Vind je G-spot: waar zit je meest gevoelige plekje?

g-spot orgasme

De G-spot: er is al veel over geschreven. Maar waar vind jij dit geheimzinnige plekje precies? Wie heeft een G-spot en hoe kun jij deze stimuleren? Is het echt mogelijk om als vrouw spuitend klaar te komen en hoe doe je dat? Alles over de G-spot lees jij in dit artikel.

Wat is de G-spot?

De G-spot, ook de wel de gräfenbergplek of G-plek genoemd, is een erogene zone in het vrouwelijk lichaam. Deze plek is vernoemd naar de gynaecoloog Ernst Gräfenberg. Hij is degene die voor het eerst over de plek schreef, zeventig jaar geleden.

De G-spot is onderdeel van het clitorisorgaan. Dit orgaan is namelijk veel groter dan het kleine knopje aan de buitenkant van je vagina. De G-plek ligt in de vagina en vormt de achterkant van je clitoris. Je vindt deze plek op zo’n drie tot vijf centimeter van de ingang van je vagina, aan de kant van je buik. Deze erogene zone voelt geribbeld aan, als een soort sponsachtig onderdeel van je vagina. Net als de rest van het menselijk lichaam is ook de G-spot bij iedereen anders. Het is ook mogelijk dat deze plek bij jou helemaal niet zo gevoelig is en jij hem daardoor moeilijk of zelfs helemaal niet kunt vinden.

Stappenplan voor het vinden van je G-spot

Wil jij graag je G-spot vinden? Dat kan! Je kunt het zelf proberen met je vingers, maar het is nog makkelijker als jouw partner het doet.

Stap 1: zorg dat je al opgewonden bent

Als jij opgewonden raakt, wordt de G-spot gevuld met vocht. Hierdoor kun jij hem beter vinden en wanneer jij al geil bent is de G-spot dus ook makkelijker te stimuleren.

Stap 2: ga comfortabel liggen

Ga op jouw rug liggen, trek je knieën op en spreid jouw benen. Laat je partner naar binnen gaan met één of twee vingers. Ben je nog niet vochtig genoeg, wacht dan nog even, of gebruik glijmiddel.

Stap 3: maak een ‘kom hier’-beweging

Als jouw partner een ‘kom hier’-beweging maakt met de één of twee vingers in je vagina, dan zou hij of zij de G-spot moeten raken. Het is belangrijk om de vingers naar boven te laten wijzen, dus richting jouw buik en navel.

Stap 4: een tintelend gevoel

Voel je een tintelend gevoel en een beetje het gevoel alsof jij naar de wc moet om te plassen? Dan heb jij je G-spot gevonden!

Hoe stimuleer jij je G-spot?

Je kunt dit gevoelige plekje op verschillende manieren stimuleren; zowel met seksspeeltjes als met je lichaam. Wat voor jou het fijnst voelt, is iets wat jij zelf uit zult moeten proberen. En geloof ons: die seksuele ontdekkingstocht is hartstikke leuk!

Met je vingers

De G-spot is te stimuleren met de vingers. Dit kun jij zelf doen of je bedpartner kan het doen. De plek kan geaaid worden, jij kunt er overheen wrijven, maar je kunt er ook tegenaan tikken met je vingers. Probeer er eens rondjes omheen te draaien of er meer of minder druk op te zetten. Door steeds sneller te bewegen of steeds meer druk te zetten bereik je misschien wel een G-spot orgasme.

Met een vibrator

Naast stimulatie met jouw vingers is het ook mogelijk om met een speciale G-spot vibrator dit plekje te stimuleren. Dit soort vibrators hebben een gebogen kop, waardoor het makkelijker is om de plek te bereiken. Met de verschillende vibratiestanden en snelheden kun je afwisselen en ontdek jij makkelijk wat je het lekkerst vindt.

Met de penis van je geliefde

Ook als je seks hebt met jouw mannelijke partner kun jij je G-spot (laten) stimuleren. Heel geschikt is het doggy style standje. Door jouw bekken te kantelen, raakt je partner met zijn penis jouw gevoelige plekje. Krijg jij tijdens het seksen aandrang om te plassen? Dan is je G-spot gevonden.

Hoe voelt een G-spot orgasme?

Het orgasme dat ontstaat na het stimuleren van de G-spot voelt anders aan dan een gewoon – clitoraal – orgasme. Dat is opmerkelijk, want jij stimuleert de clitoris van binnenuit. Het andere gevoel is overigens wel te verklaren: het G-spot orgasme is namelijk een samenwerking van de clitoris, de voorwand van de vagina en je urineleider. Hierdoor voelt het klaarkomen intenser en dieper aan.

Wat is squirten?

Squirten is het verliezen van vocht tijdens het klaarkomen. Het wordt ook wel de vrouwelijke ejaculatie genoemd. Door het stimuleren van jouw G-spot en het gebied er omheen kan jij als vrouw dus ejaculeren bij je orgasme. Bij squirten kan veel vocht vrijkomen, maar het kunnen net zo goed maar een paar druppeltjes zijn. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het ejaculatievocht afkomstig is uit de blaas en in feite dus gewoon urine is. Het vocht is kleur- en geurloos. Het schijnt dat vrouwen kunnen leren om te squirten, als ze maar ontspannen genoeg zijn. Anders dan de makers van pornofilms je willen laten geloven, komt vrijwel geen één vrouw spuitend klaar als ze alleen gepenetreerd worden. Hier is echt stimulatie van de G-spot voor nodig.

Lees ook: Alles over squirten

Heb jij je eigen G-plek al gevonden of krijg je nu zin om op zoektocht te gaan?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?