Acht sexy kerstfilms die je gezien moet hebben!

kerstfillms

De lichtjes fonkelen, de kerstklokjes tinkelen en het voelt alsof Mariah Carey al eeuwenlang in je oor aan het kwelen is. Maar hoe heerlijk de kerstdagen ook zijn, ze roepen ook een aardig dotje stress op. Voel je je middenin alle kerstzenuwen een beetje als de Grinch of Scrooge? Dan is een flinke portie filmromantiek precies wat je nodig hebt om de scherpe randjes te verzachten. Zet je schrap voor ondeugende kerstfilms en nostalgische klassiekers!

Mierzoete kerstfilms

Baby, it’s cold outside. En wat doen we als buiten de ijzige wind huilt en de sneeuwvlokken dreigen te vallen? Dan kruipen we onder onze roodgroene kerstdekentjes en grijpen we naar wat romantisch escapisme. Lang hoeven we daar niet naar te zoeken, want in december buitelen de televisiezenders en streamingkanalen over elkaar heen met mierzoete en soms ronduit cheesy kerstfilms. De een nog fouter dan de ander.

Meer dan gebraden kalkoen

Hangt de voorspelbare meuk je al lang en breed de keel uit? Begrijpelijk. Ook wij gooien die kerstboom uit het raam als er nóg een vaag-Europese prins Carol of the Bells op een piano gaat spelen, waarna de hoofdrolspeelster zwijmelend in zijn armen valt. Of als er nóg een Amerikaanse pulpschrijfster het hart van de norse, bozige hertog van een Schots kasteel laat ontdooien op kerstavond.

Kerstfilms zijn meer dan gebraden kalkoen, glinsterende kerstballen en Charles Dickens-achtige taferelen. Ze zijn ook meer dan voorspelbare en clichématige liefdesperikelen, zoals je in de meeste snel in elkaar geplempte kerstfilms tegenkomt. Geloof het of niet, kerstfilms kunnen ook heel erg sexy zijn. En soms zelfs behoorlijk naughty.

Humbuggen op de bank

Sexy kerstfilms vallen meestal uiteen in twee genres. Romantisch versus R-rated comedy. Waarom Kerstmis zo’n aantrekkelijke setting is voor zowel bitterzoete romantiek als vulgaire humor? Geen idee, maar elk jaar slingeren filmmakers hun Yuletide gedachtenspinsels weer het filmdoek op, met wisselend succes.

En hoewel de meeste van deze kerstfilms de tand des tijds niet zullen overleven, zijn er exemplaren die wel de juiste snaar weten te raken tussen kerstcharme en pikant gerollebol in de sneeuw. Andere films onderscheiden zich juist van hun corny evenknieën door grove grappen en seksueel getinte innuendo’s: ook leuk, als je het nostalgisch gezwijmel eventjes zat bent. En dan zijn er nog de échte klassiekers die, hoewel erg zoetsappig, voor de eeuwigheid aan kerst verbonden zijn. Die juweeltjes bewaar je voor dat speciale moment onder de maretak!

Acht sexy kerstfilms!

Dus of je nu wegdroomt bij de weemoedige kerstliedjes van The Rat Pack of juist heel erg zit te humbuggen op de bank, met deze acht films kom jij de pre-kerstdagen wel door. Zijn ze naughty of nice? Dat laten we aan jullie oordeel over!

1. Love Actually

Love it or hate it, het kan beide kanten op. Maar een lijst zonder Love Actually is natuurlijk een lachertje. Deze mozaïekfilm is met recht een moderne klassieker en schakelt moeiteloos tussen drama, humor en ontroerende hoop.

