk dat volgens velen het beste glijmiddel verkoopt. Hun Pjur Vegan Glide is dus de kwaliteit die je kan verwachten, maar dan dierproefvrij en zo ecologisch verantwoord mogelijk geproduceerd. Het zelfde geldt voor HOT Bio Superglide. Het glijmiddel zit zelfs in een eco-tube.

Veganistische massageolie

Zin in een sensuele sfeer? Kies dan voor veganistische erotische massageolie. De olie is vrij van dierlijke producten en wordt net als biologisch glijmiddel, zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Er zijn nog weinig merken die vegan massageolie produceren, maar de producten die al op de markt zijn, worden uitstekend beoordeeld.

Vegan BDSM leer

BDSM associeer je waarschijnlijk al snel met leer: leren handboeien, leren halsband en een leren zweepje. Zonder het échte bdsm-gevoel te ontnemen, heeft nepleer dezelfde functie. Vandaar dat we op de webshop kiezen voor veel veganleerproducten. Op die manier stimuleren we jou om bij te dragen aan een schonere en daarmee diervriendelijkere wereld.

Bekijk ook: ons hele vegan-assortiment

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?