Elvira (30). Een krachtige vrouw met een zijdezacht randje

Elvira

Een gebalanceerde verbinding tussen lichaam, geest en ziel: dat ziet Elvira (30) als een van de belangrijkste aspecten in het leven. Door jarenlange prestatiedrang in het hectische bedrijfsleven en een ongelukkige relatie raakte ze in een burn-out. Ze gooide het roer volledig om en vond kracht door zelfconnectie en zelfliefde. Een half jaar later schoolde ze zich om tot holistisch leefstijlcoach. Door klachten vanuit een breder perspectief te zien, helpt ze nu mensen (zelf)bewuster en zelfverzekerder worden. Daarnaast biedt ze vrouwen emotionele en fysieke begeleiding tijdens de bevalling. Ze is een open bron van bezinning, neemt zoveel tijd als ze zelf wil en weet exact hoe ze taboes doorbreekt.

Een opstap naar geluk

Na haar studentenbestaan en buitenlandervaring vond Elvira haar heil als internationaal accountmanager bij een commercieel vastgoedbedrijf: ‘’Na verloop van tijd voelde ik ontzettend veel strijd.’’ De emmer liep na drie jaar over. Ze belandde in een burn-out, beëindigde haar relatie en verscheurde haar contract. Ondanks een gevoel van opluchting, kostte het 6 maanden om weer energie te krijgen. Achteraf bleek haar drastische besluit een opstap naar geluk.

Verandering is spannend. Mensen blijven graag bij het bekende. We leven volgens veel aangeleerde patronen, ontstaan uit opvoeding, omgeving en de maatschappij. Het is er met de paplepel ingegoten. Door onder andere ademhalingsoefeningen en reflectie helpt ze zichzelf en anderen om terug in verbinding met het lichaam te komen. ‘’Door verbinding met jezelf vanuit liefde kan verbinding met een ander ontstaan’’, stelt Elvira. Bij veel mensen zitten gedachten hun gevoel in de weg. Tijdens intimiteit en seksualiteit is het belangrijk om het gevoel vrij baan te geven om er optimaal van te genieten. Als holistisch coach helpt ze vrouwen meer zelfliefde en zelfvertrouwen te ervaren.

Zwangerschap: ‘een wereld vol taboes’

Daarnaast begeleidt ze als doula vrouwen op emotioneel en fysiek vlak gedurende de zwangerschap, tot en met de geboorte. Een wereld vol taboes volgens Elvira: poepen tijdens het persen, uitscheuren, borstvoeding geven, om zo een paar dingen te noemen. ‘’Vrouwen hebben vaak een beeld wat niet in lijn is met de werkelijkheid’’. Vaak schamen ze zich ervoor waardoor er niet over gesproken wordt. ‘’Veel vrouwen denken dat ze raar zijn, terwijl vrijwel alles wat ik hoor en zie normaal is. Dat is een probleem.’’ Uit onderzoek blijkt dat een derde van de vrouwen negatieve seksuele ervaring hebben. Continue begeleiding is dan extra gewenst, zodat een barende zich gezien en gehoord voelt. Het gevoel de controle te hebben.

De vrouw in haar natuurlijke kracht

Het is Elvira’s drijfveer om het gesprek met elkaar aan te gaan en de vrouw in haar natuurlijke kracht te zetten. ‘’Door jezelf kwetsbaar op te stellen open je het deurtje voor mensen om dat ook te doen. Op die manier krijg je en kettingeffect en doorbreek je taboes’’. Herkenning maakt ruimte voor wat er mag zijn, het vergroot bewustwording en helpt om je krachtig te laten voelen. Ze hoopt in de toekomst nog duizenden vrouwen te helpen met het vinden van hun innerlijke kracht vanuit (zelf)liefde.

Tot slot, wat zien we in Elvira’s portret volgens Elvira?
“Een mooie, warme, open, krachtige, zelfverzekerde vrouw met een missie. En een beetje eigenwijs

Lees ook: Fabiënne Schriek (26). Taboebreker van beroep

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kom jij ons ook volgen?