In de film volg je tien met elkaar verweven verhaallijnen in de vijf weken voor kerstavond. Zo’n beetje elke Britse acteur die ertoe doet zit erin en laat weergaloos zien hoe hun personages verliefd worden, met elkaar het bed delen en gevaarlijke liefdesspelletjes spelen. Of je nu valt voor Liam Neesons hartverwarmende worstelingen als alleenstaande vader, voor de bedrogen Colin Firth die verliefd wordt op een Portugese huishoudster of voor arme Emma Thompson wier man genadeloos valt voor de sexy secretaresse, je komt altijd aan je trekken in deze geliefde classic. Oh, en laten we Hugh Grants swingend hoogtepuntje niet vergeten.

Soms is de film een beetje wrang, maar uiteindelijk branden alle kerstlichtjes in een spetterende finale op een kinderkerstshow. Probeer je alleen niet te veel te ergeren aan de hysterische stembanden in een zo mogelijk nóg vreselijkere uitvoering van All I want for Christmas.

2. Bad Santa

De kerstman sexy? Misschien als je een goeie-ouwe-lobbes-opa-complex hebt, ofzo. Maar het kan verkeren en al helemaal als bad boy Bibby Bob Thornton de rol van de oude baas op zich neemt. In Bad Santa speelt hij een pimpelende, seksverslaafde boef die als kerstman vrouwen met een kerstmanfetisj en ondeugende dames van liefdadigheidsinstellingen verleidt.

Verwacht een film met vulgaire grappen, vluggertjes op parkeerplaatsen en zelfs een anale seksscène in een verkleedruimte. Hoewel Billy Bob een boerende, smerige en katerige viespeuk speelt, zie je hier en daar best waarom Angelina Jolie destijds keihard voor de bijl is gegaan. Zie je dat niet? Dan kun je niet om het zinderende sexappeal van Lauren Graham en vooral Christina Hendricks in respectievelijk deel 1 en deel 2 heen.

3. Bridget Jones’s Diary

Onvergetelijk, die beginscène waarin Bridget keihard meezingt met All by myself en een enorme fles wijn snotterend soldaat maakt. Het is kerst en Bridget is helemaal in haar uppie. Gelukkig komt er snel mannelijke versterking, in de vorm van een heerlijk foute, sexy en licht sardonische Hugh Grant, die een vat vol stoute en hilarische innuendo’s blijkt te zijn.

Wanneer hij mompelt over ‘silly little boots’ en ‘silly little dress’ voor hij Bridget ontkleedt, bijvoorbeeld. Of wanneer hij Bridget commandeert om het verhaal over een tongzoen met de kunstmeisjes op school te vertellen. Of het legendarische ‘I bet you did, you dirty little bitch’, als Bridget vertelt dat ze vroeger naakt in zijn peuterbadje rondhuppelde.

En Colin Firth? Ohohoh, nu was de acteur natuurlijk al onweerstaanbaar tijdens zijn duik in de kasteelvijver in Pride and Prejudice, maar als licht melancholische Mark Darcy is hij nóg onweerstaanbaarder. En al helemaal in die allerlaatste scène, wanneer Bridget en Mark een van de beste filmkussen ooit delen in de Londense sneeuw. Een rendiertrui was nog nooit zo sexy.

4. The Night Before

Kerstfilms en Seth Rogen lijken op het eerste oog niet de beste combinatie ooit. En ook deze film zit vol wiet, seks en ongepaste grappen. Maar tegelijkertijd slaat de balans tussen emotie en platvloersheid nét niet door naar de verkeerde kant, waardoor het uiteindelijk een behoorlijk vermakelijke film is geworden: met scherpe grappen en veel verwijzingen naar alle clichés die bij een typische kerstfilm horen.

Het verhaal? Op negentienjarige leeftijd verliest Ethan zijn ouders bij een ongeluk. Sindsdien nemen zijn vrienden Isaac en Chris hem elke Christmas Eve mee op een stapavond vol kersttruien, karaoke en veel drank en ongein. Wanneer ze ouder worden, bloedt de traditie langzaam dood, maar willen ze er als afsluiter nog eenmaal een legendarische avond van maken. Ethan steelt drie kaartjes voor het Nutcrackers Ball, een geheim feest waar ze al jaren tevergeefs tickets voor proberen te bemachtigen, en vanaf dat moment gaat alles mis. Combineer een slechte wiettrip, een zoekgeraakte telefoon vol dick picks en de joodse Isaac die bij de nachtmis compleet in paniek raakt door Jezus aan het kruis en het gangpad onderkotst en je krijgt een idee.

