Mijn eerste keer vreemdgaan: spannend en opwindend

Mijn eerste keer vreemdgaan_ spannend en opwindend

In een mensenleven zijn er talloze eerste keren. Zo ook op het gebied van seksualiteit. In de serie ‘Mijn eerste keer’ beschrijven vrouwen hun eerste keer: zoenen met iemand van hetzelfde geslacht, een trio, vreemdgaan of seks onder invloed. Linda (37) werkt als freelance schrijver voor Pabo Magazine en vertelt over haar eerste keer vreemdgaan.

Vreemdgaan: wat is het?

Vreemdgaan of overspel: we spreken ervan als één van de partners stiekem zoent of seks heeft met een derde persoon, zonder dat de partner daar toestemming voor heeft gegeven. Emotioneel vreemdgaan is er ook: als een van de partners persoonlijke, emotionele dingen deelt met een derde persoon, die je eigenlijk met je partner zou moeten delen. En wat te denken van het stiekem versturen van dickpics naar iemand anders dan je geliefde? Van cultuur tot cultuur verschilt de definitie van vreemdgaan en zelfs voor stellen kan de definitie van overspel anders zijn. Zo vindt de één een dronken kus niet echt vreemdgaan, terwijl een ander sexting met een ander al als overspel kan zien.

Hoeveel mensen gaan vreemd?

Cijfers over overspel: het is een lastig verhaal. Niet iedereen durft toe te geven dat hij of zij wel eens is vreemdgegaan. De redenen daarvoor zijn duidelijk: je wilt niet dat je partner er achter komt. Je wilt liever niet betrapt worden op overspel en je wilt je partner geen pijn doen. Toch wordt er al decennialang onderzoek naar overspel gedaan. Uit onderzoek van Durex blijkt dat zo’n 31% van de Nederlanders vreemdgaat, ten opzichte van 22% van de mensen wereldwijd. En volgens het CBS blijkt dat 33% van de huwelijken uitloopt op een scheiding, omdat één van de partners is vreemdgegaan.

Mijn eerste keer vreemdgaan

Mijn eerste keer vreemdgaan gebeurde ver voordat ik aan trouwen dacht. Zo tussen mijn vijftiende en twintigste had ik drie keer een serieuze relatie van een jaar. Zo serieus als je kunt verwachten van een tiener, zeg maar. De eerste keer seks gebeurde met mijn eerste vriendje, die een paar jaar ouder was dan ik. De eerste kus met een ander was met zijn oh zo knappe jongere broertje. Echt vreemdgaan vond ik dat echter niet. Pas tijdens mijn tweede relatie ging ik echt over de schreef, al denk ik dat mijn eerste vriendje het daar niet mee eens zou zijn.

Hij is traditioneel en te lomp, maar met de mooiste blauwe ogen ooit en 100% onweerstaanbaar

Tijdens die tweede relatie ontmoette ik Robin. Hij is alles wat ik niet zoek in een partner: traditioneel en te lomp, maar met de mooiste blauwe ogen ooit en 100% onweerstaanbaar. Toen ik hem ontmoette in een grote discotheek in mijn woonplaats was ik 18 en hij iets jonger. We hadden elkaar al wel eens gezien op een schoolfeestje, waar hij me de hele avond in de gaten hield. Ik was echt dol op mijn vriendje, maar toch was ik als ijs in zijn handen. Ik verdronk in die blauwe ogen en ze laten mijn hart nog steeds sneller kloppen. Dat hij mijn vriendje kende en dat er duizenden mensen in die discotheek waren kon ons niks schelen: zoenen moesten we en graag een beetje meer ook. Zijn kus zorgde voor knikkende knieën en klamme handjes, niet in de minste plaats omdat we betrapt konden worden.

Seks achter de discotheek

Omdat zoenen in de discotheek me toch iets te gevaarlijk was – we komen uit een ‘ons-kent-ons’-dorp – gingen we naar buiten. Vijf minuten na elkaar, heel subtiel. Om de hoek greep hij me vast en zoende me opnieuw. Zijn jonge, gretige handen verkenden mijn borsten en hij zoog aan mijn tepels alsof hij dat nog nooit eerder had gedaan. Gezien zijn leeftijd zou dat best zo kunnen zijn. Omdat er voldoende beschutting te vinden was, durfde ik best een stapje verder te gaan. De spanning en opwinding waren om te snijden en hij was dan ook al snel klaar. Niet erg: veel meer dan een vluggertje kun je buiten toch niet doen. Mijn eerste keer vreemdgaan was vreselijk opwindend en voor herhaling vatbaar.

Lees ook: Seksuele chemie met je onenightstand: lust of liefde?

