Meer intimiteit tijdens de seks met deze posities

Meer intimiteit tijdens de seks met deze posities

Soms heb je gewoon even ‘ik ben geil, neem me hard en wel nu’ seks nodig. Op andere momenten wil jij graag een diepere connectie voelen met je geliefde. Geniet jij het meest van romantische seks? Wil je het liefst je partner diep in de ogen aan kunnen kijken tijdens het vrijen? Of ben je juist op zoek naar een ander soort verbinding? Met onderstaande seksstandjes zorg jij voor meer intimiteit tijdens de seks.

Waarom zoeken naar intimiteit tijdens de seks?

Het is heel normaal om te zoeken naar intimiteit tijdens de seks, zegt sekstherapeut en psycholoog Holly Richmond. “Als je intimiteit zoekt in jouw relatie, denk dan aan hoe die relatie begon. De seksstandjes waar jullie van hielden in de begindagen van jullie relatie, zullen er opnieuw voor zorgen dat je de liefde weer voelt.”

Seks wordt vaak sowieso als intiem bestempeld. Dat komt onder andere omdat jij en je partner een verbinding met elkaar hebben. Seks is niet alleen intiem als je elkaar aan kunt kijken: ook een tantrische verbinding door samen te ademen zorgt voor verbondenheid bijvoorbeeld. En een simpele aanraking kan dat ook doen. En wat te denken van orale seks? Is er iets intiemers dan zijn penis of haar clitoris in jouw mond?

Intimiteit tijdens de seks: missionaris

We kunnen het niet ontkennen: de good old missionaris komt vaak voor in onze lijstjes met de lekkerste seksstandjes. Ook niet zo gek: het is een heel liefdevolle positie om de liefde in te bedrijven. Variërend van zacht tot hard en van de lichamen dichtbij elkaar tot wat verder weg; zelfs met de missionaris kun jij prima experimenteren. Heel intiem is het seksstandje als je elkaar diep in de ogen kijkt, terwijl de penetrerende partner dicht bij de andere partner blijft en zacht en langzaam beweegt. Dit standje is heel geschikt voor man-vrouw koppels en vrouwelijke stellen met het gebruik van een strap-on.

Lepeltje lepeltje

Lepeltje lepeltje is een heel romantische positie. Je ligt beiden op je zij en kijkt dezelfde kant op. Ondanks dat je elkaar niet in de ogen kunt kijken, zorgt het lepeltje lepeltje standje voor veel intimiteit tijdens de seks. Het is namelijk één van de weinige standjes waarbij de penetrerende partner de ander volledig kan omhelzen. En een goede knuffel kunnen we allemaal van tijd tot tijd gebruiken. Het is een perfect standje voor als je moe bent na een lange dag werken of voor rustige ochtendseks in het weekend.

Cupid’s Arrow: intimiteit tijdens de seks

Dit standje, vernoemd naar Cupido, is een soort omgekeerde missionaris. De persoon die wordt gepenetreerd ligt bovenop de ander. Bij dit standje leun jij op je ellebogen en lig je tussen de benen van je geliefde. Je houdt jouw benen bij elkaar, waardoor jij super strak aanvoelt voor je partner. Bovendien heb jij de controle in handen als je bovenop ligt. Beweeg rustig heen en weer met je onderlijf: zo stimuleer jij ook jouw clitoris. Dit standje werkt het makkelijkst voor vrouw-vrouw en man-vrouw koppels.

Two of Hearts (of Lotus Blossom)

Het standje Two of Hearts is geschikt voor man-vrouw, vrouw-vrouw en man-man koppels. De penetrerende partner zit onderop. Het is het handigst om op een wat hardere ondergrond te zitten, zoals op een deken of kleed op de slaapkamervloer. Zo voorkom je dat de onderste partner te ver wegzakt. De onderste partner zit in een kleermakerszit. De ander schuift op de schoot van diegene, met de benen achter de rug van de ander. Zo kun jij over de penis of voorbinddildo van je geliefde schuiven. Bij dit standje kun je elkaar uitstekend zoenen, knuffelen en omhelzen. Vergeet vooral niet om de oorlellen en hals van je geliefde te zoenen en likken: dit zijn heel gevoelige plekjes en jij kunt er prima bij.

Staand tegen de muur

Degene die wordt gepenetreerd staat met de rug tegen de muur, met één knie opgetrokken. De penetrerende partner ondersteunt de opgetrokken knie om makkelijker binnen te komen. Dit standje is het makkelijkst als jullie een niet al te groot lengteverschil hebben. Ben jij veel kleiner dan degene die jou penetreert? Een stel sexy schoenen met hele hoge hakken zorgen vaak voor net wat extra spanning.

Standje 69

Er is weinig meer intiem dan orale seks. Helemaal als één persoon bovenop de ander ligt. Bij standje 69 ligt één partner omgekeerd bovenop de ander: mond en de geslachtsdelen komen daarom bij jullie beiden samen. Hoewel het soms even kronkelen is om beiden bij elkaars meest gevoelige plekjes te komen, is dit orale standje onovertroffen en een goed voorbeeld van intimiteit tijdens de seks. Dit standje is geschikt voor alle koppels die genieten van orale seks.

Tantrische seks

Bij reguliere seks is het orgasme het uiteindelijke doel. Tantra seks draait juist om verbondenheid met je partner: een reis die je samen onderneemt. Bij deze ontdekkingsreis komen twee lichamen samen. Jij kunt leren om bewuster te vrijen met jouw partner, als je daar voor openstaat. Tantrische seks zorgt uiteindelijk voor meer seksuele energie. Lees alles over tantra seks in dit artikel.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?