Hoe creëer je thuis de romantiek van vakantie?

Hoe creëer je thuis de romantiek van vakantie

Vakanties zijn goed voor een relatie. Even samen weg: het brengt je dichter bij elkaar als koppel. Je laat de beslommeringen van werk, gezin en het huishouden achter je, om even op te laden op een plek (ver) weg van thuis. Je ruikt andere geuren, slaapt in een ander bed en ervaart nieuwe dingen samen. Allemaal indrukken die jullie samen verwerken en zorgen voor een betere band. Maar als jij tijdelijk niet kan reizen door geldproblemen, ziekte of een wereldwijde pandemie, ook dan kun je opladen als koppel. Hoe creëer je thuis de romantiek van vakantie? Daar vertellen we je alles over.

Romantiek van vakantie in je eigen huis

Soms moet jij wat extra moeite doen om de spanning terug te brengen in jouw relatie. Of om je weer helemaal verbonden te voelen met jouw geliefde. Dat kun je doen door thuis een vakantiesfeer te creëren. Met onze tips breng jij de romantiek van vakantie in je eigen huis.

Lampjes in de tuin

Op veel vakantieplekken kun jij genieten van zwoele zomeravonden op fijne terrasjes, romantische restaurants en de mooiste tuinen. Dit kun je thuis vrij eenvoudig namaken. Een romantische sfeer creëer je met name met verlichting. Kies voor lampjes op zonne-energie, dan hoef jij je niet druk te maken om stopcontacten. Plaats de lampjes op je terras of balkon, rond de plek waar jullie graag zitten. Heb je een eettafel of mooie loungeset waar jullie de meeste zomeravonden doorbrengen? Verlicht deze met een dienblad vol met kaarsen. Waait het, dan is het beter om voor één of meerdere lantaarns te kiezen, waar je de kaarsen in kunt zetten. Is het frisjes? Nestel je dan rond de vuurkorf. Dan kun je ook marshmallows roosteren of s’mores maken.

In plaats van een eettafel buiten kunnen jullie je ook nestelen op een lekker groot loungekussen of een stel zitzakken. Zorg voor een mooi buitenkleed op de grond, een dekentje om onder te liggen en verbaas je over de hoeveelheid sterren die je nog nooit vanuit je eigen achtertuin hebt gezien.

Zet je telefoon uit

Jullie zijn zogenaamd op vakantie of een weekendje weg en dus is er geen ruimte voor appjes of telefoontjes. En nee, ook niet voor je werk-mail. Schakel jouw telefoon uit: mocht er een noodgeval zijn, dan weten mensen je heus wel te vinden. Ook de televisie blijft uit: die is vaak niet aanwezig op romantische vakantiebestemmingen.

Het is misschien even wennen, maar door je telefoon, computer en televisie uit te zetten hebben jullie meer oprechte aandacht en tijd voor elkaar. Besteed deze aan een goed gesprek, of lees eindelijk dat boek wat jij al zo lang klaar hebt liggen. Het uitzetten van je telefoon komt de romantiek op je faux vakantie ten goede.

Pimp je slaapkamer

Een hotelkamer heeft vaak een luxe uitstraling. Hierdoor voel jij je direct ontspannen: er liggen geen vieze sokken op de grond van je lief, het bed is zo groot dat jij er in kunt rollen zonder eruit te vallen en het bevat vaak een heerlijke stapel kussens. Maak van je eigen slaapkamer ook een kamer met een luxe hotelgevoel. Dat kan door het grootst aan te pakken of juist met wat kleine aanpassingen. Voortaan slapen en vrijen jullie prinsheerlijk in jullie nieuwe slaapkamer.

  • Als eerste: opruimen. Ruim zoveel mogelijk zooi op (wasgoed, tassen, accessoires) en geniet van de rustige uitstraling die je zo creëert. Dit is een must als je een romantische nacht wilt beleven.
  • Bepaal je kleur(en). Donkere kleuren zoals donkergroen en donkerblauw op één wand (achter het bed) geven je kamer een romantische en luxe look. Je kunt ook kiezen voor licht, zoals grijsblauw, poederroze of gewoon wit.
  • Je beddengoed moet matchen met de dominante kleur in je kamer. Beddengoed van gewassen linnen of katoensatijn voelt zijdezacht aan en maakt een waar paradijs van je bed.
  • Tot slot maak jij je slaapkamer helemaal hotelwaardig met een mooie sprei en heel veel kussens. Het hoeft niet allemaal in dezelfde kleur te zijn als je beddengoed, maar moet wel bij elkaar passen. Op Instagram en Pinterest zijn duizenden voorbeelden te vinden van hotelwaardige slaapkamers.

Romantiek van vakantie in je eigen tuin

Als jullie nooit naar een hotel gaan, dan roept een luxe slaapkamer vast geen vakantiegevoel bij je op. Voor avontuurlijke types is er daarom de kampeervakantie in eigen tuin! Zet je tent op op het grasveld (of op de tegels, maar zorg dan wel voor een zachte ondergrond), rol je matje en slaapzak uit en jullie zullen een geweldige staycation beleven. Met twee stoeltjes, een gasstel om op te koken en opnieuw gezellige verlichting maak jij van je tuin een heuse – heerlijk rustige – camping.

Lees ook: Vakantie op een erotiekcamping of in een erotiekhotel

Romantisch diner voor twee

Als jij niet dol bent op koken, dan is een vakantie ideaal. Je hoeft je geen zorgen te maken over het avondeten. Jij geniet van het eten dat is gemaakt door anderen: van het buffet in een all inclusive resort tot aan een luxe restaurant op je vakantiebestemming. Ga eens lekker uit eten in je eigen huis. Door de tafel te dekken met een mooi tafelkleed, je beste wijnglazen en kaarsen creëer je een heel andere sfeer dan normaal. Huur – heel luxe – een privékok in voor een avond of bestel je lievelingseten en laat het bezorgen. Natuurlijk eet je dit eten wel vanaf een mooi bord en niet rechtstreeks uit een aluminium- of papieren bakje.

Wat doe jij om je romantische relatie te laten bloeien als je niet op vakantie kan?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?