De eerste keer masturberen voor mannen: onze tips

masturberen man

Uit onderzoek blijkt dat veel jongens al voordat ze 13,5 zijn eens hebben gemasturbeerd. Masturbatie op jonge leeftijd is een manier om kennis te maken met het veranderende lichaam en ontdekken wat je op seksueel gebied lekker vindt. Zelfbevrediging is heel normaal; vrijwel elke man doet het. Ook als je niet hebt gemasturbeerd als jonge jongen, dan kun jij er op latere leeftijd nog mee beginnen. We geven je tips voor de eerste keer masturberen voor mannen. Hoe begin je er bijvoorbeeld mee? Welke technieken zijn er en welke sextoys kun jij gebruiken om jezelf te stimuleren?

Masturberen voor mannen: wat is het?

Masturberen noemen we ook wel soloseks of zelfbevrediging. Het gaat erom dat jij jezelf aanraakt op een seksuele manier, waardoor je tot een orgasme komt. De meeste mannen bereiken dit door zichzelf af te trekken. Dit wordt ook wel rukken genoemd. Uit Vlaams onderzoek blijkt dat de meeste mannen zich één tot meerdere keren per week aftrekken. Dit geldt voor zowel vrijgezelle mannen als mannen die een partner hebben. Het is ook mogelijk om samen met je partner te masturberen. Soloseks heeft meerdere voordelen voor je gezondheid. Hier vertellen we later meer over.

De eerste keer masturberen voor mannen: hoe begin je?

Zelfbevrediging draait om het bevredigen van jouw gevoelige plekken. Dit zijn bijvoorbeeld de penis en de eikel, maar ook je ballen horen hierbij. Voor veel mannen zijn de tepels ook een erogene zone, die seksuele gevoelens opwekken als ze worden aangeraakt. Net als de billen.

Je kunt op allerlei verschillende manieren opgewonden raken. Misschien wordt jij wakker met een stijve penis in de ochtend. Of raak je opgewonden doordat iemand die je leuk vindt je heeft gezoend. Ook erotische filmpjes en verhalen zorgen vaak voor een geil gevoel. Natuurlijk kun jij jezelf ook opwinden, door je penis aan te raken. Ben je er aan toe om jezelf voor het eerst aan te raken? Doe dit dan op een plek waar jij je veilig voelt. Bijvoorbeeld thuis in bed, onder de douche of in bad zijn geschikte plekken. Als je wc-papier of een handdoek bij de hand houdt, dan voorkom jij dat je beddengoed vies wordt.

Leren masturberen voor mannen

Pak jouw penis beet met jouw duim en je vingers. Beweeg je hand nu eens voorzichtig op en neer. Voelt dit fijn aan? Of voelt het lekkerder als jij iets harder knijpt of juist zachter? Er zijn allerlei verschillende manieren om jezelf af te trekken. En jij kunt zelf ontdekken wat je het prettigst vindt. Sommige mannen houden van stevige druk, terwijl anderen liever hun penis een beetje aaien. Er zijn verschillende masturbatietechnieken.

Met je hand

Aftrekken met de hand is de meestvoorkomende manier om te masturberen onder mannen. Door de hand op en neer te bewegen om de penis wordt de voorhuid over de eikel gewreven. Hierdoor ontstaat er een fijne sensatie. De eikel is namelijk het meest gevoelige deel van de penis, omdat hier veel zenuwen in samenkomen. Je kunt masturberen door met je hele hand de penis te omsluiten, maar ook door alleen jouw duim en wijsvinger te gebruiken. Één hand, twee handen: het is allemaal mogelijk. Net als knijpende, draaiende of door op-en-neergaande bewegingen te maken.

Natuurlijk kun jij ook je eikel rechtstreeks stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld  door met je duim over de eikel te wrijven. Gebruik dan wel wat spuug of glijmiddel, zodat je beter over de huid kunt glijden.

Lees ook: Aftrektips voor mannen

Met een masturbator

Een masturbator is een sextoy. Dit product simuleert op een veilige manier een vagina, mond of anus. Het is meestal een huls met daarin een sleeve, gemaakt van zacht en flexibel materiaal. Hierdoor lijkt de sleeve op echte huid. De binnenkant van het kanaal dat wordt gepenetreerd is voorzien van verschillende texturen, zodat het levensecht aanvoelt.

Masturberen met een masturbator is voor mannen een manier om zichzelf te bevredigen, zonder dat ze hun eigen hand om de penis voelen. Masturberen met een masturbator is een echte toevoeging als je houdt van soloseks, omdat het veel intenser voelt. Je volledige penis wordt namelijk omsloten door de masturbator. Bovendien kun jij vaak zelf instellen hoe krachtig de masturbator vacuüm gezogen moet worden. Gebruik een beetje glijmiddel voordat jij de masturbator binnendringt. Beweeg het seksspeeltje vervolgens op en neer tot jij je hoogtepunt bereikt. Maak je toy na gebruik ook goed schoon.

Lees ook: Alles over Fleshlight masturbators

Masturberen: heel gezond

Masturberen is heel gezond. Het heeft allerlei voordelen voor zowel jouw lichaam als je geest. Jij kunt bijvoorbeeld beter ontspannen nadat je een orgasme hebt gehad. En dat zorgt er weer voor dat je makkelijker inslaapt. En jij raadt het al: goed slapen heeft weer een positief effect op je geheugen. Als je veel ligt te piekeren of last hebt van spanning, dan kan een potje soloseks dus helpen.

Ook in gestreste periodes kan masturberen je helpen. Als jij klaarkomt dan maakt jouw lichaam namelijk oxytocine aan. Dit is een hormoon met een kalmerend- en stressverlagend effect. En door jezelf aan te raken, produceert jouw lichaam endorfine. Hierdoor voel jij je gelukkiger.

Uit onderzoek van Harvard blijkt dat mannen die 21 keer per maand klaarkomen 31% minder kans hebben om prostaatkanker te ontwikkelen dan mannen die vier tot zeven keer per maand klaarkomen.

Kom jij voor je gevoel te snel klaar? Dan is zelfbevrediging een goede manier om dit in de toekomst te voorkomen. Er zijn speciale oefeningen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen.

Zijn er ook nadelen aan masturberen? Eigenlijk niet, tenzij je het te vaak doet en dit een nadelige invloed op je sociale leven of relatie heeft.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?