Yep, de film is soms vrij vulgair, met dubbelzinnige grollen en grove oneliners. Maar bij tijd en wijlen is-ie ook best zoet en aandoenlijk. Daarnaast heeft de regisseur flink uitgepakt met een winterse soundtrack, een rijmende verteller en een drugsdealer die de rol van de drie geesten uit A Christmas Carol vertolkt. De Grinch in de vorm van een wiet stelend hipstermeisje komt ook nog voorbij, net als een arsenaal aan kerstbandieten, zoals Sticky Bandits uit Home Alone 2. Oh ja, en Miley Cyrus niet te vergeten, sexy as ever. Een kleine aanrader, deze stiekem best hilarische komedie!

5. Die Hard

Oké, Die Hard is zeker geen traditionele kerstfilm. Maar het heeft wel alle klassieke elementen: een schurk die wat kerstsfeer kan gebruiken, een vader die op kerstavond vastzit in een sneeuwstorm en een zweterige, gespierde Bruce Willis in een strakke tanktop. Goed, dat laatste is misschien niet erg Christmassy. Maar het is wel sexy. Net zoals Alan Rickman in zijn jonge jaren blijkbaar niet onappetijtelijk was, zien we nu. Gooi er wat seks in op de achterbank van een limo en jawel hoor, wij zijn verkocht.

Verder barst de film van de kerstliedjes, vindt-ie plaats op een kerstborrel op kantoor en zien we Bruce zelfs in vol ornaat verschijnen met een kerstmuts en een shirt met de boodschap ‘I have a machine gun, ho ho ho!’. Vooruit, direct daarna vermoordt hij iemand en dumpt hij hem in een lift, maar à la: die kerstmuts deed het hem! Het meest bizarre? In de Verenigde Staten zijn er meer mensen die Die Hard kijken op kerstavond dan Home Alone. Echt waar!

6. A Bad Moms Christmas

Deze guilty pleasure brengt Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn nogmaals samen voor meer bad mom behavior. In de film volgen we drie overbelaste moeders die zich opmaken voor kerst. En niet zomaar een kerst, welnee. Voor de dames is kerst bijna een statussymbool en een feestdag waaraan je kunt aflezen hoe goed geslaagd je bent als moeder en als vrouw. Tot overmaat van ramp staan hun eigen moeders onverwachts voor de deur, waardoor de stress helemaal uit de oren dreigt te spuiten.

Net op het moment dat ze wanhopig willen gaan gillen, besluiten ze vrouwmoedig: ‘Screw it’. En vanaf dat moment gaan alle remmen los. Verwacht erotische dansers, sexy kerstmannen en drie moeders die heel rebels stoom af gaan blazen door wederom in slow-motion supermarkten te overvallen en mannelijke strippers op te pikken. Yep, we hebben het allemaal al eerder (en beter) gezien, maar toch blijft het vermakelijk om grove mannenhumor à la Seth Rogen nu eens op een vrouwendrietal te plakken. Vooral Kathryn Hahn is op dreef als de grofgebekte Carla die eindelijk ware liefde vindt bij een stripper die zijn zaakje laat harsen in haar schoonheidssalon.

7. Kiss Kiss Bang Bang

Tja, is Kiss Kiss Bang Bang een kerstfilm? Een beetje fantasie heb je er wel voor nodig, aangezien de film zich afspeelt in een broeierig heet Los Angeles. Zelfs in december duiken mensen daar nog in zwembaden, dus er zijn weinig sneeuwvlokjes te bekennen. Tegelijkertijd ontdekken we overal kerstdecoraties, zijn er kerstfilms op televisie, zien we een naakte vrouw die beschilderd is als rendier en bespeuren we zelfs wat Santa-lingerie. Dus ja, LA heeft de temperatuur niet mee, maar verder is het onmiskenbaar kerst in deze flick!

