De eerste keer masturberen voor vrouwen: onze tips

masturberen vrouw

Als je jong bent, dan is het normaal dat jij wilt gaan ontdekken wat je op seksueel gebied lekker vindt. En ook op latere leeftijd kun jij leren om te masturberen. In dit artikel delen we tips voor vrouwen over masturberen. Hoe begin je er mee, welke technieken zijn er en waarmee kun jij jezelf stimuleren?

Masturberen voor vrouwen: wat is het precies?

Masturberen wordt ook wel zelfbevrediging of soloseks genoemd. Tijdens het masturberen raak jij jezelf aan op plekken die je seksueel genot geven. Vaak is een orgasme het doel van soloseks. Vrouwen die masturberen doen dat vaak door zichzelf te vingeren, maar er zijn ook andere manieren. Hier vertellen we later meer over.

Het is best spannend om voor het eerst te masturberen. Of je nog een meisje bent of al een volwassen vrouw, het is belangrijk om te weten dat heel veel vrouwen masturberen. Het is heel normaal en helemaal niet gek of taboe. Uit Vlaams onderzoek blijkt dat de helft van de meisjes in België heeft al eens gemasturbeerd voor ze 14,5 jaar oud is. Vrouwen masturberen volgens datzelfde onderzoek gemiddeld één tot meerdere keren per maand.

Soloseks kan een goede invloed hebben op je (latere) seksleven. Jij weet dan namelijk al wat je lekker vindt en kunt op die manier jouw partner de juiste kant op sturen. Ook binnen een relatie is het normaal om te blijven masturberen. Dit kan zowel met als zonder jouw partner.

De eerste keer masturberen voor vrouwen: hoe begin je?

Bij zelfbevrediging is het de bedoeling om je erogene zones te stimuleren. Dit is niet alleen jouw clitoris; hier horen bijvoorbeeld ook je vulva en schaamlippen bij. Ook de borsten, tepels en billen zijn gevoelige plekken die vrouwen graag aanraken tijdens de soloseks.

Het is prettig om al een beetje opgewonden te zijn voor je begint met masturberen. Er zijn verschillende manieren waarop jij in de stemming kunt komen voor soloseks. Wellicht ben jij nieuwsgierig en besluit je op een dag om jezelf te bevredigen terwijl je in bed ligt, omdat iemand anders geile gevoelens bij je heeft opgeroepen. Het kan ook zijn dat je net een spannend verhaal hebt gelezen op internet of in een tijdschrift en dat jij daardoor opgewonden bent geraakt. Of je hebt een pornofilm gekeken en voelt daardoor de behoefte om te masturberen.

Op zo’n moment kun jij bijvoorbeeld beginnen met het strelen van jouw borsten. Voelt dit prettig? Word je er opgewonden van en krijg je harde tepels? Wrijf er eens overheen met je vingers of knijp er zachtjes in. Je leert op deze manier precies wat jij prettig vindt.

Leren masturberen voor vrouwen

Veel meisjes leren masturberen door iets over hun vulva en clitoris te wrijven, zoals een kussen of een knuffel. Dit kun jij doen terwijl je op jouw rug ligt. Of juist door op jouw buik te liggen en met je onderlichaam over het kussen te wrijven. Het doel hiervan is het opwindende gevoel op te roepen dat je krijgt als je clitoris wordt gestimuleerd. Het kan ook zijn dat jij heel ergens anders opgewonden van raakt. Wanneer je gaat leren te masturberen gaat het vooral om het ontdekken hiervan, het uitproberen en op jezelf gefocust zijn.

Doordat je opgewonden raakt, wordt de vagina vochtig. Hierdoor voelen de aanrakingen alleen maar prettiger. Door het vocht wordt het ook makkelijker om je vinger of eventueel een vibrator of penis naar binnen te laten glijden. Voelt jouw vagina niet vochtig, dan kun jij ook wat glijmiddel gebruiken als je begint met jezelf aan te raken.

