Orgasmes bij mannen: deze soorten zijn er allemaal

Orgasmes bij mannen deze soorten zijn er allemaal

Net als bij vrouwen, komen orgasmes bij mannen in allerlei hoedanigheden voor. De ejaculatie, waarbij sperma uit de penis vrijkomt, is de standaard manier waarop mannen een orgasme krijgen. Maar wist je dat er nog zes soorten zijn waarop mannen kunnen klaarkomen? We vertellen je alles over deze soorten orgasmes én natuurlijk hoe je ze kunt bereiken.

Orgasmes bij mannen

Bij een mannenorgasme denk je vaak maar aan één ding: een zaadlozing. Toch is het de moeite waard om te experimenteren met andere vormen van orgasmes voor mannen.

Standaard orgasme of ejaculatie

Laten we beginnen bij het begin, bij de ejaculatie. Oftewel: het standaard orgasme als je denkt aan orgasmes van mannen. Het standaard orgasme duurt ongeveer tussen de 5 en 20 seconden en ontstaat in verschillende fases.

  • Je raakt mentaal opgewonden.
  • Je raakt fysiek opgewonden: je penis wordt stijf en je hartslag gaat sneller.
  • De plateaufase is de fase waarin de opwinding verder toeneemt. De spanning wordt opgebouwd. Je hartslag en ademhaling gaan sneller.
  • Als je voldoende bent geprikkeld, kom je klaar. Dit voelt als een samentrekking in de penis en tegelijkertijd komt er sperma uit je penis.

Orgasmes bij mannen: full body orgasme

Een full body orgasme – ook wel blended orgasme genoemd – bereik je als meerdere erogene zones tegelijkertijd worden gestimuleerd. Stel dat je prostaat wordt gestimuleerd, terwijl je tegelijkertijd wordt afgetrokken of masturbeert, dan resulteert dat in een full body orgasme. Alles voelt zó intens lekker, dat je niet precies weet waar het orgasme vandaan komt.

Prostaatorgasme

De prostaat van de man is een zeer gevoelig plekje. Het wordt ook wel de mannelijke G-spot genoemd: de P-spot. Deze P-spot voelt aan als een soort walnoot en je kunt hem voelen als je jezelf anaal vingert. Ook met een seksspeeltje kun je de P-spot stimuleren. Wil je liever niks in je anus? Dan is het alsnog mogelijk om de prostaat te stimuleren. Je oefent dan druk uit op het perineum van de man: het gedeelte tussen de anus en de balzak. Door hier stevig te masseren met één of meerdere vingers stimuleer je de prostaat van buiten af.

Een natte droom

Elke tiener krijgt er wel mee te maken: de natte droom. Hierbij kom je klaar in je slaap. Maar het zijn niet alleen jongens die natte dromen krijgen. Volwassen mannen – en zelfs vrouwen – krijgen soms natte dromen. Zij merken het aan wat meer afscheiding in het ondergoed. Een natte droom kan het resultaat zijn een erotische droom, maar dat is in het grootste deel van de gevallen niet zo.

Meervoudig orgasme

Bij het meervoudig orgasme komen mannen meerdere keren klaar. Dus je hebt bijvoorbeeld seks waarbij je klaarkomt, neemt even pauze en gaat dan weer verder. Hoe jonger je bent, des te korter is de herstelperiode. Daarnaast is het ook mogelijk om door te gaan zonder pauze te nemen. Vooral voor jongemannen is het mogelijk om meerdere orgasmes achter elkaar te krijgen. Het kan zijn dat je tweede orgasme droog is: dus dat er geen sperma meekomt tijdens de ejaculatie. Dit is heel normaal.

Bekkenorgasmes bij mannen

Het bekkenorgasme is het orgasme wat je krijgt, als je jezelf op tijd weet te stoppen met ejaculeren. Je laat jezelf tot het randje van een orgasme komen, maar stopt dan. Waarom zou je dit willen? Om twee redenen. Ten eerste leer je je orgasmes beter onder controle te houden. Ten tweede word je orgasme veel heftiger en intenser als je naar verloop van tijd wel klaarkomt.

Help, ik kom te snel klaar!

Kom je juist te snel klaar en zou je je orgasme graag uitstellen? Bekijk dan onze orgasmevertragende producten. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals delay sprays en orgasmevertragende crèmes.

Lees ook: waarom bestaat de mannenpil nog niet?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Robert
mei 15, 2022 7:34 am

Hallo, dit is nu wel geen vraag op dit onderwerp

Vroeger bij PABO was er prachtige geborduurde lingerie, mijn vriendin wil zoiets sexy of gewoon maar waar vind ik dat tegenwoordig, ik zag het zelf ook graag in de catalogus.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?