You’re sexy and you know it: ontdek je sexy ik!

Plus size sexy model

Sommigen hebben het van nature, terwijl anderen moeite moeten doen. Maar laten we wel zijn: elke vrouw heeft een zekere sexyness in zich. Iets onbestemds, uitdagends en onuitgesproken spannends. Hoe je die innerlijke verleidster naar buiten laat komen? Omarm jezelf en ontdek je sexy ik.

Er sexy uitzien versus jezelf sexy voelen

Je kent ze ongetwijfeld: vrouwen die een kamer doen oplichten. Die moeiteloos alle ogen naar zich toe weten te trekken zodra ze ergens binnenkomen. Die elke beweging en elke oogopslag verleidelijk laten lijken.

Niet dat ze het expres doen. Veel vrouwen die gezegend zijn met een natuurlijke aantrekkingskracht zijn niet per se op een traditionele manier sexy. Aantrekkingskracht gaat dan ook niet om korte rokjes, hoge stilettohakken en pakladingen make-up op je snufferd. Of je écht sexy bent, hangt van heel andere factoren af.

State of mind

Er is namelijk een groot verschil tussen er sexy uitzien en jezelf sexy voelen. Een sexy look gaat puur over wat je aantrekt en op je gezicht smeert, terwijl een sexy gevoel een state of mind is. Er wordt niet voor niets gezegd dat het lastig is om sexy te zijn als je je van binnen onaantrekkelijk voelt. Zelfvertrouwen en zelfliefde zijn nog steeds de primaire wegen naar ongebreideld sexyness. Daar kan geen plamuursetje tegenop.

Het beste van een sexy gevoel? Dat je seksleven er ook met sprongen op vooruit gaat. Niets geeft je seksuele energie een sterkere boost dan een beetje innerlijk stout-zijn. Niet omdat je mannen wil behagen, overigens. Seksuele energie geeft je juist kracht omdat het vanuit jezelf komt.

Lees ook: het belang van zelfliefde

Sexy ben je voor jezelf

Als het goed is heb je er geen ander voor nodig om jezelf sexy te voelen. Het is en blijft een onderdeel van je eigen vrouwelijkheid. Als dat gaat ‘stromen’ zal je zien dat je zelfvertrouwen groeit en je je meer verbonden voelt met jezelf.

Sterker nog, als je je sexy ik ontdekt, omarmt en bejubelt, heeft dat positieve effecten op allerlei andere gebieden in je leven: werk, vriendschap, relaties en je toekomstdromen. Juist omdat je je zekerder voelt over jezelf. Oscar Wilde zei het al: ‘To love oneself is the beginning of a lifelong romance.’ Wie zijn wij om de beste man tegen te spreken?

Stigma’s over sexyness

Toch koppelen veel vrouwen hun sexyness aan de context van seks of sensualiteit voor iemand anders. Ze denken aan naakte huid, wapperende manen en wiegende heupen op de dansvloer, terwijl ondertussen de ogen van de ander naar hun staren.

Alhoewel dat heus heel sexy kan zijn gaat onze connectie met sensualiteit veel dieper dan alleen het opwinden van een ander persoon. Of dan een puur uiterlijke expressie.

Naakt en alleen

Het gaat erom hoe we ons voelen als we die lagen make-up hebben afgepulkt, onze kleding hebben uitgetrokken en poedelnaakt in ons bed liggen. Alleen. Hoe verhouden we ons dan tot onszelf? Voelen we ons dan nog steeds lekker in ons vel? Zonder de verlangende blik van de ander die ons doorboort?

Als we ons ook in ons uppie goed voelen over onszelf, doet dat wonderen voor de manier waarop we in het leven staan. We gaan wat meer borrelen en bruisen, we kunnen obstakels beter en dapperder tackelen en krimpen niet ineen bij elke tegenslag of elk naar woord van een ander. Omdat we weten wat we waard zijn.

Sexy in tijden van corona? Lastig.

Goed, dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig wanneer de wereld om ons heen niet in brand staat. Maar in stressvolle coronatijden hebben we wel wat anders aan ons hoofd. Denken we.

Dat geldt voor jou wellicht ook. Misschien maak je je zorgen over je gezondheid, raak je overspoeld door de hachelijke combinatie van thuiswerken versus kinderen of mis je sociale contacten en voel je je eenzaam.

Logisch dat je je onder zulke omstandigheden weinig sexy voelt en in plaats daarvan je toevlucht neemt tot ongewassen haar, afgedragen joggingpakken en een gezicht dat standaard op standje chagrijnig staat. Niemand die het ziet, tenslotte.

Connectie terugvinden

Wanneer je in een stressvolle situatie verkeert, is het heel normaal om de balans tussen lichaam en geest kwijt te raken. Het is moeilijk om die connectie met je lijf terug te vinden, omdat je hoofd alleen maar bezig is om bedreigingen af te slaan, zodat je niet ten onder gaat aan angsten en boosheid.

Jezelf sexy voelen? Niet echt een topprioriteit, dus. Toch ontzeg je jezelf op die manier een wezenlijk deel van je vrouw-zijn. Terwijl het je veel goeds kan opleveren als je dat deel wat sterker aanboort.

Dans!

Heb je de laatste paar maanden bijvoorbeeld zenuwpezend doorgebracht? Dan kan een beetje sexyness je helpen herinneren hoe je pre-pandemische leven er ook alweer uitzag. Zet gewoon eens keihard de muziek aan en ga los op je eigen geïmproviseerde huiskamerdansvloer. Dans voor jezelf en voel die levenslustige opzwieper door je lijf stromen. Doe een Shakira en schud die heupen los, zonder je zorgen te maken over een zogenaamd drillerige derrière.

