Vrij om sexy, egoïstisch en schaamteloos te zijn

vrijheid

Vrijheid, blijheid: een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn. Niet dat je nu direct al je verantwoordelijkheden van je af moet schuiven natuurlijk. Maar wel om eens na te denken: hoe vrij ben jij eigenlijk? Kleed jij je zo sexy als je wilt? Voel jij je fierce?

Hoe vrij voel jij je?

Voel jij je vrij om je te kleden in sexy kleding als je daar zin in hebt? Ben je egoïstisch en zelfverzekerd genoeg om dat orgasme op te eisen als je partner er uit zichzelf niet aan denkt? En schaamteloos genoeg om lekker voor sextoys te shoppen of om aan te geven dat je die open relatie echt een kans wilt geven? Bevrijd je van de mening van anderen en leef fierce en fearless: gepassioneerd, positief en zonder angst. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één vijfde van de vrouwen in de UK zich nooit sexy voelen. Dat kan anders!

I’m sexy and I know it

Als je uitspreekt dat je jezelf wél sexy vindt, dan word je al snel weggezet als arrogant. Een eigenschap die we koste wat het kost moeten vermijden, zo werd ons als meisjes geleerd. En egoïsme is ook al geen positieve eigenschap in de ogen van de meeste mensen. Maar is het zo erg om je sexy te voelen? Of om op te komen voor jezelf? Nee! Zet je schaamte aan de kant, bijvoorbeeld om je te kleden zoals jij wilt. Of om aan te geven wat jij graag wilt in bed. Onthoud: je sexy voelen draait niet per se om seks. Het gaat om zelfvertrouwen en voelen dat je het recht hebt om een plek in de wereld in te nemen.

Wist je dat het goed is voor je gezondheid om je sexy te voelen? Auteur en sexy lifestyle expert Dana B. Myers legt uit: “Als jij je meest sexy versie van jezelf bent, dan heeft dat een positieve invloed op alles in je leven.”

Redenen om sexy en schaamteloos te leven

Die positieve invloed klinkt goed, toch? Je merkt het bijvoorbeeld hier aan.

Als je je sexy voelt heb je meer en betere seks

Is het afgekoeld tussen de lakens en vind jij het lastig om je seksleven op te peppen? Vaak heeft dit te maken met hoe sexy jij je voelt. Voel jij je juist wel sexy en zelfverzekerd, dan is de kans groot dat je seksdrive ook terugkomt. Daarnaast kun je ook rekenen op betere seks. Dit komt omdat jij, als je je sexy en zelfverzekerd voelt, weet wat je waard bent. Dat jij ook recht hebt op een orgasme en er niet voor terugdeinst om dit op te eisen.

Je huid en haar gaan stralen

Als je in de spiegel kijkt na een orgasme dan gloeien je rode wangen je waarschijnlijk tegemoet. Dat komt omdat stikstofmonoxide ervoor zorgt dat de bloedcirculatie en zuurstofvervoer wordt verhoogd elke keer nadat je de grote O meemaakt. Daarnaast komt er oestrogeen vrij, die huidveroudering verminderd en je haar dikker en voller maakt.

Het is goed voor je lichaam

Een orgasme heeft allerlei voordelen voor je lichaam. Zo vermindert het bijvoorbeeld stress, het verlaagt je bloeddruk en heeft een positieve invloed op de gezondheid van je hart. Ook verbetert het je immuunsysteem. Dit komt omdat een orgasme het aantal witte bloedcellen in je lichaam verhoogd en deze verantwoordelijk zijn voor het aanvallen van virussen en bacteriën.

Het verhoogd de intimiteit tussen jou en je partner

Als je een orgasme krijgt, dan komen er een heleboel hormonen vrij. Het hormoon oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit zorgt voor een gevoel van verbondenheid en liefde en zorgt er bovendien voor dat je je meer ontspannen voelt. Het helpt om je extra verbonden te voelen met je partner.

Sexy is voor iedereen anders

Sexy voelt voor iedere vrouw anders. Voor de één is het het laten zien van veel huid, voor de ander het dragen van mooie lingerie en weer voor het ander het maken van uitdagende foto’s. Ben je bang voor de reacties van anderen als je je sexy kleed? Jammer voor hen! Er zullen altijd mensen zijn die het oneens zijn met je kledingkeuze of hoe je op hen overkomt. Dat zegt meer over die persoon dan over jou.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LAINEY (@lainey.molnar)

Leren om je sexy, egoïstisch en schaamteloos te voelen

Wat weerhoud jou er nog van om je sexy te voelen? Deze tips kunnen je helpen!

  • Laat zien wat je in huis hebt. Dit betekent niet dat je direct in minirok naar de supermarkt moet (maar het kan wel!), maar dat je de punten die jij sexy vindt meer benadrukt. Je zult je zelfverzekerder voelen als je merkt dat de ogen van voorbijgangers op je gericht zijn of veel likes krijgt op de socials. Al doe je het natuurlijk vooral voor jezelf, een beetje bevestiging kan nooit kwaad.
  • Neem een lang bad en smeer je lichaam daarna helemaal in met een lekkere bodylotion. Focus je ondertussen niet op de delen van je lichaam die je minder mooi vindt, maar benadruk je pluspunten.
  • Krijg jij nooit een orgasme bij je partner en lijkt het alsof hij of zij dat niet door heeft? Geef dan in een goed gesprek aan dat jij ook graag wilt klaarkomen en hoe jullie dat zouden kunnen bereiken.
  • Een erotisch boek ontketend al die sexy gevoelens…
  • En dirty little secrets doen dat ook. Hoe jij dat wilt invullen, dat bepaal je zelf. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van spannende berichtjes met je lover (of foute maar oh zo lekkere ex), tot een cursus burleske dansen of het schrijven van erotische verhalen.
  • Mooie lingerie helpt vrouwen om zich sexy en zelfverzekerd te voelen. Het voelt als een spannend geheimpje wat alleen jij kent – zie ons vorige punt. Prachtig voor jezelf en ook leuk voor een eventuele partner.
  • Zin om te experimenteren? Dit is iets heel natuurlijks en niks om je voor te schamen. Heb je een partner, bespreek dit dan met hem of haar. Experimenteren kun je samen doen, maar natuurlijk ook zelf.
  • Vind je het spannend om voor het eerst een sextoy te bestellen of schaam je je ervoor? Nergens voor nodig! Seksspeeltjes bestaan al sinds de oudheid. Bestel die opwindende vibrator of wand massager en vervoer jezelf naar de zevende hemel!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?