Mijn eerste keer vreemdgaan: ik bleef hem zien

Die herhaling, die kwam zeker. De relatie met mijn vriendje ging uiteindelijk uit om een andere reden, maar ook tijdens het derde serieuze vriendje bleef ik Robin zien. En als hij een vriendin had bleven we elkaar opzoeken. Fout? Zeker weten, al denk ik niet dat er ooit iemand achter gekomen is. We konden – en kunnen – elkaar gewoon niet weerstaan. Hij is een soort verslaving voor me geworden, we hebben zo’n enorme seksuele chemie dat ik al opgewonden raak als ik eraan denk. Zo één waarbij een stiekeme, snelle kus uitmondt in een veel te lange, intense zoen als we elkaar toevallig tegenkomen. En waarbij een vluchtige knuffel er ‘opeens’ voor zorgt dat hij uitgebreid met mijn borsten speelt; nog steeds zijn favoriet. Samen hebben we zoveel ontdekt samen, van kinderachtige tienerseks thuis bij pa en ma tot buitenseks, spelen met een vibrator en filmpjes maken.

En eerlijk is eerlijk: het is gewoon lekker om te weten dat je zo’n aantrekkingskracht hebt op iemand, zelfs na bijna twintig jaar. Ik zou nooit een relatie met hem willen beginnen: hij ziet mij het liefst achter het aanrecht en ik vind hem een domme boer, maar wel een waarvan ik wil dat hij me neemt óp het aanrecht. En dus blijven we zo nu en dan berichtjes sturen en elkaar toevallig tegen het lijf lopen.

Waarom gaan we vreemd?

Vreemdgaan kan voor een hoop ellende zorgen. Toch gebeurt het veel. De reden is vaak hetzelfde: je vindt in jouw relatie niet (meer) dezelfde voldoening als eerst. Voor vrouwen geldt dat vaak op emotioneel vlak, terwijl mannen het dan eerder over een seksuele tekortkomingen hebben. Dit zijn de meest voorkomende redenen en excuses om vreemd te gaan:

Emotionele verwaarlozing

Vooral voor vrouwen is emotionele verwaarlozing door hun partner een reden om vreemd te gaan. Je kunt het je misschien wel voorstellen: je man merkt al jaren niet meer op dat je er leuk uitziet of dat je een nieuw kapsel hebt, maar jouw collega ziet het wel en maakt er een complimentje over. Niet direct een reden om met hem of haar de koffer in te duiken, maar als je van iemand anders wel de waardering krijgt die je van je partner niet krijgt, dan kan je dat over de streep trekken.

Ontevreden over het seksleven

Voor mannen is dit de meest genoemde reden om vreemd te gaan: onvrede met het seksleven. Misschien heb jij een hoger libido dan je partner. Of wellicht heeft hij of zij minder zin dan eerst, door zwangerschap, door vermoeidheid vanwege kleine kinderen, door de overgang of erectieproblemen. Als een spannend, ongebonden persoon zich dan aanbiedt, dan kan het lastig zijn om daar weerstand aan te bieden.

Verveling

In een lange relatie is het niet ongewoon dat alles een beetje rechttoe, rechtaan wordt. Samen groei je in een vast ritme, ook in bed. Deze verveling kan er voor zorgen dat jij benieuwd bent hoe het zou zijn met een ander. Vreemdgaan komt niet voor niets vaker voor bij stellen die al langere tijd bij elkaar zijn dan bij stellen die pas sinds kort een relatie hebben.

Weinig zelfvertrouwen

Hoe fijn is het om te horen dat iemand interesse in je heeft? Een laag zelfbeeld zorgt ervoor dat mensen sneller vreemdgaan. Die interesse van een ander dan je partner kan jouw zelfvertrouwen opkrikken en zo een bedreiging vormen voor je relatie.

Is vreemdgaan strafbaar?

Hoewel overspel voor veel relatiebreuken zorgt, is het niet strafbaar in Europese landen, Australië en delen van de VS. Tot 1987 was het dat trouwens wel in Nederland, tenminste: als je getrouwd was. In andere landen, zoals de Filipijnen, Marokko, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Iran, is het wel degelijk strafbaar om overspel te plegen. Je kunt hiervoor in de cel belanden, zweepslagen krijgen of zelfs de doodstraf in Pakistan, Saoedi-Arabië en Brunei. Opmerkelijk is het dat vooral vrouwen schuldig kunnen worden bevonden. In sommige conservatieve staten van de VS zijn ook wetten tegen overspel, maar het komt nagenoeg niet voor dat iemand hiervoor wordt vervolgd.

Lees ook: mijn eerste trio: seks met twee mannen

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?