‘Picknickseks’: lang leve keuzevrijheid

picknick

De wereld van seks is reusachtig en divers, maar lijkt soms klein. Oorzaak? Gewoontes en routines die als normaal worden beschouwd. Seks wordt meestal in een vast patroon geuit; zoenen, voorspel, penetratie, klaarkomen. Af en toe probeer je iets nieuws, maar al te bont maak je het niet. Zonde, maar begrijpelijk. Overwin obstakels en ontdek de diversiteit en variatie dat seks biedt. Laat je verrassen door nieuwe mogelijkheden en keuzevrijheid.

Wat is picknickseks?

Als mensheid zijn we – samen met een handjevol dieren – bevoorrecht om te genieten van seks. Met andere woorden: bij de mens draait seks niet alleen om voortplanten, maar vooral om plezier en genot. Daar valt voor veel mensen meer uit te halen dan ze momenteel doen. Vooral als het gaat om de ontplooiing van vrouwen tijdens de seks valt er nog veel te winnen. Het doel van seks is vaak het klaarkomen van de man. Daarnaast biedt het vaste sekspatroon (zoenen, voorspel, penetratie en klaarkomen) vroeg of laat weinig uitdaging meer.

Wist je dat… De mensheid een van de weinige diersoorten is die van seks geniet?

Tijd voor verandering! Zie seks voortaan als een picknick. Op je kleedje ligt ontzettend veel. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je wat in welke volgorde wil. Niets is te raar en niets ‘hoort’ zo. Dat is slechts iets wat wij onszelf als mens hebben aangeleerd op basis van oeroude voortplantingsdrift.

Keuzevrijheid tijdens de seks

Wanneer je met jezelf vrijt, ervaar je veel (keuze)vrijheid. Je doet wat je fijn vindt in de volgorde die op dat moment goed voelt. Net zoals bij een picknick. Deze ongeremde vibe met je partner bereiken vergt tijd en aandacht. Neem afscheid van oude gewoontes en initieer een vrije sekssfeer waarin alles mogelijk is. Aangezien dat niet van de een op andere dag kan, is het zaak om op een rustig moment jullie seksleven onder de loep te nemen. Een open en vrije houding helpt elkaars wensen beter te begrijpen. De kans is groot dat jouw wens voor meer diverse seks met beide handen wordt aangegrepen door je partner. Is hij/zij wat conservatiever? Overtuig je partner je dan door de voordelen te benoemen.

Lees ook: Is experimenteren altijd een goed idee?

Doorbreek de standaard

Het klinkt makkelijk; wat meer variatie in je seksleven brengen. Toch leert de ervaring anders. Vastgeroeste patronen losweken kost tijd. Daarnaast kent elk stel en individu een andere definitie van fijn. Laat je leiden door het moment, maar probeer niet vast te klemmen aan oude gewoonten. Duik in het diepe, durf te doen en experimenteer naar hartenlust.

Beperk het ‘doorbreken van de standaard’ niet door alleen de volgorde van seksuele handelingen te veranderen. Ervaar ook hoe je op andere manieren experimenteert. Ontdek nieuwe standjes, onontdekte plekken op het lichaam en probeer eens een sextoys voor koppels.

Eindeloos ontdekken

(S)experimenteren is niet alleen leuk en spannend; het houdt je relatie gezond. Na verloop van tijd liggen routines en gewoontes op de loer. Vooral als het om seks gaat. Behoeftes worden bevredigd en daar stopt het. De mogelijke gevolgen van dit soort sleuruitingen zijn niet mals. Houd je seksleven dus spannend door picknick-methode toe te passen. Kijk verder dan je neus lang is, stap uit je comfortzone door bijvoorbeeld tantra te proberen. Ontdek welke ingrediënten er zijn en wissel volgordes af om seks spannend te houden.

“(S)experimenteren houdt je relatie gezond.”

Ben je vrijgezel en mis je afwisseling tijdens het masturberen? Ontdek je eigen lichaam op een nieuwe manier en maak kennis met zelfliefde. Gun jezelf de tijd, aandacht en liefde. Je slaapkamer sfeer- en passievoller maken is daarbij een stap in de goede richting. Een warme en passievolle omgeving is de basis om jezelf maximaal te ontdekken. Stop de standaard, kies voor keuzevrijheid en ervaar wat het met je lichaam en geest doet.

Lees ook: De self-pleasure gids voor een regenachtige dag

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?