Dit is waarom jij een girls trip nodig hebt!

girls trip

Een weekendje weg met vriendinnen om te genieten van al het moois dat een andere stad te bieden heeft. Een weekje bakken en beesten met de meiden op een tropisch eiland. Of gewoon lekker een paar dagen naar een andere stad om te eten, shoppen en kletsen. Wat je voorkeur ook heeft: jij hebt een girls trip nodig. En dit is waarom!

Sisters before misters

We hebben allemaal wel een vriendin gehad die iedereen om zich heen liet stikken zodra ze een relatie kreeg. Misschien heb je er jezelf ook wel eens schuldig aan gemaakt. Maar nu je ouder bent weet je wel beter. Sisters before misters, want de meeste vriendschappen zijn voor altijd! Trek je agenda maar, want die lang uitgestelde vakantie met je vriendinnen gaat nu beginnen.

Goede vriendschappen maken je gelukkiger

Gezondheid en een geluksgevoel hangen samen met vriendschap, zo ontdekte een onderzoeker in een gepubliceerd onderzoek. Als je goede vriendschappen hebt, dan draagt dit bij aan je lichamelijke en mentale gezondheid. Een andere studie ontdekte dat ouderen die hun vriendschappen zagen stranden, een grotere kans hebben op een chronische ziekte ten opzichte van ouderen die nog wel goede vriendschappen hebben.

Een girls trip zorgt voor gelukkige hormonen

Als je veel tijd doorbrengt met je vriendinnen, dan geeft je lichaam oxytocine af. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, dat ervoor zorgt dat je je geliefd voelt. Sla je partner om de oren met dit argument, als ‘ie liever niet heeft dat je alleen met de meiden op pad gaat. Sowieso gaan we er vanuit dat een eventuele partner jou het plezier van een tripje met je vriendinnen gunt, maar mocht het niet zo zijn, dan heb je nu een goed argument.

girls trip

Omring jezelf met andere mensen

Ook als je dolblij bent met je partner of gezin is het belangrijk om jezelf te blijven omringen met anderen. Zo doorbreek je de sleur van school, werk, huishouden en sporten. Ga je op pad met je vriendinnen, dan verwacht niemand dat jij voor ze gaat koken. En er hoeven ook geen luiers verschoont te worden. Met je vriendinnen heb je andere gesprekken, deel je inzichten en kun je ongestoord zeuren over je partner. Soms is dat gewoon even lekker.

Geniet van een andere omgeving

Net als dat het fijn is om je te omringen met andere mensen, is het ook fijn om even je huis uit te zijn. Een andere omgeving werkt inspirerend en rustgevend. Hier wachten namelijk geen klusjes op je, zoals die berg was die je beschuldigend aankijkt. Laat je creativiteit opbloeien en herontdek kanten van jezelf die je even uit het oog was verloren.

Geen stress tijdens jullie girls trip

Als het goed is, is een girls trip een geweldige manier om alle spanning van de afgelopen tijd kwijt te raken. Geniet samen van een dagje wellness of van urenlang tafelen in een restaurant waar jullie nog nooit zijn geweest. Heb jij ook altijd het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt om goed bij te kletsen tijdens een verjaardag of avondje bij elkaar? Tijdens zo’n weekend of weekje vakantie heb je alle tijd!

“Een girls trip is een geweldige manier om alle spanning van de afgelopen tijd kwijt te raken.”

Streep iets van je bucket list

Wees gerust: je hoeft heus niet per se uit een vliegtuig te springen tijdens jullie girls trip. Maar het is wel de ultieme gelegenheid om iets van je bucket list te strepen. Heb je altijd al eens willen dineren in een bekroond sterrenrestaurant? Of droom je er van om een wandeltocht van meerdere dagen te maken? Als je vriendinnen er ook voor in zijn, dan is dit een unieke kans om het samen te ervaren en herinneringen te maken.

Een girls trip is goed voor je zelfvertrouwen

Sommige mensen vinden het lastig om hun vertrouwde omgeving – al dan niet inclusief gezin – achter te laten voor een paar dagen. Reizen kan spannend zijn, maar je zelfvertrouwen ook enorm oppeppen. Je leert zelf je weg te vinden in een andere stad of zelfs een ander land, wat je een zelfverzekerd gevoel geeft als je op de juiste bestemming aankomt. Het helpt je uit je comfort zone te halen, wat je achteraf een goed gevoel geeft.

“Het helpt je uit je comfort zone te halen.”

Girl talk is goed voor de ziel

Het grootste voordeel van een girls trip? Girl talk! Met je vriendinnen kun je urenlang kletsen over onderwerpen waar je het misschien niet zo makkelijk over hebt met een partner. Niemand die mopperend wegrent als jij het hebt over lichamelijke problemen hebt, lyrisch bent over een vibrator of andere intieme dingen bespreekt. Je vriendinnen zullen je niet veroordelen of een gesprek uit de weg gaan.

Je leeft nu, grijp je kans

Natuurlijk: jullie zijn hartstikke druk. Maar jullie zijn ook allemaal in goede gezondheid. Geniet van je reisje zolang het nog kan. Het leven kan zomaar ineens een andere wending nemen, waarbij iemand ziek wordt bijvoorbeeld. Dit is hét moment!

Lekker met elkaar genieten op girls trip

Er zijn allerlei wetenschappelijke redenen te bedenken waarom je nú een tripje met je vriendinnen moet plannen. Maar natuurlijk zijn er ook voldoende redenen zonder wetenschappelijke basis. Met elkaar lachen, eten, relaxen en herinneringen maken. Wie wil dat nou niet?

Ga jij wel eens met je vriendinnen op vakantie?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?