Klaarkomen in je slaap

klaarkomen in je slaap

Een orgasme omschrijven we als het geestelijk en lichamelijk hoogtepunt van een seksuele stimulering. Bij klaarkomen in je slaap gaat het niet om fysiek contact, maar wordt het orgasme volledig veroorzaakt door de sturing van je hersenen. Wie denkt dat natte dromen enkel voorkomen bij mannen heeft het mis: vrouwen komen tijdens hun slaap net zo vaak, of vaker klaar dan mannen.

Natte dromen zijn gezond!

Wanneer je een natte droom hebt gehad kun jij je een beetje ongemakkelijk voelen, vooral als je nagaat over wie de droom ging. Echter zijn natte dromen heel natuurlijk. Het is een teken dat je libido en je erotische verbeelding goed in vorm zijn. Daarnaast zijn dromen symbolisch en zegt de rol van je ex in de seksdroom natuurlijk niet dat je hem of haar terug wilt.

Hoe ontstaat een natte droom?

Een natte droom vindt plaats tijdens de REM-slaap (Rapid Eye Movement). In deze slaapfase is je lichaam in staat om erg levendig en realistisch te dromen. Onbewust worden er in je REM-slaap allerlei lichaamsfuncties gestimuleerd. Zo versnellen onder andere je hartslag en je ademhaling. Ook stroomt er meer bloed naar de hersenen en naar de zwellichamen van de penis en de vagina dan in een andere slaapfase. Uit een Canadees onderzoek blijkt dat slechts vier procent van de seksuele dromen resulteert in een orgasme, bij zowel mannen als vrouwen.

Heb je invloed op klaarkomen in je slaap?

Je hebt zelf weinig invloed op het hebben van een natte droom. Net zoals hikken, is klaarkomen in je slaap een reactie van je eigen lichaam. Wanneer je veel masturbeert, of veel seks hebt, schijn je minder natte dromen te hebben.

Natte droom bij mannen

Ongeveer één op de vijf jongens beleeft zijn eerste zaadlozing in zijn slaap. Bij de meeste jongens/mannen gebeurd dit slechts één keer. Klaarkomen tijdens de slaap komt ook herhaaldelijk voor, dit gebeurd vooral tijdens de puberteit. Bij volwassen mannen is het ervaren van een natte droom een stuk zeldzamer.

Wanneer een jongen of man veel zaadcellen in zijn bijballen opgeslagen heeft, is de kans op een nachtelijk orgasme groter. Vaak merk je als jongen of man echter pas in de ochtend dat je een natte droom hebt gehad aan nat en/of plakkerig ondergoed of beddengoed.

Natte droom bij vrouwen

Ook vrouwen beleven nachtelijke orgasmes. Vrouwen die weleens een natte droom ervaren zijn meestal rond hun 45ste levensjaar, maar ook twintigers en dertigers kunnen een natte droom krijgen. Een slaaporgasme bij vrouwen komt vaak voort vanuit een seksdroom.

Sommige vrouwen komen moeilijk klaar tijdens het hebben van seks of tijdens het masturberen. Deze vrouwen zijn vaak wél in staat om klaar te komen in hun slaap. Wetenschappers zeggen dat dit logisch is omdat vrouwen zich tijdens een seksdroom compleet ontspannen voelen en zijn. Volgens Dr. Debby Herbenick komt dit omdat orgasmes bij vrouwen veel te maken hebben met zelfvertrouwen en geborgenheid.

Zelf een slaaporgasme ervaren?

Zelf proberen om een slaaporgasme op te wekken? Zorg er dan voor dat je al een poosje geen hoogtepunt hebt gehad en dat je goed moe bent, uit onderzoek schijnt dit een natte droom te kunnen stimuleren. Op je buik liggen schijnt ook te helpen als je jezelf in je slaap wilt verwennen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?