Friends with benefits regels: zo pak je het aan

Friends with benefits regels zo pak je het aan

Friends with benefits: heerlijke seks, zonder verplichtingen. Het kan een goede oplossing zijn voor intimiteit als je geen partner hebt, maar zonder regels kan het messy worden.

Friends with benefits: wat is dat?

We spreken over friends with benefits als twee mensen (regelmatig) seks met elkaar hebben, zonder dat ze elkaar daten. Kortgezegd: je hebt wel de lusten, niet de lasten. Friends with benefits ontstaat vaak tussen bekenden of vrienden: het laat zich niet voor niets letterlijk vertalen als vrienden met voordelen. En dat is anders dan een onenightstand, wat vaak eenmalig is en en met iemand die je (meestal) niet kent.

Er is ook geen sprake van een relatie, want naast seks wil je niks anders van elkaar. Jullie zijn sexbuddy’s, scharrels of seksmaatjes. Het is een steeds populairdere ‘relatievorm’, met dank aan de maatschappij dat zich steeds meer op het individu richt.

Lees ook: mijn eerste keer een one night stand

De voordelen van friends with benefits

Bijna ieder mens heeft behoefte aan seks en intimiteit. Zonder relatie is dat alleen net wat lastiger. Het heeft verschillende voordelen om een sexbuddy te hebben.

Je kent je sekspartner

Voel je er niks voor om met een onbekende het bed in te duiken? Een onenightstand of sexdate via Tinder valt dan af in je zoektocht naar intimiteit. Friends with benefits zijn met iemand kan de perfecte oplossing zijn! Je kent elkaar al en weet dat diegene – als het goed is – jouw grenzen zal respecteren.

Je kunt je sexbuddy appen wanneer je zin hebt

Zin in seks? Dan stuur jij je sexbuddy gewoon een berichtje dat je wilt afspreken. Het hele date-gedeelte kun je overslaan; jullie duiken direct het bed in.

Vrijheid, blijheid

Of je nu net uit een lange relatie komt of sowieso geen zin hebt om je nu al te settelen: het vrijblijvende karakter van friends with benefits spreekt veel mensen aan. Je hoeft zijn vieze onderbroeken niet te wassen, niet mee naar de schoonouders of te praten over jullie exen, maar ondertussen heb je wel heerlijke vrijblijvende seks.

Friends with benefits kennen elkaars lichaam beter

Een onenightstand kan heel leuk en lekker zijn. Het voordeel van een scharrel is echter dat hij of zij jouw lichaam steeds beter leert kennen en daarom ook weet wat jouw gevoeligste plekjes zijn. En andersom weet jij ook precies waarmee je hem of haar kan opwinden.

De nadelen van friends with benefits

Helaas, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn in de wereld van casual seks. Verliefdheid, jaloezie en andere gevoelens: dit zijn de grootste valkuilen van sexbuddy’s.

Eén van jullie wordt verliefd

Het is een beetje voorspelbaar: het grootste nadeel van een sexbuddy hebben is dat één van jullie gevoelens voor de ander ontwikkelt, terwijl dat niet de bedoeling was. Als je zo intiem bent, is het eenvoudig om een ander toch iets leuker te gaan vinden dan gepland. Je kunt er niks aan doen, je lichaam maakt oxytocine aan. En dat is precies het hormoon waardoor je je aan anderen bindt.

Je bent jaloers

Wat nou als je seksmaatje opeens met iemand anders date? Of voor je neus met een ander staat te zoenen? Of nog erger – en ik spreek uit ervaring – een ander zwanger maakt omdat jij geen kinderen met hem wilt? Het zou niet gek zijn als je daar jaloers van wordt: het gevoel dat je een tweede keus bent is nooit fijn. Wees je er van bewust dat er ondanks alles jaloerse gevoelens kunnen ontstaan, zelfs al wil je geen relatie met de ander.

Je kunt de gevoelens van de ander niet beïnvloeden

Besef je goed dat seks geen manier is om iemand verliefd op je te laten worden. Dus mocht je willen proberen om hem of haar toch voor je te winnen door de seks, dan is de kans groot dat er iemand gekwetst zal worden. En dat jij dat zal zijn.

