Swingen; wat houdt het in en is het iets voor jou?

swingen; wat houdt het in en is het iets voor jou

Je hebt er vast wel eens van gehoord: swingers. Maar wat is swingen eigenlijk precies? En wat voor soort mensen zijn swingers? Wij vertellen je er alles over!

Wat is swingen?

We spreken van swingen wanneer er sprake is van seks tussen stellen die niet elkaars partners zijn. Het wordt ook wel (tijdelijke) partnerruil genoemd. Mensen die aan swingen doen worden swingers genoemd. Er zijn verschillende vormen van swingen. Denk bijvoorbeeld aan twee echtparen, waarbij de mannen seks hebben met elkaars vrouw.

De meeste swingers zijn heterokoppels die getrouwd zijn en een ander heterokoppel zoeken om aan partnerruil te doen. Meestal zijn het stellen van veertig of ouder, die al een lange tijd een relatie hebben en op zoek naar extra (seksuele) spanning. Vaak trekken stellen hetzelfde soort stellen aan (bijvoorbeeld blanke heterokoppels die naar andere blanke heterokoppels toetrekken).

“Swingers zijn vaak erg verliefd en hebben veel vertrouwen in elkaar” zegt socioloog en auteur van Swinging in America: Love, Sex and Marriage in the 21st Century Curtis Bergstrand. “De seks is gewoon ontspanning.”

Is swingen wat voor ons?

Als jullie al langere tijd een relatie hebben en wel wat extra spanning kunnen gebruiken, dan is swingen misschien wat voor jullie. Lijkt het je spannend om eens met een ander te vrijen, terwijl jouw partner toekijkt? En lijkt het je ook opwindend om je partner te zien met een andere man of vrouw? Dan lijken jullie het ideale swingerspaar.

Het is verstandig om goede afspraken met elkaar te maken voordat jullie een date hebben. Vind jij het prima dat jouw partner het met een single man of vrouw doet, of juist niet? Bespreek dit van tevoren met elkaar. Hetzelfde geldt voor seksuele handelingen: vindt jouw geliefde het niet fijn als een ander jou anaal neemt of als jij zijn sperma slikt? Doe het dan niet.

Volgens Bergstone denken mensen vaak dat swingen de fantasie van de man is, maar zijn het de vrouwen die er het meeste plezier uithalen. “Mannen zijn meer competitief naar andere mannen toe en onzekerder, omdat ze bang zijn dat hun vrouw bij de andere man meer geniet. Vrouwen zijn juist meer supportive tegenover elkaar.”

Waar kun je andere swingers ontmoeten?

Er zijn verschillende plekken om gelijkgezinden te ontmoeten. De makkelijkste plek om andere swingers te ontmoeten is in parenclubs, op erotische feesten, op speciale vakanties en natuurlijk op internet. Je kunt er voor kiezen om naar een parenclub te gaan, maar je kunt ook andere swingers ontmoeten op datingssites en besluiten om samen in een luxe hotelsuite af te spreken.

Als je voor het eerst naar een club gaat, dan hoef jij echt niet direct uit de kleren. In de meeste clubs is het heel gewoon dat je eerst eens rustig kunt rondkijken. Informeer wel naar de dresscode. Vaak wordt er op een bepaald moment van de avond verwacht dat jij je in lingerie vertoont.

Parenclubs voor swingers

Er is een aantal grote clubs in Nederland en de rest van Europa waar je heen kunt voor je erotische genot.

