Jouw slaapkamer, jouw sanctuary

Er is één plek in huis waar jij je rust vindt, passie ervaart en waar emoties ongefilterd bovendrijven: de slaapkamer. Deze intieme ruimte is veel meer dan de naam doet vermoeden. Om de juiste slaapkamersfeer te creëren is het belangrijk stil te staan bij welk gevoel je wil uitstralen. Warmte, lust, liefde, passie of juist rust en stabiliteit? In dit artikel ontdek jij welk slaapkamergevoel bij jou past en hoe je die sfeer creëert!

Welk gevoel overheerst in jouw slaapkamer?

Dat omgeving gevoel beïnvloedt weten we al eeuwen. Toch doen we daar als mens vrij weinig mee. Vooral in de slaapkamer vergeten we dit aspect snel. Veel slaapkamers zijn vrij sober en functioneel ingericht. Tijd om bij jezelf na te gaan in welke stijl jij deze ruimte wil omtoveren. Door je slaapkamer naar jouw smaak en sfeer in te richten wek je onbewust gevoelens op. Hoe doe je dat?

“De sfeer in je slaapkamer beïnvloedt je gevoel”.

Eenvoudige elementen als kleur, licht en decoratie werken direct sfeerverhogend. Zo help jij je zintuigen sturen om een bepaald gevoel makkelijker toe te laten. Zo staat rood voor passie en energie. Dus als je een energieke en sexy uitstraling wil, weet je alvast welke kleur verf je moet kopen😉

Kleursymboliek

Kleur en emotie liggen in elkaars verlengde. Ondanks dat kleuren wetenschappelijk gezien bepaalde emoties oproepen, is het voor de helft een kwestie van smaak en eigen beleving. Toch is het handig om de volgende algemene kleurbetekenissen in je op te nemen.

  • Rood = emotie, passie, energie
  • Oranje = avontuurlijk, creatief, onafhankelijk
  • Geel = enthousiasme, positiviteit, spontaniteit
  • Groen = veiligheid, balans, harmonie
  • Blauw = zelfexpressie, vertrouwen, loyaliteit
  • Paars/roze = compassie, spiritualiteit, sensitiviteit
  • Bruin = natuurlijk, comfort, stabiliteit
  • Grijs = conservatief, neutraal, stil
  • Zwart = kracht, controle, autoriteit

Decoratie

Jouw slaapkamer verdient een intieme en warme sfeer. Dat maakt het flink wat makkelijker om in de juiste stemming te komen. Met wat voor stijl decoratie je dat doet is een smaakkwestie. Toch zijn er een aantal universele zaken waar je op moet letten.

“Een te volle slaapkamer zorgt voor een benauwend gevoel”.

Zo is het zaak je slaapkamer niet te vol te zetten met meubels en decoratie. Een te volle en drukke kamer resulteert een een benauwend gevoel. Slimmer is om subtiel te werken aan je slaapkamerdecoratie. Denk aan een leuk tapijt, een mooi dekbedovertrek, een schilderij of een aantal plantjes.

Licht

Licht doet wonderen als het gaat om sfeer. Het brengt rust, intimiteit en romantiek. Beeld je in dat je een slaapkamer binnenloopt waar verschillende kleine lichtjes subtiel verwerkt zijn. Het warme licht schijnt subtiel op de muren. Dit werkt in alle opzichten sfeerverhogender dan een felle functionele plafondlamp die de hele slaapkamer verlicht.

Een aantal nachtlampjes of sfeerlichtjes voldoen prima. Wil je echt uitpakken? Dan is een lichtdimmer een perfecte optie. Op die manier stel jij de felheid van het licht precies naar wens in. Meer van de oude stempel? Overweeg dan een stel kaarsen aan te schaffen. Kijk wel goed uit met dekens en gordijnen.

Geur

Je kent het vast wel: je loopt een slaapkamer binnen en het eerste wat opvalt is een penetrante geur. Een grotere afknapper is er bijna niet. Ook voor jezelf is het alles behalve fijn. De oplossing is gelukkig vrij simpel. Zorg voor een schone vloer, schone dekens, genoeg ventilatie en eventueel geurende massagekaarsen.


Kijk uit met te sterke geurkaarsen of andere geurverspreiders. Geuren moeten niet overheersen. Blijft er ondanks alles een rare geur in je kamer hangen? Laat je kamer dan eens inspecteren door een bouwtechnicus. Mogelijk vindt er ergens vocht- of schimmelvorming plaats.

Ontdek en ervaar

Is je slaapkamer inmiddels omgetoverd tot jouw eigen plekje? Tevreden met de sfeerbeleving? Dan is het zaak tijd in je kamer door te brengen en te ontdekken wat deze nieuwe omgeving met je lichaam en geest doet.  Neem de tijd om te acclimatiseren en de nieuwe omgeving op je in te laten werken.

“Neem ruim de tijd om de nieuwe slaapkamerlook op je in te laten werken”.

Een sfeer- en passievolle slaapkamer zorgt voor een extra stukje thuisgevoel, creativiteit en kracht. Geniet van de nieuwe ruimte en geniet vooral van jezelf.

 Lees ook: De self-pleasure gids voor een regenachtige dag

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?