Gemengd orgasme: wat is een blended orgasm?

blended orgasm

Wat is nog lekkerder dan een gewoon orgasme? Een gemengd orgasme. Klaarkomen met dubbele intensiteit en twee keer zoveel sensaties door je lijf. Kun jij het je voorstellen? Een twee in één orgasme klinkt misschien als een utopie, maar het is iets waartoe het vrouwelijk lichaam echt in staat is. Een dubbel orgasme, ook wel gemengd orgasme of blended orgasm genoemd, is iets wat iedere vrouw kan bereiken. Wat een blended orgasm precies is en vooral hoe je dit kunt bereiken, lees je in dit artikel.

Wat is een gemengd orgasme?

Een gemengd orgasme bestaat uit een clitoraal en vaginaal orgasme die tegelijkertijd plaatsvinden. Ook al zijn het twee op zich staande orgasmes, ze zorgen voor een intense reactie van het hele lichaam. Klaarkomen zorgt er altijd al voor dat je spieren hun eigen gang gaan; jouw lichaam kan gaan schokken en je trekt een orgasme gezicht. Kun je nagaan hoe dat is bij een gemengd orgasme! Twee orgasmes betekent dubbel zoveel sensatie. Wie wil dat nou niet?

Lees ook: Alles over vrouwelijke orgasmes

Gemengd orgasme door stimulatie clitoris en vagina

Een blended orgasm kun je opwekken de voor- en achterkant van de clitoris te stimuleren. Je leest het goed: jouw clitoris heeft twee kanten. Een orgasme aan de voorkant is clitoraal. Je stimuleert hierbij het kleine erwtje tussen je schaamlippen. Een orgasme aan de binnenkant is vaginaal. Hier zit het grootste deel van jouw clitoris. Vaginale orgasmes komen meestal door het aanraken van de G-spot, die zich aan de binnenwand van de vagina bevindt. Onderzoekers hebben ontdekt dat de G-spot waarschijnlijk zo gevoelig is, omdat die deel uitmaakt van de clitoris. De clitorale wortel bevindt zich direct achter de voorste vaginale wand. Het raken van de G-spot kan dus ook een deel van de clitoris stimuleren. Prikkel jij de G-spot en de clitoris en weet je de spanning op te voeren tot een sensationeel hoogtepunt aan beide kanten, dan ervaar je het vuurwerk van een gemengd orgasme.

Tips om solo een blended orgasm te krijgen

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Klaarkomen is soms al moeilijk genoeg en dan wil je ook nog proberen om een gemengd orgasme te krijgen. Eerlijk is eerlijk: het vergt de nodige oefening, hulpmiddelen en vertrouwen in jezelf. Maar het is de moeite waard. Om zelf een gemengd orgasme te bereiken, kun je het beste zelf oefenen. Gebruik je vingers of een seksspeeltje om jouw G-spot te stimuleren. Jij vindt dit plekje tegen de vaginawand in de richting van je navel. Maak vervolgens met je vingers een beweging alsof jij iemand wenkt om naar je toe te komen. Blijf dit herhalen. De spanning moet op dit gebied blijven staan, dus blijf jouw G-spot stimuleren. Stimuleer met jouw andere hand je clitoris, op de manier die jij het prettigst vindt. Geniet van wat je doet en probeer niet teveel aan het doel te denken. Je wilt namelijk ontspannen blijven, om je hoogtepunt te bereiken.

Gebruik een sextoy als jij het onhandig vindt om gelijktijdig je G-spot en clitoris te stimuleren. De Womanizer Duo heeft bijvoorbeeld zowel een clitoris- als een G-spot stimulator. Je kunt deze afzonderlijk van elkaar instellen en geloof ons maar: binnen een paar minuten kom je heerlijk klaar. Ook andere vibrators, zoals Tarzan vibrators, zijn er op gericht om jou dubbel te stimuleren. Vaginale toys, zoals vibrerende eitjes en vaginaballen, stimuleren je van binnen, terwijl jij zelf je clitoris kunt bevredigen. En tot slot is er de G-spot vibrator. Door zijn gebogen vorm kan hij jouw gevoelige plekje precies bereiken.

Gemengd orgasme samen met partner

Als jij een partner hebt, ga je hetzelfde te werk als we hierboven hebben beschreven. Je hebt dan wel geluk met het extra paar handen en penetratie door een penis of vibrator. Begin ook samen met de stimulatie van je G-spot, met de vingers of een seksspeeltje. Laat vervolgens zijn penis naar binnen glijden of gebruik een speciale G-spot vibrator. Jouw partner kan tegelijkertijd zijn mond en tong gebruiken om de clitoris te stimuleren als hij je verwend met zijn vingers. Laat hem beginnen met het plagen en zoenen van het gebied om vervolgens het puntje van zijn tongpunt te gebruiken om je clitoris te stimuleren. Houden jullie het niet meer uit en is het tijd voor seks met penetratie? Er zijn een paar standjes die goed werken voor een blended orgasm:

  • Staand terwijl jullie naar elkaar kijken: zo wordt de clitoris gestimuleerd door de schacht van zijn penis;
  • Achterlangs, terwijl de vrouw voorover buigt; door de diepe penetratie wordt de G-spot gestimuleerd;
  • Lepeltje-lepeltje geeft ook een diepe penetratie, terwijl jij met de hand je clitoris kunt stimuleren.

Wat te verwachten van een gemengd orgasme?

Een gemengd orgasme kan iets in jou losmaken wat je nooit had verwacht. Omdat zowel de vagina als de clitoris worden gestimuleerd is de sensatie overweldigend en heel erg fijn. Denk aan oncontroleerbare bewegingen, tintelingen over je hele lijf, een gelukzalig gevoel en natuurlijk een heel ontspannen gevoel na afloop. Door het stimuleren van de G-spot heb je zelfs kans op vrouwelijke ejaculatie, oftewel squirten. Overigens is de kans klein dat dit zomaar gebeurt.

Focus je niet op jouw orgasme

Geen enkel orgasme is hetzelfde. Hoe het lichaam reageert verschilt per persoon, maar ook per orgasme. Belangrijk bij het masturberen of vrijen is niet dat je zo snel mogelijk een gemengd orgasme krijgt. Of je nu solo bent of samen met een partner, het is belangrijk om van het begin tot het eind van het erotische spel te genieten. Kom in de stemming en laat je meevaren op alle sensaties die jij voelt. Denk niet na over het einddoel, dat werkt alleen maar tegen. Ontspanning is juist belangrijk als je een orgasme wilt bereiken. Vertrouw op je gevoel en op je lichaam, wissel af in technieken en laat de sensatie over je heen komen. En nu aan de slag met dat gemengd orgasme!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?