Wedden dat je daarna veel lekkerder in je vel zit en dat je de toekomst opeens een stuk zonniger tegemoetziet? Yoga, ademhalingsoefeningen of een stevige wandeling of cardio hebben overigens hetzelfde effect. Ze zorgen ervoor dat je de verbinding met je lijf kunt maken en dat je je weer thuis voelt in je eigen lichaam.

Resultaat? Een opgepept humeur en soms zelfs een opgezweept libido. Nooit weg, natuurlijk.

Ons handboek voor sexyness!

Wil je je sexy ik ontdekken? Je vrouwelijke kracht trotseren? Hierbij drie tips.

1) Omarm je naaktheid

Misschien ben je iemand die spiegels het liefst vermijdt. Of die haar lichaam in oversized kleding verhult omdat ze denkt dat ze niet mooi of slank genoeg is. Newsflash: je lichaam is een meesterwerk. Het is uniek, het is prachtig en het is helemaal van jou. Daarnaast is je lichaam de inzet voor alles wat met flirten, verleiden en down and dirty-dingen te maken heeft. Als je lichaam je zoveel plezier kan schenken, is het dan niet doodzonde om er zo onzeker van te raken?

Werp je kleding dus af en ga naakt voor een spiegel staan. Bekijk je lichaam goed en geef het complimentjes: dat verdient het wel, na al dat kritisch geloer naar elk putje, vetrolletje of verslappinkje. Voel je je al een beetje beter over jezelf? Goed zo.

Probeer verder gedurende de dag wat blootmomenten in te bouwen, zodat je leert op je gemak te zijn met je naakte lichaam. We zeggen niet dat je per se een notoire naaktloper moet worden, maar soms is het gewoon fijn om na het douchen niet razendsnel in je outfit te schieten. Je zult merken dat je je meer verbonden voelt met je vrouwelijkheid en sensualiteit. En dat zorgt er weer voor dat je de schoonheid van je eigen lijf leert zien en dat je seksuele energie de kans krijgt om te stromen. Desnoods schaf je sexy lingeriesetjes aan om jezelf extra mooi te voelen.

 2) Verwen jezelf

Of je nu in een bubbelbad gaat liggen weken, jezelf trakteert op een nieuw seksspeeltje of lekker in een boek als ‘Sexy Feminism’ duikt, je hebt het ongetwijfeld verdiend. Veel vrouwen voelen hun sexy zelf verschrompelen omdat ze overspoeld worden door alle zorg voor anderen. Ze proberen een carrière op te bouwen, zitten middenin de kleine kinderen, hebben een sociaal leven en voelen zich ondertussen aan alle kanten tekortschieten. Echt veel tijd voor een moment voor zichzelf hebben ze niet en dat is juist zo keihard nodig.

Pamper jezelf dus een beetje. Dat hoeft heus niet groots en meeslepend, het kan zo simpel zijn als een lekker geurende lotion waarmee je jezelf elke ochtend insmeert. Of een zijden nachtjapon die heerlijk langs je lichaam zwiert als je loopt. Of een warme douche waarbij je heel bewust stilstaat bij de waterstralen die over je lijf stromen.

Waarom je jezelf best eens in de watten mag leggen? Als je je zintuigen volop inzet, word je je vanzelf meer bewust van je lichaam en van de manier waarop het geprikkeld kan worden. Je verliest bovendien je onzekerheden en gaat steeds beter in je vel zitten. Is dat niet precies waar je sexy ik naar smacht?

3) Omarm andere vrouwen

Jaloezie is een monster. We worden dagelijks omringd door prachtige, sterke, vriendelijke, succesvolle en slimme vrouwen. Helaas zorgt onze eigen onzekerheid er vaak voor dat we elkaar niet met een open vizier benaderen. Onbewust bekijken we elkaar van top tot teen, vergelijken we onze eigen tekortkomingen met die van de ander en zijn we stiekem erg tevreden als we een weeffout in onze tegenstander ontdekken.

Maar we realiseren ons niet dat die strijd ons zelfvertrouwen – en de relatie met de ander – een continue knauw geeft. We zeuren en bitsen wat af, alleen omdat we bang zijn in het niet te vallen bij die andere vrouw.

Wat als we dat nou eens zouden omdraaien? Als we andere vrouwen in hun schoonheid, talenten en vaardigheden zouden bevestigen? Als we zouden denken: ‘Jij bent prachtig, en ik ook!’. Beter nog, als we het zouden zéggen en de verbinding zouden versterken. Wanneer je open staat voor andere vrouwen, en ze niet als een bedreiging ziet, ben je zelfverzekerd genoeg om écht sexy te zijn.

Wat is sexy voor jou?

We hebben allemaal vastomlijnde ideeën van wat sexy is. Vaak zijn deze ideeën gevormd door onze achtergrond en cultuur en door de beelden die we al decennialang krijgen voorgeschoteld van zogenaamd ideale vrouwen. Helaas zijn die beelden weinig inclusief en is het aanbod qua kleur, gender en lichaamstype vrij magertjes.

Trek je daar niets van aan. Take the power back en definieer zélf wat jouw sexy ik voor jou betekent. Niemand kan jou vertellen dat je niet sexy bent en eigenlijk is dat ook totaal niet relevant. Waar het om gaat, is dat jij je goed voelt over jezelf. Laat je vrouwelijke kracht dus los, sta het jezelf toe om jezelf sexy te voelen en je zult merken dat je een stuk zelfverzekerder in het leven staat. You’re sexy and you know it!

Lees ook: Betere seks? Durf te zeggen wat je wil

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?