Vroegtijdige zaadlozing voorkomen? Doe deze oefeningen

vroegtijdig klaarkomen uitstellen

Niks is zo vervelend als een fijn potje vrijen dat wordt onderbroken door een vroegtijdige zaadlozing. Kom jij sneller klaar dan je graag zou willen en wil je weten wat er tegen te doen is? Dan ben je vast blij om te horen dat je door middel van oefeningen kunt leren om jouw climax uit te stellen. We bespreken de stop/start methode, kegeloefeningen en de knijpmethode om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen.

Vroegtijdige zaadlozing voorkomen met de stop/start methode

De stop/start methode is ontwikkeld door uroloog dr. James Semans. Met zijn oefeningen leer je hoe je jouw seksuele opwinding kunt beperken op het moment dat deze het hevigst is. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mannen al binnen twee tot tien weken veel meer controle krijgen op het moment waarop de ejaculatie zich aandient. Voltooi onderstaande oefeningen elk drie keer, voor jij naar de volgende stap gaat. Het is belangrijk dat je leert om pas na minimaal vijftien minuten masturberen klaar te komen.

Stap 1: inleidende oefening om vroegtijdige zaadlozing te voorkomen

Streel jezelf met een droge hand. Concentreer je niet op seksuele fantasieën, maar concentreer je op het fijne gevoel in jouw penis. Nader jij een orgasme? Stop dan en ontspan je. Merk jij dat je opwinding minder is geworden? Begin dan opnieuw. Waarschijnlijk heb je in het begin veel pauzes nodig. Dit geeft niets. Je zult merken dat jij na verloop van tijd minder pauzes nodig hebt om de opwinding te laten zakken.

Stap 2: inleidende oefening, met glijmiddel

Je volgt de inleidende oefening van stap 1, maar nu gebruik jij wat glijmiddel. Hierdoor voelt het strelen intenser en zul je waarschijnlijk weer sneller moeten pauzeren. Ook nu zul jij merken dat je na wat oefening het orgasme steeds makkelijker uit kunt stellen en minder vaak hoeft te pauzeren.

Stap 3: niet meer stoppen

Inmiddels heb je veel meer controle over jouw zaadlozing gekregen. Bij stap 3 is het de bedoeling dat jij niet stopt met masturberen zo gauw de zaadlozing zich aandient. Wel is het de bedoeling dat je minimaal een kwartier kunt masturberen zonder klaar te komen. Merk jij dat de opwinding teveel wordt? Verminder dan de druk en streel jezelf trager, maar stop dus niet. Houd je dit drie keer vijftien minuten vol? Dan mag jij doorgaan met stap 4.

Stap 4: met partner

Stap 4 is hetzelfde als stap 1, maar nu helpt je partner jou. Leg diegene uit welke oefeningen je zelf al hebt gedaan. Vraag hem of haar om jou af te trekken, terwijl jij je concentreert op het gevoel in je penis. Fantaseren is nog steeds geen goed idee, omdat de opwinding je dan snel teveel kan worden. Voel jij een zaadlozing aankomen? Vraag dan of je partner stopt en ga weer verder als de opwinding is gezakt.

Stap 5: met partner en glijmiddel

Vraag je partner om hetzelfde te doen als bij stap 4, maar nu met glijmiddel. Je partner mag tijdelijk stoppen als de opwinding te veel wordt en kan weer doorgaan als deze is gezakt.

Stap 6: geslachtsgemeenschap

Jij bent klaar voor het echte werk: geslachtsgemeenschap. Je hebt inmiddels zoveel controle opgebouwd dat jij de stop/start methode tijdens de penetratie kunt proberen. Het helpt als je een vrouwelijke partner hebt die bovenop jou gaat zitten. Laat haar zachtjes op en neer bewegen en vraag haar te stoppen als jij een vroegtijdige zaadlozing voelt aankomen. Is de ergste opwinding afgezakt, dan kan zij verder gaan. Probeer je vijftien minuten lang te concentreren op het gevoel in je penis, voordat jij zelf gaat stoten en mag ejaculeren. Elke volgende keer kun je actiever meebewegen, maar denk eraan om te pauzeren als er een zaadlozing aankomt terwijl er nog geen kwartier voorbij is.

Stap 7: andere standjes

Tegen de tijd dat je bij stap 7 bent aangekomen, ben jij er aan toe om ook andere standjes te proberen. Elke keer als je een vroegtijdige ejaculatie voelt aankomen, stop je tot de ergste opwinding voorbij is.