En dan de sexiness. Daarmee zit het wel snor, zoals op het moment dat Michelle Monaghan haar strakke Santa-jurk van zich af probeert te pellen en Robert Downey Jr. slinks toekijkt via een spiegel. Een naakte Michelle glipt in bed, waar ze aangeschoten mompelt dat Robert best bij haar mag slapen ‘but it’s only gonna be sleeping’.

Robert twijfelt een seconde en zegt dan zelfverzekerd ‘Let’s see’ en duikt bij haar tussen de lakens. De heerlijke halfdronken sfeer sijpelt door het scherm en is herkenbaar voor iedereen die zich wel eens in zo’n situatie heeft bevonden. Eindelijk in bed met het object van je verlangen, twijfelend of je nog iets klaar kunt spelen, maar tegelijkertijd trillend van pure opwinding en lust.

8. It’s a Wonderful Life

Deze klassieker onder de kerstfilms is stiekem behoorlijk sexy. Zeker als je van die typische naoorlogse spanning tussen de traditionele man en de traditionele vrouw houdt. James Stewart speelt een gedesillusioneerde man die zijn dromen heeft opgegeven en op kerstavond zelfmoord wil plegen. Een beschermengel neemt hem mee om hem te laten zien hoeveel impact hij heeft gehad op de levens van anderen.

De romantische spanning tussen Stewart en tegenspeelster Donna Reed wordt vakkundig opgebouwd met flirterige en speelse blikken tijdens maanverlichte wandelingen en komt tot een hoogtepunt in de beroemde telefoonscène. Stewart heeft Reed op dat moment al een aantal jaar niet gezien en hij zoekt haar op omdat hij nog altijd naar haar verlangt. Reed heeft inmiddels een andere vriend en de reünie is ongemakkelijk en barst van de onuitgesproken verwachtingen.

Middenin al die spanningen belt haar nieuwe vriend haar op en de vonken vliegen in het rond terwijl de aantrekkingskracht tussen Reed en Stewart groeit. Terwijl haar nieuwe vriend doorbabbelt over ‘a chance of a lifetime’ staren Reed en Stewart elkaar in de ogen, ruiken ze aan elkaars haren en vallen ze elkaar uiteindelijk in de armen voor een gepassioneerde kus. Een ontlading van jewelste en met recht een van de broeierigste scènes in een film ooit. A chance of a lifetime, indeed.

 Oké… 9 dan: The Sound of Music

Toegegeven, er komt geen kerstmoment in de hele The Sound of Music voor. Geen rinkelende arrenslee, geen pakjes onder de boom en geen besneeuwde bergtoppen in deze met Oscars overladen musical. Toch hoort de film onherroepelijk bij kerst, al was het maar omdat hij al decennialang hardnekkig geprogrammeerd wordt rond en tijdens de kerstdagen.

En dat is ook niet zo raar, want als er één film is die zo succesvol een mierzoet en nostalgisch familiegevoel op weet te roepen, is het The Sound of Music wel. Maar tussen alle jubelende kinderen, in het water vallende boottochtjes en liederen met wijze nonnen zouden we bijna vergeten dat er ook nog iets sexy’s ligt te sluimeren in deze klassieker van jewelste. Jawel, Captain von Trapp zelf, natuurlijk!

Want wie kreeg niet de kriebels in de buik toen de militaristische Von Trapp zijn Maria eindelijk in de armen sloot en mee liet zweven op een duizelingwekkende wals? En wie moest niet even slikken toen hij zacht ‘Edelweiss’ zong en haar indringend aankeek terwijl zij in de deurpost stond te zwijmelen? The Sound of Music laat zien hoe weinig je nodig hebt om enkele van de zinnenprikkelendste scènes ooit te schieten. Een paar broeierige blikken zijn meer dan voldoende.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?