Zo houd je Valentijnsdag spannend als je al lang samen bent

Je kent elkaars manieren door en door en valt vaak terug op gewoontes. In een lange relatie verdwijnt de spanning vaak langzaam maar zeker. Dat is niet per se erg, maar af en toe is het wel lekker om samen die spanning weer eens te voelen. Zo houd je Valentijnsdag spannend!

Spanning verdwijnt in een lange relatie

Het is volkomen normaal dat een relatie naar verloop van tijd minder spannend wordt. “Als je langer samen bent met iemand, dan veranderd je relatie vaak van gepassioneerd naar een relatie met compassie,” zegt huwelijkstherapeut Gary Brown. “In een gepassioneerde relatie draait veel om seksuele opwinding, terwijl een relatie met compassie zich focust op een diepe emotionele band.” Oftewel: waar je in het begint nog de kleren van elkaars lijf scheurt, ben je later in de relatie meer geneigd om samen op de bank te hangen om weer aan Friends te beginnen. “Dat is helemaal niet erg,” zegt Brown, “want als relatie stabiel is dan accepteren koppels dit als een normale ontwikkeling. En het wil niet zeggen dat je de passie niet terug kunt brengen in je relatie.” Hier onder vind je elf manieren om dat te doen!

Valentijnsdag spannend houden: hoe doe je dat?

Spanning is een begrip dat voor iedereen iets anders betekend. Voor de één is het het uitnodigen van een derde persoon in bed, voor de ander is een ander standje al spannend. Focus je op wat voor jullie goed voelt. Doe geen dingen tegen je zin, maar probeer wel je blik open te houden.

1. Focus op je (andere) zintuigen

Als je kunt zien wat jouw partner van plan is, dan weet jij al wat je kunt verwachten. Met een blinddoek of masker voor, voelen aanrakingen opeens heel anders. Een massage wordt sensueler, omdat jij niet weet waar zijn of haar handen terechtkomen. Daarnaast focus je je meer op jouw andere zintuigen, zoals geur en geluid. Ook kun je andere spannende tools gebruiken om de ander te verwennen, zoals een ijsklontje of een veer.

2. Lees een erotisch verhaal voor

Het lezen van een erotisch verhaal kan ontzettend opwindend zijn. Het zet je gedachten in werking en misschien lees je dingen die je zelf nooit bedacht zou hebben. Zorg ervoor dat jullie niet gestoord kunnen worden en zoek van te voren een spannend verhaal uit. Nestel je samen in bed of op de bank en geniet van de spannende woorden die door een ander zijn geschreven. Het is een ultieme vorm van voorspel, want na het verhaal zijn jullie ongetwijfeld in de mood.

3. De perfecte dag voor een trio

Zin in een echte spannende Valentijnsdag? En dromen jullie al langere tijd van een trio? Dan is dit hét moment! Een trio beleef je het best met een onbekende persoon of met een professional. Zo hoef je niet bang te zijn dat je een vriendschap verpest of dat de ander stiekem met de derde persoon gaat afspreken.

Lees ook: Het geheim voor een perfect trio

4. Houd Valentijnsdag spannend met een erotisch cadeau

Mocht jullie seksleven een beetje ingedut zijn, verras je partner dan met een erotisch cadeau. Dat kan van alles zijn: van een toy voor hem of haar tot iets om samen te gebruiken of een sexy erotisch pakket. Populaire items op dit moment zijn luchtdrukvibrators voor vrouwen en masturbators voor mannen. Voor koppels zijn er bijvoorbeeld de speeltjes voor stellen van We-Vibe. Heb je nog helemaal geen ervaring met seksspeeltjes? Dan is de Self-Love (S)Experience set iets voor jou!

5. Buiten je comfortzone

Stap eens buiten je comfortzone door iets heel anders te proberen, waar je al langere tijd nieuwsgierig naar bent? Lijkt het je opwindend om de wereld van BDSM te verkennen? Of zou je best eens anale seks willen? Praat erover met je geliefde of hij of zij dit ook wil proberen en doe het dan gewoon. Treed jullie avontuur tegemoet met een open blik en blijf communiceren.

Lees ook: Tips voor anale seks

6. Truth or Dare

Truth or Dare is leuk op studentenfeestjes, maar niet minder spannend met je eigen partner. Wil jij Valentijnsdag spannend maken? Nodig je geliefde dan uit voor een potje waarheid of uitdaging. Voor de uitdagingen kun je allerlei erotische opdrachten bedenken, zoals: ‘kus me tussen mijn benen’ of ‘trek je af terwijl ik toekijk’, maar ook voor de waarheid zijn er voldoende spannende vragen. ‘Op welke plek buiten zou je mij het liefst willen nemen’, bijvoorbeeld. Of: ‘Met wie zou je wel eens willen seksen?’

7. Doe niks wat je normaal wel in bed doet

Dit is een leuke uitdaging: laat je partner komen zonder jullie normale handelingen uit te voeren. Dus laat jou partner je normaal komen door je te likken? Dan gebruikt hij of zij dit keer de vingers of een toy. Raak jij enorm opgewonden van nipple play, maar gebruikt de ander altijd zijn of haar mond? Dit keer probeer je dan eens tepelklemmen. Op deze manier ontdek je heel andere manieren om elkaar te bevredigen.

8. Alleen zoenen is heel opwindend

Zoenen… toen je een tiener was, was het mega spannend en kon je het uren doen. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak zoenen jullie nu nog écht? Spreek af dat jullie gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld een uur, alleen maar zoenen en niet verder gaan. Het zorgt voor een gevoel van intimiteit en natuurlijk voor opwinding.

9. Als dit je laatste keer seks was, wat zou je dan doen?

Nee, we verwachten heus niet dat de wereld zal vergaan. Maar wat zou je doen als je weet dat je nog maar één keer seks kunt hebben? Vrij de sterren van de hemel of doe dingen die je altijd al eens wilde proberen, maar nooit durfde. Wie weet laait de passie flink op en is het voor herhaling vatbaar .

10. Laat anderen toekijken hoe jullie vrijen

Vind je het opwindend om bekeken te worden? En lijkt het je geil dat anderen jullie kunnen zien? Er zijn verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld eens naar een parenclub gaan. Hier kun je met elkaar vrijen, terwijl anderen jullie bekijken. En kun je zelf ook kijken naar andere stellen. Maak vooraf wel duidelijke afspraken over wat mag en wat niet. Houden jullie je enkel met elkaar bezig, of ook met anderen? Iets laagdrempeliger is misschien om een stellenavond te organiseren, waar verschillende stellen samenkomen en allemaal met elkaar vrijen. Ook hierbij heb je duidelijke regels nodig. Tot slot is het ook mogelijk om je vrijpartij te filmen, om jullie Valentijnsdag extra spannend te maken. Je kunt de opname voor jezelf houden, maar eventueel ook (anoniem) delen op pornosites.

Hoe maak jij Valentijnsdag spannend?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?