Je wordt gekwetst

Besef je goed dat casual seks leuk en goed is, maar dat het je ook kan kwetsen. Bijvoorbeeld als de ander direct weggaat zodra hij zijn hoogtepunt heeft gehad of niet reageert op gewone, casual appjes. Je had je nog zó voorgenomen om geen gevoelens te ontwikkelen, maar toch moet je even slikken na dit gedrag. Misschien is friends with benefits zijn met iemand toch niet zo geschikt voor jou.

Tips voor sexbuddy’s

Denk je dat het jou lukt om friends with benefits te zijn met die knappe buurvrouw, sexy collega of goede vriend? Dan hebben we deze tips voor je.

Kies je scharrel goed uit

Een friends-with-benefits-relatie werkt het best met iemand die je aantrekkelijk vindt, maar waar je nooit een relatie mee zou kunnen of willen hebben. Iemand die je graag de kleren van het lijf rukt, maar daarna ook graag zo snel mogelijk het huis weer uit zet. Als jullie in het dagelijks leven weinig overeenkomsten hebben, dan wordt een relatie ook lastig. Door te sekesn met zo’n iemand, is het risico op gevoelens het minst groot.

Lees ook: Mijn eerste keer vreemdgaan

Praat over eventuele gevoelens

Het is handig om van te voren al afspraken te maken over eventuele gevoelens. Helemaal als je sexbuddy een goede vriend of vriendin is. Stel dat één van jullie gevoelens krijgt voor de ander, stoppen jullie dan helemaal met de seks? Nemen jullie even afstand van elkaar? Of kijken jullie toch of er kans is op iets meer?

Hoeveel contact heb je buiten de seks om?

Elkaar volgen op socials, appen over alledaagse zaken, zomaar langsgaan bij zijn of haar werk: wat spreek je hier over af? Als je al goede vrienden was, dan hebben jullie waarschijnlijk wel een goede manier gevonden om hiermee om te gaan. Maar wat als alles nog relatief nieuw is? Bedenk je ook hoe jij hier zelf mee om kan gaan. Wil jij op socials zien of hij met anderen date en kan je daar koeltjes mee omgaan, of ontpop je je dan toch tot een ietwat jaloerse, obsessieve privédetective?

Als iemand met vrij veel ‘scharrel-ervaring’ raad ik aan om buiten de seks zo min mogelijk contact te hebben. Zo verklein de je kans op gevoelens. Jullie wilden per slot van rekening geen relatie, toch?

Wel of niet samen slapen?

Wellicht ken je de film Friends With Benefits en hoop je dat de relatie tussen jou en je scharrel ook zo zal verlopen. Van casual seks, naar dolverliefd. Eigenlijk ben je dan al met verkeerde gevoelens aan jullie ‘relatie’ begonnen. Verwacht geen romantische ontbijtjes op bed en overleg of het verstandig is om bij elkaar te blijven slapen. Overigens kan het natuurlijk wel: lust en liefde scheiden, samen ontbijten en vooruit, nog één keertje dan voordat hij weer naar huis vertrekt.

Wees realistisch

Jullie wilden allebei casual seks, zonder een relatie. Eindeloos knuffelen, bossen bloemen en koken voor elkaar hoort daar niet bij. Wees realistisch en verwacht niet opeens romantische gebaren van de ander. Op die manier is de kans op teleurstelling ook kleiner als hij je opeens zijn huis uit schuift nadat jullie klaar zijn.

Gebruik bescherming

Wees verstandig en gebruik bescherming, helemaal als jullie het ook nog met anderen doen. Een condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat je tegen soa’s beschermt Daarnaast zit je waarschijnlijk ook niet te wachten op een zwangerschap van je scharrel. Als jullie het alleen met elkaar doen, kun je je beiden ook laten testen. Zo kun je de condooms achterwege laten en alleen de anticonceptiepil of spiraal gebruiken.

Hoe zit het met jou: houd jij van casual seks?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?