Vroegtijdige zaadlozing voorkomen met de knijpmethode

De knijpmethode is een andere bekende oefening om te voorkomen dat je te snel klaarkomt. Door met de duim net onder de eikel te drukken stroomt het bloed weg uit de penis. Op die manier kun jij je orgasme uitstellen. Let er op dat je niet te hard knijpt: jij moet jezelf geen pijn doen. Helpt jouw partner jou met de oefeningen? Geef dan ook aan of er harder of zachter geknepen moet worden. Het is opnieuw belangrijk om je te concentreren op het gevoel in jouw penis en je niet over te geven aan seksuele fantasieën.

Stap 1: oefenen met de droge hand

Net als bij de stop/start methode is het een goed idee om te knijpmethode eerst uit te proberen door te masturberen met de droge hand. Streel jezelf en knijp met je duim net onder je eikel als je voelt dat jij bijna klaarkomt. Als de opwinding is gezakt, ga je weer door. Probeer minimaal een kwartier te masturberen zonder te ejaculeren. Heb je dit drie keer gedaan? Ga dan door met stap 2.

Stap 2: oefenen met glijmiddel

Voer stap 1 uit, maar gebruik nu een beetje glijmiddel.

Stap 3: oefenen met je partner

Lukt het om zelf de controle te houden over je zaadlozing met de knijpmethode? Dan is het nu de beurt aan jouw partner. De knijpmethode kan een fijne manier zijn om het vrijen aangenamer te maken, omdat jij minder snel klaarkomt. Bovendien kan jouw partner je hiermee helpen. Stap 3 is hetzelfde als stap 1, met als verschil dat je partner jou nu streelt. Hij of zij is ook degene die in de penis knijpt om de opwinding te stoppen.

Stap 4: oefenen met partner en glijmiddel

Vraag je partner of hij of zij glijmiddel wil gebruiken terwijl jij wordt gestreeld. Hierdoor voelt de ervaring opnieuw intenser aan.

Stap 5: geslachtsgemeenschap

Het is tijd om geslachtsgemeenschap te gaan proberen. Zorg ervoor dat jij voldoende ruimte hebt om snel je penis uit de vagina te halen, zodat je met jouw duim onder de eikel kunt drukken. Waarschijnlijk is dit het makkelijkst tijdens het missionarisstandje of doggy style.

Kegeloefening

De kegeloefening is wat lastiger dan bovenstaande oefeningen. Je raakt namelijk jouw penis niet aan, maar concentreert je op jouw bekkenbodemspieren. Tijdens een zaadlozing worden deze spieren aangespannen. Door de bekkenbodemspieren aan te spannen en weer te ontspannen, kun jij meer controle krijgen over je orgasmes. Het gaat er niet om dat de spieren sterker worden, maar dat je ze juist bewust leert te ontspannen.

Waar zit de bekkenbodemspier bij mannen?

Je voelt jouw bekkenbodemspier heel eenvoudig: doe maar eens alsof je urine wilt ophouden. De spieren die je voelt aanspannen zijn jouw bekkenbodemspieren.

Kegeloefeningen voor mannen

Je traint je bekkenbodemspieren door ze vijf seconden aan te spannen en dan weer vijf seconden te ontspannen. Herhaal dit tien keer. Je mag dit eenmaal daags doen. Gaat je dit met gemak af? Na een week kun je jouw spieren langer aanspannen en ontspannen, bijvoorbeeld tien seconden. Voorkom dat je deze oefeningen te vaak doet. Kun jij bijvoorbeeld wel een minuut je spieren aanspannen? Doe de oefeningen dan maximaal drie keer per week en neem steeds een rustdag. Krijg je tijdens het vrijen of masturberen al snel bijna een hoogtepunt? Probeer je op dat moment te concentreren op het ontspannen van je bekkenbodemspieren, zodat je je zaadlozing uitstelt.

Zowel de stop/start methode als de knijpmethode zijn bekende methodes die goed werken om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen. Met kegeloefeningen train jij je bekkenbodemspieren, om deze te kunnen ontspannen als de climax zich aandient terwijl je dit nog niet wilt. Welke oefening voor jou het best werkt zul je moeten uitproberen.

Tip: Wist je dat ook vrouwen hun bekkenbodemspieren kunnen trainen? Lees ons artikel over vagina- en kegelballen die je hiervoor kunt gebruiken.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?