Masturbatietechnieken voor vrouwen

masturberen

Een fantastisch orgasme: dat willen we allemaal wel. Helaas is het voor vrouwen lang niet zo makkelijk om klaar te komen als voor mannen. We hebben meer tijd nodig om in de stemming te komen en om het hoogtepunt te bereiken. In dit artikel bespreken we verschillende masturbatietechnieken voor vrouwen: voor solo fun, maar ook om samen met je partner te proberen.

Masturbatie voor vrouwen

Het idee dat seks alleen bedoeld is voor voortplanting is – in elk geval in de westerse wereld – allang achterhaald. Toch is masturbatie een onderwerp waar veel vrouwen liever niet over praten. Gek eigenlijk, want we doen het allemaal. En met een goede reden. Door te masturberen leer jij je lichaam kennen en ontdek je wat je lekker vindt. Als het leidt tot een orgasme, dan is dat nog goed voor je gezondheid ook: je voelt je gelukkig, ontspannen en een je vagina blijft gezond. Ook zonder orgasme kun je een heerlijke masturbatie-ervaring hebben natuurlijk: het draait niet allemaal om The Big O.

“Het draait niet allemaal om The big O.”

Masturberen is fijn om te doen als je single bent, maar ook als je een relatie hebt. Vaak doen we het als we alleen zijn, maar ook samen kan het super spannend zijn. Bovendien is het noodzakelijk: de meeste vrouwen komen niet klaar door penetratie. Om ook een hoogtepunt te bereiken tijdens de seks met een partner kun je hem of haar instructies geven, of zelf voor je orgasme zorgen. Welke technieken zijn er allemaal en welke past het beste bij jou? Dat kun je na het lezen van dit artikel gaan uitproberen!

Neem de tijd

Multitasken is een bedreiging voor ons seksleven. Hoe vaak heb jij niet gedacht aan wat je nog moest kopen voor het avondeten, terwijl je partner je probeerde te verwennen of tijdens het masturberen? Geloof ons: de meeste vrouwen herkennen dit. Het duurt even om om te schakelen tussen je alledaagse bezigheden en helemaal in de mood te komen. Gun jezelf die tijd! Op die manier kun je rustig de zin, spanning en het genot opbouwen. Ga bijvoorbeeld eerst lekker douchen of kijk porno om in de stemming te komen.

Fantaseren is leuk en kan altijd

Vrouwen zijn dól op fantaseren en we hebben allemaal een andere fantasie. Voel je vooral niet schuldig als je masturbeert terwijl je denkt aan je sexy ex, een vader van school, die knappe zanger of je collega. Fantaseren is volkomen normaal en kan helpen om makkelijker opgewonden te raken. Bovendien zorgt het voor afleiding van alledaagse taken, zoals die to-do list die je anders in je hoofd aan het afvinken bent.

“Fantaseren is volkomen normaal en kan helpen om makkelijker opgewonden te raken.”

Wissel het af

Heb jij één masturbatietechniek en houding die voor jou het fijnst is? Dat is helemaal prima. We geven je alleen als tip dat het heel leuk en opwindend kan zijn om eens een andere houding aan te nemen. Of een andere techniek uit te proberen. Zo ontdek je namelijk ook of je op een andere manier klaar kan komen of in elk geval van die techniek geniet. Hieronder delen we een aantal technieken met je!

Gebruik je handen

Je hebt niet per se een vibrator nodig om te masturberen als vrouw. Eén van de meest voorkomende masturbatietechnieken voor vrouwen is gewoon het gebruik van je vingers. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het het stimuleren van de clitoris wat meestal voor een orgasme zorgt. Je hoeft dus niet per se met je vingers in je vagina om te masturberen, maar het kan natuurlijk wel. Er is geen goed of slecht als het aankomt op masturberen. Wat wel altijd een goed idee is, is ervoor zorgen dat je vingers vochtig zijn. Dat kan met je eigen vocht zijn als je al voldoende opgewonden bent. Anders gebruik je wat glijmiddel. Een paar masturbatietechnieken voor vrouwen met je vingers:

Figuurtjes maken

Bij deze masturbatietechniek is het de bedoeling dat je figuurtjes maakt om je clitoris heen. Je kunt dus bijvoorbeeld met twee vingers rondjes om je clitoris draaien. Of vierkantjes. Je kunt ook steeds heen en weer bewegen, dus in een rechte lijn, heen en terug. Door verschillende dingen te proberen, ontdek je wat bij jou past.

