Hoe kom je over je vakantieliefde heen?

vakantieliefde

Samen flaneren op de Copacabana, het nachtleven van Mallorca onveilig maken of de wereld een beetje beter maken door vrijwilligerswerk te doen. Een vakantieliefde maakt jouw reis nog leuker! Maar wat als de vakantie weer voorbij is en jij de ander achter moet laten? In tegenstelling tot vroeger kun je tegenwoordig veel makkelijker contact houden met je love interest. Maar wil je dat eigenlijk wel? Is het antwoord nee, dan kunnen deze tips je helpen om over je vakantieliefde heen te komen.

Een vakantieliefde: kan het meer worden?

Natuurlijk zijn er mensen die hun grote liefde op reis hebben leren kennen. En die, ondanks cultuurverschillen en praktische problemen, een langeafstandsrelatie onderhouden tot ze ergens samen kunnen gaan wonen. Maar niet elke vakantieliefde is geschikt relatiemateriaal. Al helemaal niet die populaire skileraar die je op de piste in Oostenrijk hebt leren kennen of de barman van de populairste bar op Kreta. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen: uiteindelijk zijn er heus ook wel skileraren die in staat zijn om een relatie te onderhouden. Hoe serieus jullie fling is, kun je vaak prima zelf inschatten als je een tijdje met je lover omgaat.

#1. Koester je herinneringen

In sommige gevallen is het beter om de herinneringen aan Paolo gewoon te koesteren, dan om een toekomst met hem voor te stellen. Denk terug aan jullie mooie momenten samen, maar vergeet ook zijn of haar onhebbelijkheden niet. Dat hij standaard te laat was is op vakantie misschien niet erg, maar in het gewone leven is dat bloedirritant. En dat hij aan elke vinger drie vrouwen heeft hangen is misschien ook niet zo prettig als je weer terug bent in Nederland.

#2. Wis zijn nummer

Door contact met elkaar te houden is het veel lastiger om je vakantieliefde te vergeten. Verbreek dus na het afscheid alle banden, in elk geval voor een paar weken. Wis zijn of haar nummer. Als je elkaar minimaal een maand niet spreekt, dan zul je merken dat je al veel minder aan diegene denkt. Zo kom je makkelijker weer in je dagelijkse ritme.

#3. Stalk je vakantieliefde niet op socials

Misschien nog wel belangrijker dan niet appen of bellen: probeer het stalken via socials ook tot een minimum te beperken. Het best volg je de ander helemaal niet. Zo kun je die schitterende glimlach of haar sexy lijf niet steeds zien en missen. Op socials zie je meestal alleen de pluspunten van iemand: niet bepaald een realistisch beeld. Het helpt echt om dit niet te volgen, als jij over je vakantieliefde wilt komen.

summer love

#4. Wees realistisch

Geen wekker, geen werk, geen rekeningen, geen verantwoordelijkheden: het is heerlijk om vakantie te hebben. Het is een tijd waarin je kunt uitslapen, ontspannen en je even geen zorgen hoeft te maken over dagelijkse dingen. Met een vakantieliefde wordt jouw reisje extra fijn. Maar je moet je goed realiseren dat het leven zoals je het op dat moment leeft, niet je normale leven is. Zo gauw je thuis bent van vakantie moet je wel weer op tijd naar je werk en kun je dus onmogelijk nachtelijke strandwandelingen maken. Op vakantie kun je extra aandacht schenken aan de herinnering aan die romantische picknick in het park, waardoor je de relatie misschien positiever maakt dan hij is.

#5. Blijf lekker bezig om over je vakantieliefde heen te komen

Ga daten, bezoek je ouders of richt je op een oude hobby: door jezelf bezig te houden heb je minder tijd om terug te denken aan de leuke momenten met je vakantieliefde. En hoe minder je aan diegene denkt, des te sneller je hem of haar vergeet. Die zinderende seks kun je heus thuis wel nabootsen. Bekijk hier onze populairste vibrators maar eens!

#6. Stort je op je werk

Normaal raden we onze lezers niet aan om zich op het werk te storten, maar als je over je vakantieliefde heen wilt komen kan dit juist een hele fijne afleiding zijn. Na je vakantie heb je ongetwijfeld meer werk klaarliggen dan normaal en dat zul je, ondanks je gebroken hart, toch gewoon moeten uitvoeren. Zet je beste beentje voor en denk alvast na over een volgend reisje.

#7. Accepteer dat het een vakantieliefde was

Laat gaan wat was en kijk vooruit. Accepteer dat je een hele fijne tijd hebt gehad met je vakantieliefde, maar dat dat het ook was: een vakantieliefde. Denk terug aan de fijne momenten als je daar aan toe bent en trap niet in de valkuil om allerlei manieren te bedenken om toch samen te zijn of waarop jullie relatie toch had kunnen werken.

En wat als het nou echt niet lukt?

Kun je de ander nou echt niet vergeten? Wil je hem of haar graag beter leren kennen en ontdekken of er toekomst zit in jullie relatie? Hier lees je hoe je vakantieliefdes kunt laten slagen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?