Te snel klaarkomen bij mannen: zo kun je klaarkomen uitstellen

Niks is zo vervelend als te snel klaarkomen, als je net lekker bezig bent. Maar we hebben goed nieuws: deze zogenaamde premature ejaculatie kun je uitstellen. In dit artikel vertellen we alles over de zaadlozing. En natuurlijk geven we tips hoe je kunt voorkomen dat je te vroeg klaarkomt. Denk jij: “Ik kom te vroeg klaar.”? Lees dan vooral even verder!

De zaadlozing

Bij een zaadlozing of ejaculatie wordt sperma uitgestoten uit de penis. Dat kan gebeuren tijdens een natte droom of als je masturbeert, maar ook tijdens de seks. De zaadlozing vindt plaats in drie fases. Als eerste is er de coming up, dan de kernfase en tot slot de ejaculatie. De ejaculatie komt vaak tegelijk met het orgasme. Tijdens de tweede fase, de kernfase, spannen de zaadleiders aan om zich klaar te maken voor de zaadlozing. Dit is het moment dat je wilt gaan vertragen om te snel klaarkomen te voorkomen.

Waarom kom je (te vroeg) klaar?

Over het algemeen is het zo dat een man klaarkomt als hij seksueel opgewonden is. En dat de stimulatie doorgaat tot het moment van de zaadlozing. Als je het klaarkomen wilt uitstellen, dan zal de stimulatie dus tijdelijk moeten stoppen. Van te vroeg klaarkomen wordt gesproken als je bijna altijd binnen één minuut klaarkomt en je er geen controle over hebt. Maar let op: het is alleen een probleem als jij dat zelf ook vindt. Voor de meeste mannen is het volkomen normaal om al binnen een paar minuten klaar te komen. Niet elke man gaat uren door.

Te snel klaarkomen kan erfelijk bepaald zijn. Het kan ook komen door faalangst of spanning, waardoor je makkelijk in een vicieuze cirkel terechtkomt.

Manieren om te snel klaarkomen te voorkomen

Zoals je hierboven kunt lezen, komt een man meestal klaar door stimulatie. De meest voor de hand liggende tip is dan ook om tijdelijk te stoppen met de stimulatie. Of om deze minder heftig door te laten gaan. Stop dus even met penetreren en besteed wat meer aandacht aan je partner. Tegelijkertijd kan het helpen om te denken aan iets wat totaal niet seksueel is. De container die nog aan de weg gezet moet worden, een bord vol bloemkool, de tante van je partner: je snapt het wel.

Hulpmiddelen om klaarkomen uit te stellen

Er zijn vele soorten gels, sprays en crèmes om het klaarkomen uit te stellen. Daarnaast bestaan er ook speciale orgasmevertragende condooms. Denk jij: “Ik kom te snel klaar, wat is de oplossing?” Dan is het een goed idee om onze producten tegen premature ejaculatie eens te bekijken. Delay sprays, orgasmevertragende crèmes en -gels hebben allemaal een verdovende werking. Soms verkoelend, soms warm. Je penis wordt hierdoor minder gevoelig voor aanrakingen en stimulatie. Wacht wel even tot het product is ingetrokken en begint te werken.

Orgasmeverstragende condooms

Orgasmevertragende condooms hebben een zelfde soort product aan de binnenkant. Dit kan een gel of crème zijn die de penis verhit, verkoelt en verdooft. Hierdoor wordt je dus minder gevoelig voor de stimulatie. Onder andere Durex en Pasante hebben Delay condooms in hun assortiment.

Oefeningen om vroegtijdige zaadlozing te voorkomen

Als alleen stoppen met de stimulatie en denken aan iets anders niet helpt om het klaarkomen uit te stellen, dan kan je ook oefeningen doen. Door te masturberen bijvoorbeeld. Voel je dat je bijna gaat klaarkomen? Stop dan met aftrekken. Eventueel knijp je tijdelijk in je eikel om de stimulatie te verminderen. Vervolgens kan je weer verder gaan met masturberen. Door op deze manier te oefenen, leer je je grenzen te kennen. Lukt het je om langer dan een paar minuten een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen? Dan is het tijd om het ook een te proberen tijdens de seks. Je extra zelfvertrouwen komt waarschijnlijk ook van pas.

De tweede ronde!

Wat ook kan helpen is om na de eerste zaadlozing, gewoon door te vrijen. Waarschijnlijk duurt het langer voor je opnieuw klaarkomt. In de tussentijd geef je je sekspartner de aandacht die hij of zij verdient. Vrouwen hebben over het algemeen wat langer de tijd nodig voor het voorspel en om klaar te komen. Penetratie zorgt bij veel vrouwen vaak niet voor een orgasme. Dat je last hebt van een vroegtijdige ejaculatie hoeft dus voor je partner geen probleem te zijn. Richt je op haar genot door haar clitoris te stimuleren.

Vraag om hulp

Het is belangrijk om te beseffen dat premature ejaculatie een probleem kan worden in een relatie. Let op: dat hoeft het zeker niet te zijn. Maar stel dat je partner wel graag wat langer wil vrijen, zoek dan hulp van de huisarts of seksuoloog. Een seksuoloog kan helpen met oefeningen, zoals bekkenbodemtraining en ademhalingstechnieken.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?