Creatieve eerste dates: de 20 leukste ideeën

creatieve eerste date

Een kop koffie drinken, uit eten bij een chique restaurant of direct bij elkaar in bed belanden omdat de seksuele spanning niet te houden is: allemaal dingen die je op je eerste date kunt doen. Maar wil je echt indruk maken op je date? Bedenk dat eens wat anders. Wij geven je 20 tips voor de meest creatieve eerste dates.

1. Creatieve eerste dates: ga naar een brouwerij

Ga in plaats van naar het café naar een brouwerij. Hier mag je ook je biertje drinken, maar tegelijkertijd leer je hoe jouw favoriete drankje wordt gemaakt. Je kunt natuurlijk ook een wijnproeverij doen, als je dat lekkerder vindt. Drink niet teveel trouwens, dit is voor veel mensen een dealbreaker.

2. Ga samen fietsen

Actieve dates zijn hartstikke leuk. Ze hebben als voordeel dat je niet constant hoeft te praten en dat jij je minder ongemakkelijk voelt wanneer er even een stilte valt. Samen fietsen of mountainbiken is dan ook een uitstekende eerste date. Het juiste plekje hangt natuurlijk af van jullie sportieve prestaties, maar een bos, park of langs een rivier zijn leuke plekken.

3. Speel spelletjes in de arcadehal

Dol op spelletjes? Neem je date dan mee naar een ouderwetse arcade. Je weet wel: zo’n speelhal waar je airhockey kunt spelen en waar speelautomaten staan zoals Pac-Man. Zo kom jij er direct achter of je date tegen zijn of haar verlies kan. In Nederland zijn verschillende arcadehallen, zoals Gamestate.

4. Minigolf is ook voor volwassenen

Staat er bij jou in de buurt een minigolfbaan of glowgolf? Neem jouw date daar mee naartoe. Je bent lekker actief bezig met het spel en tussendoor heb je genoeg gelegenheid om te kletsen. Wil je het allemaal wat romantischer maken, vraag dan of je date jou wil helpen om je slag te verbeteren.

5. Ga samen pottenbakken

We geven het toe; we hebben Patrick Swayze en Demi Moore in gedachten als we denken aan pottenbakken. Zij lieten in de film Ghost zien hoe erotisch het kan zijn om samen de handen vies te maken. We kunnen niet beloven dat jouw date net zo spannend wordt, maar dat heb je gedeeltelijk zelf in de hand natuurlijk.

6. Kook samen

Samen koken kun je op allerlei manieren doen. Misschien maak jij het hoofdgerecht en je date het toetje. Of je doet samen een kookcursus, waarbij je les krijgt van een echte kok. Wil je, in het kader van creatieve eerste dates, écht creatief zijn? Ga dan samen naar de markt om ingrediënten te halen, waar de ander een lekker gerecht mee moet maken.

7. Ga naar een botanische tuin

Er zijn maar liefst 26 verschillende botanische tuinen in Nederland. Zo kun je samen naar bijzondere bloemen en planten kijken in de Botanische Tuinen Utrecht, de Hortus Botanicus Haren of het Omnium Tropisch bos in Goes. Ook in Amsterdam, Alkmaar, Delden en Wageningen zijn botanische tuinen die je samen kunt bezoeken.

8. Kies een boek voor elkaar uit

Ga naar een mooie boekenwinkel en kies een boek voor elkaar uit op basis van jullie eerdere gesprekken. Er zijn schitterende boekenwinkels in ons land, zoals Waanders in de Broeren (in de oude Broerenkerk) in Zwolle en Dominicanen (in de oude Dominicaner kerk) in Maastricht. Door een boek voor elkaar uit te zoeken merk je of jouw date ook echt heeft geluisterd toen jullie spraken over interesses en hobby’s.

9. Ga samen schaatsen

Hoe romantisch is het om je samen op een ijsbaan te begeven tijdens de eerste date? Als je een beetje kunt schaatsen, is het heel romantisch! De verlichting, de kerstsfeer en achteraf samen opwarmen aan een kop warme chocolademelk met slagroom (of rum!) is één van de leukste dingen om te doen in de winter.

10. Neem je hond mee tijdens een wandeling

Zijn jullie elkaar tegengekomen tijdens het uitlaten van jullie honden? Dan moeten zij natúúrlijk mee tijdens jullie eerste echte date. Ga naar het strand, naar het bos of gewoon de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoeten. Hopelijk kunnen de viervoeters net zo goed met elkaar overweg als hun baasjes.

