Merry Christmas and a happy new you!

Het einde van het jaar nadert en in de meeste huizen siert een prachtig kleurrijke kerstboom. De cadeaus onder de boom stapelen zich op en jij geniet van de rust en de warmte die juist de koude en donkere dagen zo aangenaam maken. De periode rondom de feestdagen brengt altijd een liefdevolle sereniteit met zich mee. Dit geeft jou de ruimte om eens terug te blikken op het afgelopen jaar en alvast met één voet een stap in de toekomst te zetten. Tijd voor een goede dosis zelfbezinning dus. 

Neem de rust en tijd om terug te blikken

De kerstdagen laten zich kenmerken door warmte, liefde en rust. Het is een periode waarin je volledig tot jezelf kunt komen en even alle chaos van je veelal drukke leventje achter je te laten. Het is daarom de uitgelezen kans om te evalueren en terug te blikken. Maak het jezelf comfortabel, steek een kaarsje aan en pak er eens pen en papier bij om stil te staan bij jouw bewogen jaar. Door notities te maken heb je voor jezelf een beginpunt waarop je volgend jaar weer terug kunt kijken. Zo krijg je heel gemakkelijk inzicht in je eigen vooruitgang en groei.

Samen of solo bewust groeien

Herinneringen ophalen alleen of samen met je lief kan effectief zijn om jezelf bewust te worden van je eigen persoonlijke groei en geeft je een mooie fundering en houvast voor je toekomst. Met name wanneer je dit samen doet zul je merken dat dit je relatie ten goede komt en dit zal ervoor zorgen dat jullie dichter naar elkaar toe zullen groeien. Zowel bewuste persoonlijke groei als bewuste gezamenlijke groei maken jou of jullie uniek en sterk. Zo maakt zelfbezinning jou niet alleen sterker, maar ook je eventuele relatie. 

Focus je op het positieve

Vaak is het verleidelijk om stil te staan bij de dingen waarover je niet tevreden bent in je leven, relatie of in je werk. Maar probeer er – juist vanuit de warme kerstgedachte – ook eens een positieve draai aan te geven: waar kreeg je energie van afgelopen jaar? Wat maakte jou nou écht gelukkig? Natuurlijk is het niet verkeerd om stil te staan bij je verbeterpunten, maar leg de focus vooral ook op datgene wat jou zoveel plezier gaf. Door je bewust te worden van je eigen pleziertjes en eigenschappen waar jij trots op bent, leer je om steeds meer van jezelf te houden en dat komt jouw zelfbezinning ten goede. Ga de kerstdagen in met dit warme gevoel en gun jezelf deze liefde. Het omarmen van de mooie momenten maakt je als persoon sterk en geeft je moed en energie om verder te groeien in deze eigenschappen. 

“Door je bewust te worden van je eigen pleziertjes en eigenschappen waar jij trots op bent, leer je om steeds meer van jezelf te houden.”

Bestudeer je sexual journey

Een moment van zelfbezinning geeft jou de mogelijkheid om op alle vlakken van je leven te groeien in je zelfbewustzijn. Denk aan vlakken als carrière, gezondheid of bijvoorbeeld vrije tijd. Ook op het gebied van je liefdesleven en seksualiteit kan het veel voldoening geven om te kijken waar je staat en waar je naartoe wilt. Neem eens de tijd om jouw of jullie sexual journey onder de loep te nemen. Door na te denken over het seksuele pad dat je bewandelt leer je veel over jezelf, je partner en al jouw of jullie voorkeuren. 

Je seksuele bewustwording kan een belangrijk onderdeel zijn van het inzicht in jouw persoonlijke groei. Je seksualiteit is namelijk een wezenlijk onderdeel van wie je bent. Het loont om jouw unieke seksualiteit te omarmen als belangrijk deel van jouw identiteit. 

Het stellen van doelen en zelfacceptatie

Door het terugblikken op het afgelopen jaar, krijg je een helder inzicht in jouw gedrevenheid, passie en zelfacceptatie. Wanneer je persoonlijke groei wil bewerkstelligen kan het fijn zijn om voor jezelf doelen te stellen. Ga eens bij jezelf na welke doelen jou kunnen bevorderen in je groei. Sta daarbij ook stil bij de dingen die je van jezelf accepteert. Doelen stellen kan heel bevorderlijk werken, maar het moet niet onhaalbaar worden. Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en bekijk voor jezelf waar er nog successen te halen zijn. 

Lees ook: Het belang van zelfliefde

“Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en bekijk voor jezelf waar er nog successen te halen zijn.”

Denk ook eens na over nieuwe dingen die je uit zou willen proberen om het gevoel voor avontuur aan te wakkeren en voor het doen van nieuwe ontdekkingen. Je kunt voor jezelf een lijstje bijhouden met dingen die je graag een keer zou willen doen of proberen en probeer dit een lijst te maken die jij in een jaar tijd kunt voltooien. 

Sexual Bucketlist

Voor het ontdekken van jouw seksuele zelf kun je een sexual bucketlist maken voor 2021. Bedenk dingen die je zelf graag wilt uitproberen om te ontdekken wat jij fijn vindt. Het kan extra opwindend zijn om dit samen met je partner te doen. Alleen het nadenken over nieuwe dingen uitproberen zoals bijvoorbeeld een trio, experimenteren met BDSM of het gebruiken van een spannende nieuwe toy kan al zorgen voor fijne en spannende gedachten. Hiermee heb je niet alleen doelen voor jezelf gesteld, het wordt ook nog eens extra leuk om met deze doelen aan de slag te gaan. 

“Alleen het nadenken over nieuwe dingen uitproberen zoals bijvoorbeeld een trio, experimenteren met BDSM of het gebruiken van een spannende nieuwe toy kan al zorgen voor fijne en spannende gedachten.”

Lees ook: ‘Picknickseks’: lang leve keuzevrijheid

Verbreden van je horizon

Je kunt dus goed gebruik maken van de ruimte en rust die je hebt tijdens de periode rondom de feestdagen voor een moment van zelfbezinning. Er is meer dan genoeg over jezelf te ontdekken door terug te blikken op het afgelopen jaar. Bovendien kun je alvast gaan starten met het verbreden van je horizon van het komende jaar. Merry Christmas and a happy new you!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?