De prinses op de erwt

Het uitwendige deel van je clitoris (de glansclitoris) is maar een heel klein onderdeel van het complete orgaan. Het is ongeveer even groot als een doperwt. Niet gek, dat de volgende techniek dan ook de ‘prinses op de erwt’ wordt genoemd. Bij deze techniek ga je – heel voorzichtig – het hoedje van je clitoris heen en weer bewegen. Zie dit hoedje als een soort van voorhuid, net zoals een penis heeft. Het deel eronder wordt ook wel het eikeltje genoemd. Het is het meest gevoelige deel van het vrouwelijk lichaam met 8000 zenuwuiteinden en wordt niet voor niets beschermd met een stukje huid. Zorg er dus voor dat je vinger goed vochtig is en je niet teveel druk zet.

“Zie dit hoedje als een soort van voorhuid, net zoals een penis heeft.”

Peace!

Bij deze masturbatietechniek voor vrouwen vorm je met je vingers het peace-teken. Je legt je vingers tussen je buitenste schaamlippen en beweegt ze dan naar elkaar toe. Op deze manier pak je (een deel van je) clitoris als het ware beet. Door dit op steeds een ander tempo te doen en met meer of minder druk, kan dit ontzettend stimulerend werken.

Kom hier!

Als je voldoende opgewonden bent, dan zul je merken dat je clitoris – zowel inwendig als uitwendig – is opgezwollen. Hierdoor is het makkelijker om je G-spot te vinden en stimuleren. Deze vind je in je vagina, op zo’n drie tot vijf centimeter van de ingang en aan de bovenkant van je lichaam. Je G-spot voelt sponsachtig aan, hij heeft een structuur die anders voelt dan de rest van je lichaam. Maak het kom-hier-gebaar met je vingers, naar boven gericht (dus met je vingers richting je buik en niet je rug) om je G-spot te stimuleren. Wissel de druk en snelheid af, om zo te ontdekken wat je lekker vindt. Als je echt helemaal weet te ontspannen, dan kan het zelfs gebeuren dat je gaan squirten.

Lees ook: Alles over squirten

vibrator

Masturbatietechnieken voor vrouwen: gebruik een vibrator

Als aanvulling op het masturberen met je vingers, kun je natuurlijk ook een vibrator gebruiken. Er zijn tegenwoordig talloze soorten, die allang niet meer allemaal op een penis lijken. Daar over gesproken: verwacht niet dat een gewone (levensechte) vibrator je direct een hoogtepunt bezorgd. Veel vrouwen lukt het niet om tot een hoogtepunt te komen door enkel penetratie. Veel vibrators hebben daarom extra delen die tegelijkertijd de clitoris stimuleren. Dit zijn onze favoriete vibrators voor een vrouwelijk orgasme:

Tarzan vibrator

De Tarzan vibrator heeft een inwendig deel voor in je vagina en een deel dat jouw clitoris stimmuleert. Een Tarzan vibrator wordt ook wel een Rabbit vibrator genoemd. Zo kan je dus genieten van vaginale én clitorale stimulatie tegelijkertijd.

G-spot vibrator

Dit soort vibrators herken je aan de gebogen tip. Deze is zo ontworpen dat hij makkelijk je G-spot kunt bereiken. Je houdt hem met de top omhoog richting je buik, net zoals het kom-hier-gebaar dat we hierboven hebben beschreven. Zo kan hij perfect jouw gevoelige plekje bereiken. De G-spot is eigenlijk gewoon een deel van je clitoris. Daardoor is het mogelijk een een orgasme te bereiken als je hem stimuleert. Sommige G-spot vibrators hebben ook een extra deel om je clitoris te stimuleren.

Luchtdrukvibrator

De luchtdrukvibrator heeft maar één doel: jou een hoogtepunt bezorgen, door je clitoris te verwennen door middel van luchtdrukstootjes. Dit soort vibrators gebruik je niet inwendig: je zet gewoon het tuitje op je clitoris en geniet van de stootjes, die een ongekende stimulatie veroorzaken. Veel vrouwen bereiken in recordtempo een orgasme als ze een luchtdrukvibrator gebruiken. Er zijn verschillende soorten die niet alleen je clitoris stimuleren, maar ook je G-spot. Ga liggen, laat je fantasie de vrije loop en laat je meenemen naar de zevende hemel!

Lees ook: De beste high class sextoys voor vrouwen

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Carla
mei 12, 2022 2:51 pm

Veel van geleerd !!!!!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?