11. Creatieve eerste dates: organiseer een picknick

Natuurlijk is het leuk om samen te gaan lunchen, maar een picknick vraagt om meer creativiteit van jullie beiden. Spreek af wie er voor de praktische zaken zorgt (glazen, borden, bestek en een kleedje om op te zitten) en maak allebei wat kleine gerechtjes. Van lekkere wraps met zalm en roomkaas tot poffertjes: je kunt het zo gek niet bedenken of jij kunt het meenemen op een picknick. Informeer van te voren even wat je date absoluut niet lust of eet. Zo voorkom je een picknick met vlees en kaas terwijl je date misschien vegan is.

12. Ga naar een escape room

Wil jij graag weten of je date relatiemateriaal is? Neem hem of haar dan mee naar een escape room. Het is de bedoeling dat je ontsnapt uit de kamer door samen te werken. Een escape room laat al snel de ware aard van iemand zijn. Kan diegene goed samenwerken of lost hij of zij het liefst alles zelf op?

13. Bezoek een concert

Zijn jullie beiden dol op een bepaalde zanger of band en treed diegene binnenkort op? Dan is dat een perfecte eerste date. Veel praten kun je niet, maar voor of na het concert is daar genoeg tijd voor. Mocht jouw date tegenvallen, dan heb je in elk geval nog een geweldig concert meegemaakt. Als er wel een relatie ontstaat, dan hebben jullie een geweldige eerste date gehad.

14. Samen naar de dierentuin

Het blijft bijzonder om olifanten, leeuwen en flamingo’s in het echt te zien. De dierentuin is dan ook een leuke plek voor een creatieve eerste date. Geniet van de ondeugende aapjes, bezoek de slangen en vermaak je door niet alleen aapjes, maar ook mensen te kijken.

15. Bezoek een museum waar je nog nooit bent geweest

Er zijn talloze musea in ons land. Boordevol schilderkunst, maar ook gericht op andere kunstvormen. Zo is er het Zaans Museum in Zaandam, TextielMuseum in Tilburg en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Of je nou vaak naar musea gaat of helemaal geen kunstkenner bent, dat maakt niks uit. Het gaat er om dat jullie plezier hebben. Dit behoort zeker tot één van de meest creatieve dates in dit lijstje.

16. Maak een lange strandwandeling

Is het mooi weer op de dag van jullie afspraakje? Ga dan urenlang wandelen over het strand. Niks is zo relaxt als wandelen aan zee. In een rugzak neem je wat te eten en drinken mee en je slippers draag je in je hand. Kies voor een bekende kustplaats, zodat je rond etenstijd samen een hapje kunt gaan eten als de date geslaagd is.

17. Creatieve eerste dates: ga naar een karaokebar

Deze tip is voor daters met lef. Als je naar een karaokebar gaat, dan moet jij niet bang zijn om te zingen in het openbaar. En nogmaals: het is ook niet de bedoeling om jezelf heel veel moed in te drinken. Kies dus alleen voor de karaokebar wanneer je niet bang bent om jezelf voor schut te zetten en dol bent op zingen.

18. Maak een puzzel

Zijn jullie introverte types, die weinig behoefte hebben aan grote groepen mensen? Maak dan samen een puzzel. Het is heel intiem, want je zit dicht bij elkaar en het is het beste om dit bij één van jullie thuis te doen, aan de eettafel. Kies wel voor een puzzel van minimaal 1000 stukjes, want anders is je date zo voorbij.

19. Neem hem of haar mee op stedentrip

We geven het toe: het is misschien wat extravagant. We raden deze creatieve date ook alleen aan als jullie elkaar al langere tijd kennen. Als je al lang bevriend bent bijvoorbeeld en nu pas voor het eerst op date gaat, dan kun jij je date best meenemen voor een dagtrip naar Brussel of Gent. Of bezoek de Dom van Keulen. Parijs is natuurlijk dé place to be, maar dan is een overnachting eigenlijk wel noodzakelijk.

20. Ga naar een klassieke filmvertoning

Veel bioscopen hebben regelmatig filmvertoningen van oude films, zoals Grease, Top Gun of Titanic. Herleef je jeugd en ga op een ouderwetse manier naar de bios. En daar hoort natuurlijk popcorn bij. En een arm die voorzichtig om je schouder wordt gelegd.

Bronvermelding image: Elena Dijour / Shutterstock.com

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?