Column: wel of geen schermen in je slaapkamer?

wel of geen schermen in je slaapkamer

Amanda werd er gek van: de laatste keer dat Ben haar intiem aanraakte is 3 weken geleden. Ook al nam zij initiatief, alsnog reageerde hij er niet op. Het enige waar hij belangstelling voor had was de tv en zijn smartphone. Het eerste en het laatste dat hij zag op de dag, was zijn telefoon. Amanda voelde zich genegeerd. Het maakt haar onzeker, want als zelfs de telefoon interessanter is dan dat zij is, dan moet Ben zijn belangstelling voor Amanda wel echt zijn verloren. Om een afwijzing te vermijden, greep ook Amanda maar naar haar telefoon. Op zoek naar snelle aandacht, korte termijn beloning. Terwijl de afstand tussen haar en Ben alsmaar toenam.

Het kan zo heerlijk zijn: nog even vanuit bed gedachteloos op je telefoon of comfortabel tv kijken. Maar de valkuil zit in de tijd die ermee verloren gaat, die jullie ook bewust samen hadden kunnen doorbrengen. Tijd die voor veel stellen al zo kostbaar is.

Amanda en Ben zijn slechts een van de velen waarin dit zorgt voor frictie binnen de relatie. Enkel doordat er een telefoon mee het bed in gaat, of er een tv aan de muur hangt. Het lijken onbelangrijke dingen, maar de impact ervan kan erg groot zijn. Het is een sluipende bron van spanning voor veel stellen. Ze voelen een gemis aan aandacht, maar hebben niet altijd door waar die aandacht dan heen gaat. De aandacht van anderen lijkt heel fijn, maar is lang niet zo waardevol als de aandacht van je partner. De satisfactie van je favoriete serie lijkt een fijne en onschuldige manier om je dag mee af te sluiten, maar is tegelijkertijd een valkuil om het contact met je partner te verliezen.

Amanda voelt zich afgewezen. Voor haar voelt het alsof zij Ben niet meer interesseert. Ben is zich van geen kwaad bewust. Vanuit een gewoonte pakt hij zijn telefoon er elke keer weer bij. Het gemak waarmee hij de vluchtige informatie die voorbij komt in zich opneemt, heeft niets te maken met desinteresse voor zijn vrouw. Zo heeft hij er nog nooit over nagedacht. En precies dit, is waar het risico zit wat betreft een scherm in je slaapkamer: de onbewuste, onzorgvuldige aandacht die verloren gaat.

Amanda en Ben spraken af om in de slaapkamer niet meer op sociale media of nieuwsapp’s te kijken. Ze zouden in plaats daarvan elkaar de aandacht geven die anders verloren gaat. Amanda en Ben zouden vanaf nu samen de dag afsluiten én beginnen.

Lees ook: tijd maken voor seksualiteit

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?