Stomende zomernachten: terugkijken op vakantieseks

vakantieliefde

Blik je met weemoed terug op de stomende zomernachten die je beleefde als tiener, voor het eerst op vakantie zonder ouders? Beleeft het seksleven van jou en je geliefde elke zomer zijn hoogtepunt? Vakantieseks is heerlijk! Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Vakantieseks: waarom is het zo lekker?

Seks is elk seizoen anders. In de winter kruipen we weg onder de dekens en hebben we de neiging om in bed te blijven knuffelen met onze geliefdes. In de zomer is seks zweteriger, sexier en met kans op een beetje erotisch plezier in de buitenlucht. Uit onderzoek van Villanova University blijkt dat de maanden juni en juli het hoogste aantal seksgerelateerde zoekopdrachten hebben. En het eind van de zomer en begin van de herfst zijn piekmomenten voor soa-diagnoses. Maar waarom vinden veel mensen vakantieseks nou juist zo lekker? Daar zijn een aantal redenen voor.

De zon helpt een handje mee

Geen grapje: de zon helpt mee bij het krijgen van vakantieseks. Door de zonnestralen wordt het melatoninegehalte in je lichaam minder. Melatonine blokkeert je sekshormonen, maar in de zomer dus veel minder. Zonlicht zorgt er bovendien voor dat het humeur van mensen beter is en ze daardoor meer interesse hebben in seks.

De kleren zijn minder verhullend

Aanvullend op bovenstaand punt lopen we in de zomer natuurlijk vaker rond in luchtige kleding. Vergeet je winterjas en muts en denk aan jurkjes en luchtige tops, waarbij je de zwoele zomerwind op je huid voelt. Doordat je meer van elkaar ziet, denken we sneller aan seks.

Je ziet elkaar vaker en langer

Terwijl we in de winter de neiging hebben om ons terug te trekken in ons warme huis, zijn we in de zomer meer en langer buiten. We gaan dan eerder samen sporten, naar een terras, naar een feest of festival en natuurlijk op vakantie. Door die langere interactie met elkaar is het niet gek dat het libido van mensen hoger wordt.

Terugkijken op vakantieseks: beleef je ervaringen opnieuw

Het is volkomen normaal om terug te denken aan spannende avontuurtjes. En ook om daar opnieuw opgewonden van te raken. Bijvoorbeeld als je terugdenkt aan seks met die knappe propper op het strand van Lloret de Mar. Of aan die keer dat jullie wilde seks hadden in een tent, waarvan je zeker weet dat je campingburen het hebben gehoord. Je denkt er graag aan terug en dat is volkomen normaal. Je kunt terugkijken zien als een soort fantasie, maar dan één die je echt hebt beleefd.

Wat vakantieseks ook zo opwindend maakt, is dat je vaak meer durft. Dat kan zijn omdat de grenzen een beetje zijn vervaagd, bijvoorbeeld door het gebruik van drank of drugs. Maar ook omdat je minder last kunt hebben van schaamte. Helemaal als het gaat om een onenightstand: je kent de ander toch niet, dus waarom zou jij je druk maken over wat diegene van je vindt? Met een vakantieliefde kun jij je stoutste fantasieën laten uitkomen.

Lees ook: Tien redenen waarom een vakantieliefde een geweldig idee is

Je vakantieseks bucketlist

Heb je nog een vakantie in het vooruitzicht en kun je niet wachten om spannende vakantieseks te beleven? Zet deze dingen op je seks bucketlist!

  • Vrij onder de sterren. Zoek een huisje op een rustige plek, waar jullie ongestoord de sterren van de hemel kunnen vrijen. Een hutje op de hei of een tiny house in een bos bijvoorbeeld. Neem een deken mee naar buiten en geniet van jullie samenzijn.
  • Skinny dippen. Heb je weleens naakt gezwommen? Bijvoorbeeld in het zwembad of in de zee? Skinny dippen is een sexy manier om je seksuele grenzen te verleggen. Je zult merken dat het water op je blote huid, juist op je meest gevoelige plekjes, opwindend aanvoelt.
  • Sex on the beach. Het kan een beetje oncomfortabel aanvoelen, seks op het strand. Maar als jij je deken of handdoek goed zandvrij houdt, dan kan het ook een waanzinnig opwindende ervaring zijn. Seksen op het strand kun je bijvoorbeeld in de duinen doen, bij voorkeur ‘s avonds als er niemand anders is. Besef je wel dat je in sommige landen bestraft kunt worden als je seks hebt in het openbaar.

De zomer: seizoen om vreemd te gaan

De zomer heeft helaas niet alleen maar voordelen. Als we verschillende relatie-experts mogen geloven dan is de zomer ook het seizoen bij uitstek om vreemd te gaan. Dit komt omdat we de zomer associeren met vakantie, plezier en avontuur, net zoals vroeger toen we nog op school zaten. En voor sommige mensen staat dit gelijk aan vreemdgaan en even niet denken aan de partner die is thuisgebleven. “Sommige mannen denken dat het oké is om vreemd te gaan, alleen omdat het zomer is,” zegt evolutionair psycholoog Daniel Kruger. “Ze denken: het is gewoon een zomerliefde, alsof het normale leven opeens op pauze staat.” Diezelfde kijk zien we bij mensen die de zomer associëren met avontuur. Zij denken: dit is de tijd om iets nieuws te proberen en daardoor komen twee hormonen vrij die weer samenhangen met opwinding en seks.

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?