Waarom hebben we in de zomer meer seks?

Waarom hebben we in de zomer meer seks?

Je kent het vast wel: op vakantie en in de zomer heb jij veel meer zin in seks dan in de winter. Waarom hebben we in de zomer meer seks? Hoe houd je het fijn in bed als het te warm is in de slaapkamer? En hoe maak jij zin om vaker te vrijen in de winter? We geven antwoord op al jouw vragen in dit artikel.

Waarom hebben we in de zomer meer zin in seks?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen niet in alle seizoenen evenveel zin hebben in seks. Daten, porno en seks is het populairst in de vroege zomermaanden. Dit blijkt uit een analyse van de zoektrends van Google. Ook worden er in de zomer meer condooms verkocht en merken zelfs soa-klinieken dat er meer soa’s worden geconstateerd. Maar waarom hebben we zin de zomer meer seks? De redenen zijn eigenlijk heel logisch.

Biologie: serotonine zorgt voor een geluksgevoel

Simpel gezegd zorgen de langere dagen ervoor dat ons lichaam meer serotonine aanmaakt. En dit is een middeltje dat ervoor zorgt dat mensen zich goed voelen. Het wordt zelfs gebruikt als antidepressiva.

Juist in de winter is de kans op een serotoninetekort groter. Goed: die serotonine zorgt er dus voor dat jij je blijer voelt. Hierdoor ga je er meer op uit. Denk bijvoorbeeld aan stappen of op date met die leuke persoon die je op die datingapp hebt leren kennen.

Prikkelingsoverdracht: spannende dingen doen

Op vakantie en in de zomer ben je eerder geneigd om iets spannends te doen. Denk bijvoorbeeld aan parachutespringen of abseilen. De adrenaline die hierbij vrij komt, blijft nog een hele poos in je lichaam zitten. En die opwinding, die werkt ook stimulerend op jouw andere opwinding. Oftewel: door spannende dingen te doen, raak jij makkelijker opgewonden.

In de zomer meer seks, want meer vrije tijd

Veel mensen gaan nog steeds het liefst in de zomer op vakantie. Omdat het lekker weer is bijvoorbeeld, maar ook vanwege schoolvakanties van de kinderen, of omdat het rustig is op het werk. Doordat we meer vrije tijd hebben tijdens de vakantie, hebben we in de zomer meer seks. Waar je normaal op woensdagochtend op kantoor zit, heb jij nu tijd voor een lekkere vrijpartij voor je naar het strand gaat. Voor jongeren geldt hetzelfde: zij hebben wekenlang zomervakantie, gaan meer uit en socialiseren meer met leeftijdsgenoten.

Het oog wil ook wat

We weten allemaal dat mannen visueel ingesteld zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat zomerkleding vaak als aantrekkelijker wordt gezien dan winterkleding. Blote benen onder korte broekjes en rokjes, jurkjes met een diep decolleté: in de zomer is er op straat heel wat meer naakt te zien dan in de winter. En dit zorgt voor meer zin in seks.

Hoe houd je het leuk in de slaapkamer als het heet is?

Tijdens een hittegolf stijgt de temperatuur in een gemiddelde slaapkamer al snel richting de 25 graden. Slapen is dan al lastig, laat staan dat je ook nog moet vrijen. Denk jij bij een zomerse vrijpartij alleen aan hitte en een plakkerige lijf? Het kan ook anders! Met deze tips maak je zomerse seks heel leuk.

Doe het onder een koele douche

Even afkoelen na een warme dag onder de douche is een goed idee. Zo stap je verfrist en verkwikt in bed. Neem gerust je partner mee onder de douche voor een hete (of koele) vrijpartij. Als het water lauw of koud is, dan kunnen jullie heerlijk van elkaar genieten zonder te warm of plakkerig te worden.

Lees ook: hoe creëer je thuis de romantiek van vakantie?

Doe het buiten

Vaak koelt het buiten sneller af dan in je slaapkamer. We zeggen niet dat jullie en plein public voor de hele buurt op straat moeten gaan liggen, maar buiten vrijen kan heel spannend zijn. Als er geen buren in jullie tuin kunnen kijken, dan is vrijen op een kleedje op het gras een aanrader. Of wat dacht je van een portie orale seks op de loungeset, onder een dekentje? Zo geef jij je seksleven direct een oppepper.

Gebruik ijsklontjes

Te warm om te vrijen? Echt niet! Met ijsklontjes wordt het al snel een heerlijk verkoelende belevenis. Trek met een ijsklontje in je mond een spoor van zijn of haar hals helemaal naar beneden. Sla de tepels niet over: die reageren altijd heftig op een ijsklontje én zijn een erogene zone. Vervolgens zak je naar beneden naar de geslachtsdelen van je geliefde. Orale seks krijgt een heel andere dimensie als je een ijsblokje gebruikt.

Geen zin om te vrijen in de winter?

Ongeschoren benen, een koud bed, vroeger naar bed: er zijn talloze redenen te bedenken waarom jij in de winter minder zin hebt om te vrijen. Naast dat je hersenen minder geluksstof aanmaken, voel jij je waarschijnlijk ook minder energiek. Je bed is koud en eigenlijk wil je alleen maar slapen. Vergeet echter niet dat een goede vrijpartij bergen energie geeft én belangrijk is voor je relatie. Met deze tips vrij jij de sterren van de hemel.

Zet de elektrische deken vast aan

Heb je een elektrische deken? Zet hem aan, zodat jouw bed in elk geval lekker warm is voordat jij uit de kleren gaat. Zet hem wel direct uit als je in bed stapt, want als het goed is warmen jullie snel op tijdens het voorspel.

Lees ook: de beste tips voor een mind-blowing voorspel

Persoonlijke hygiëne

We willen niemand vertellen wat hij of zij moet doen met zijn of haar lichaamshaar. De enige tip die we je graag willen meegeven, is dat jij je waarschijnlijk zelfverzekerder voelt als jij in de winter je benen scheert, als je dat normaal in de zomer ook doet. Voel jij je verzorgd, dan draagt dat namelijk bij aan jouw zelfvertrouwen. En zo hoef je niet na te denken of vervelende stoppeltjes of haren.

Warm jezelf vast op

Vind jij het lastig om het initiatief te nemen tijdens het vrijen? Warm jezelf vast op! En wel door middel van masturbatie. Als jij al opgewonden bent, dan is het makkelijker om het initiatief te nemen om je geliefde te bespringen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?