Femdom: een dominante vrouw als partner

femdom female domination meesteres

Femdom staat voor Female Domination. De vrouw is de dominante partner in de relatie. Het is onderdeel van een spel of levensstijl van macht en overgave. De naam verwijst naar een vrouw die de dominante partner is. Dat kun je zover doorvoeren als jullie zelf willen. Femdom wordt vaak beperkt tot de slaapkamer, in BDSM-activiteiten. Maar wist jij dat je femdom kunt doorvoeren in jouw gehele relatie? Er zijn vrouwen die femdom aannemen als levensstijl, waarbij zij overtuigd zijn dat vrouwen superieur zijn aan mannen.

Wat is femdom?

Femdom wordt vaak geassocieerd met zwarte latex, visnetpanty’s en naaldhakken. Dit komt doordat deze stroming zijn oorsprong vindt in 1986, toen femdom werd gebruikt in pornografie. Het vindt zijn oorsprong in BDSM (bondage, discipline, sadisme en masochisme), waar een dominante vrouw de leiding neemt over een onderdanige partner. Een femdom is dus een vrouwelijke dominant, een meesteres. In de meeste gevallen speelt zich dit af in de slaapkamer en is het tijdelijk. De relatie buiten de slaapkamer is gelijkwaardig. Dat hoeft echter niet: er zijn voldoende mensen waarbij de vrouw altijd de dominante persoon is. Het meest belangrijke voor een female dom is de macht die ze heeft: ze geniet van het sadisme, de pijn en vernedering die zij een ander aandoet. De submissive (vaak een man) ondergaat met net zoveel plezier de pijn en vernedering. Hoe jullie daarbij gekleed zijn, maakt niet zoveel uit.

Femdom als onderdeel van je relatie

Er is geen goed of fout aan femdom en voor ieder stel, voor iedere vrouw, is het anders. Vrouwelijke dominantie staat voorop, maar hoe je daar invulling aan geeft bepaalt een ieder naar eigen inzicht. Wanneer je ervoor kiest om femdom onderdeel te laten zijn van jullie relatie, kun je dat in verschillende vormen doen. Bespreek bijvoorbeeld dagen waarop jullie femdom nastreven of bepaalde momenten op een dag. Het is daarbuiten dan gewoon mogelijk om een gelijkwaardige relatie te houden, waarbij de man gelijk is aan de vrouw. Of, wanneer jullie een lesbische relatie hebben, de dominante vrouw gelijk aan de onderdanige vrouw.

Complete femdom relatie: de vrouw bepaalt

In extreme gevallen neemt femdom jouw relatie over. Oftewel, een relatie waarin de female dom álles bepaalt: van hoe het geld wordt uitgegeven tot hoe laat de onderdanige man of vrouw naar bed moet. Wil jij femdom doorvoeren in jouw gehele relatie? Dan moeten jullie allebei stevig in de schoenen staan om het bewust en consequent vol te houden. De vrouw superieur maken heeft ongetwijfeld impact op jullie relatie. In theorie klinkt het ontzettend geil, de altijd heersende meesteres. Maar denk goed na over hoe jullie emotioneel steun bij elkaar vinden. Slechts een enkeling blijkt hiertoe in staat. Er zijn online veel verhalen te lezen van onderdanige mannen. Probeer je voor te stellen of jij deze levensstijl vol zou kunnen houden en maak duidelijke afspraken.

Femdom als levensstijl

Vrouwen die femdom als levensstijl hebben, zeggen vaak dat zij van jongs af aan al de behoefte hadden aan macht. Het is dus niet alleen een spel, maar het kan een deel van je identiteit worden. Dat wil zeggen dat jij ook buiten de slaapkamer de baas bent. Daarvoor hoef je niet eens een partner te hebben. Jij eist dat een partner zich onderdanig en slaafs opstelt, in milde of in extreme vorm, of je nu een relatie hebt of niet. Daar gedraag jij je ook naar: jij voelt je machtig, bent autoritair en geniet van de momenten dat jij de macht hebt over iemand. Een femdom kleedt zich vaak sexy, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk draait het om de mindset en geeft iedere vrouw haar eigen twist aan femdom.

Een meesteres inhuren

Er zijn ook andersoortige relaties, waarbij de meesteres wordt ingehuurd door een onderdanige. Zij is de baas en bepaald wat hij moet doen, maar wordt daar wel voor betaald door hem. Een meesteres vinden gaat het makkelijkst online, bijvoorbeeld op websites als datingsite BDSMzaken of WanderingSpirits.nl. Deze laatste is een website en forum, waar je kunt zoeken naar gelijkgestemden.

Hoe begin je met femdom?

Begin klein: maak kennis met femdom binnen jouw relatie. Ervaar hoe het is om het machtsspel te spelen en breid het langzaam steeds verder uit. Staat jouw partner ervoor open om dit verder in jullie relatie door te voeren? Begin dan met een dagdeel waarop hij of zij alles moet doen wat jij zegt. Praat over jullie fantasieën en spreek grenzen af, zodat het voor allebei leuk blijft. Een paar tips om mee te beginnen:

  • Voetaanbidding: is er iets onderdaniger dan een aanbiddende partner die jouw schoenen kust of likt? Dit geldt vooral als je een paar sexy laarzen draagt en zijn handen of mond langs jouw been glijden.
  • Cock & ball bondage. Het klinkt extreem, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als je net begint, probeer dan een cockring die enigszins pijnigt, maar toch een beetje comfortabel is. Zo wennen jullie beide aan de femdom levensstijl.
  • Verkleedpartij: sommige mannen vinden het leuk om een rollenspel te doen. Een verkleedpartij bij femdom houdt in dat de vrouw bepaalt wat de ander aantrekt. Onderbroeken, jarretels, kleding van andere vrouwen of foute netpanty’s. Of niks, natuurlijk.
  • Bondage is iets dat wij iedereen aanraden om minstens één keer in het leven te proberen, maar wat femdom betreft is bondage onmisbaar. Iemand vastbinden aan zijn polsen of enkels geeft een oppermachtig gevoel. In extreme gevallen kan de submissive in een kooi worden opgesloten.
  • Het laatste element dat elke femdom nodig heeft, is een beetje plagen. Of je geliefde nu vastgebonden is of je hem hebt opgedragen jou niet aan te raken, plagen hoort erbij. Dit drijft hem of haar tot het uiterste. Pak een kietelveer of een zweep en stap in die rol als femdom.

Lees ook: BDSM voor beginners. Alle BDSM-regels op een rij

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?