Lees ook: Masturbatietips voor vrouwen

Masturbatietechnieken

Met je vingers

Clitorisstimulatie is vaak datgene wat er voor zorgt dat jij een orgasme krijgt. Zowel vingeren als beffen is er op gericht om jouw clitoris te stimuleren. En dat vingeren kun jij zelf doen. Wrijf met twee of drie vingers op en rond je clitoris of draai er rondjes omheen. Het clitorisorgaan is vrij groot, maar je voelt aan de buitenkant, tussen jouw schaamlippen, alleen een klein knopje. Door steeds sneller te wrijven, zul jij steeds meer opgewonden raken. Ga je door, dan bereik jij uiteindelijk je orgasme. Jouw spieren trekken samen en je krijgt een heerlijk gevoel.

Bij het vingeren worden vaak één of meerdere vingers in de vagina gestoken. Dit zorgt voor een heerlijke sensatie. Door met jouw vingers richting je navel en buik te bewegen, is het zelfs mogelijk voor vrouwen om hun G-spot te bereiken tijdens het masturberen. Deze plek is extra gevoelig en voelt een beetje geribbeld aan. Lukt het niet met je vingers, dan is het mogelijk om een speciale G-spot vibrator te gebruiken. Ook van het stimuleren van je G-spot kun je een orgasme krijgen. Deze zal in het begin wat onwennig aanvoelen, maar is zeker een aanrader om uit te proberen.

Onder de douche

De harde waterstraal van de douchekop kan heel stimulerend werken. Als jij een bad hebt met een losse douchekop, dan is dit de makkelijkste plek om te masturberen. Onder de douche kan het ook: ga dan zitten of leun tegen de muur. Spreid je benen en geniet van de sensatie van de waterstraal. Let er voor je begint wel op dat het water niet te heet is en de straal niet te krachtig.

Met een seksspeeltje

Een sextoy is niet noodzakelijk om te masturberen, maar het is wel een spannende toevoeging. Ook kan het zijn dat een speeltje het verkrijgen van een orgasme makkelijker maakt. Er zijn heel veel verschillende soorten seksspeeltjes voor vrouwen om mee te masturberen. De meest bekende toys zijn de vibrator en dildo. Een dildo wordt voornamelijk gebruikt voor inwendige stimulatie, en een vibrator voor zowel inwendige als uitwendige stimulatie. Het belangrijkste verschil is dat een vibrator is voorzien van vibratiestanden en verschillende snelheden heeft. Een dildo heeft geen trillingen.

Ben jij nog maagd en wil je geen vibrator of dildo gebruiken voor inwendige stimulatie? Bekijk dan eens de seksspeeltjes die er zijn voor clitorisstimulatie. Deze gebruik jij uitwendig. Heel populair op dit moment is de luchtdrukvibrator. Deze heeft een speciaal tuitje voor op jouw clitoris. Door middel van luchtdrukstootjes wordt de clitoris gestimuleerd. Dit soort clitorisvibrators simuleert orale seks. Ook met een wand vibrator is het mogelijk om je clitoris te stimuleren. Een wand vibrator is een soort massagestaaf. De ronde kop kun jij tegen je meest gevoelige plekjes houden. Mocht je later een stapje verder willen gaan, dan is het mogelijk om hem met een opzetstuk toch te gebruiken om de vagina te penetreren.

Lees ook: Alles over wandvibrators

De voordelen van masturberen voor vrouwen

Wist je dat masturberen heel gezond is? Door te masturberen en klaar te komen ontspan jij. Hierdoor slaap je beter. En dat heeft weer een positief effect op jouw geheugen. Heb jij een gestreste periode waardoor je slecht slaapt of heb jij veel last van spanningshoofdpijn? Probeer dan eens om te masturberen en uit te vinden of dit je helpt.

Door te masturberen voel jij je ook gelukkiger. Dit komt door het hormoon endorfine, wat vrijkomt door de strelingen en de opwinding. Bereik je een orgasme, dan komt het hormoon oxytocine vrij. Dit noemt men ook wel het knuffelhormoon. Oxytocine staat bekend om het kalmerende- en stressverlagende effect.

 

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?