  • In Muiden vind je parenclub Fata-Morgana. Dit is een grote club die je elke vrijdag, zaterdag en zondag kunt bezoeken voor ongeveer 100 tot 125 euro per stel.
  • De Showboat bestaat al achttien jaar en vind je in Zaandijk. Er zijn speciale evenementen, zoals Gang Bang Nights voor single vrouwen en koppels.
  • In Lelystad vind je de swingersclub Partyplayers. Deze club heeft zeer ruime openingstijden: ze zijn elke dag geopend, op de maandag na. Ook betaal je maar 30 euro per persoon.
  • Parenclub Fun4Two zit in Moordrecht. Er zijn gewone avonden, maar ook themafeesten, exclusieve swingersavonden en gigoloavonden. In deze club zijn alleen vrouwen en stellen welkom.
  • Parenclub Mystique in Rucphen heeft speciale avonden voor stellen, maar ook andere avonden zijn ook single mannen welkom. Single vrouwen zijn altijd welkom. Bij Mystique heerst een strik antidrugsbeleid.
  • Avarus is de bekendste parenclub van Berlijn. De club heeft een grote speelkamer en kleine wellness.
  • Ben je in Parijs, ga dan vooral naar Quai 17. Dit is een van de grootste swingers clubs in de Franse hoofdstad, compleet met erotische bioscoop.

Lees ook: Erotische hotels en campings

Verschillende vormen van swingen

Swingen komt in allerlei soorten en maten. Dit zijn de belangrijkste termen die je tegenkomt als jij ermee wilt beginnen.

Mélangisme

Mélangisme is het Franse woord voor een lichte vorm van swingen. Zoenen met een ander stel is geoorloofd, net als strelen. Verder dan dit gaat het niet. Mélangisme is een mooie manier om te ontdekken of swingen iets voor jullie is en hoe je omgaat met jaloerse gevoelens als jij je partner met een ander ziet.

Soft swap

Bij een soft swap gaan stellen nog een stapje verder. Naast zoenen en strelen doen de stellen aan orale seks. Verder dan pijpen en beffen gaat een soft swap echter niet.

Full swap

Bij een full swap gaan jullie all the way: penetratie mag dus ook. Verder dan dit kan een date niet gaan.

Wapdate

Bij een wapdate wordt door de stellen drugs gebruikt om in de goede flow te komen. Meestal wordt er tijdens de swingdate door alle aanwezige stellen drugs als poppers, ghb, lachgas of ketamine gebruikt. In homoseksuele kringen wordt dit een chemdate genoemd. Wil je liever niets met drugs te maken hebben? Informeer dan bij de parenclub wat hun beleid is.

Same-room sex

Eigenlijk is dit niet echt swingen te noemen. Bij same-room sex hebben twee koppels seks in dezelfde kamer, maar wel met de eigen partner. Het is spannend en exhibitionistisch, maar valt niet onder swingen.

De nadelen van swingen

Voordat jullie gaan swingen hebben jullie hier ongetwijfeld goed over nagedacht. Er zijn drie belangrijke elementen waar je rekening mee moet houden als je gaat swingen.

Jaloezie

Jaloezie is menselijk en het is niet erg om een steekje jaloezie te voelen als jij je partner bezig ziet met een ander. Het is wel belangrijk om deze jaloerse gevoelens onder controle te houden. Het is vervelend als jouw partner terugkijkt op een fijne avond en jij alleen maar beelden van hem of haar ziet met die ander. Ben je een heel jaloers type? Dan is swingen misschien niet geschikt voor jou.

Verliefdheid

Als je meerdere keren met hetzelfde koppel afspreekt en merkt dat jij meer begint te voelen voor je sekspartner dan voor je eigen partner, dan zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Verliefdheid is niet de bedoeling: jullie hebben per slot van rekening geen open relatie. Als je verliefd bent, is het verstandig om geen contact meer te hebben met die andere persoon.

Risico’s voor je gezondheid

Ga je swingen, wees dan verstandig en gebruik voorbehoedsmiddelen. Het laatste dat je wilt is zwanger worden van een andere man of een seksuele overdraagbare aandoening (soa) krijgen. Condooms zijn een must, maar het kan ook geen kwaad om je regelmatig te laten testen op soa’s. Heb geen onbeschermde seks als het andere stel zich niet regelmatig laat testen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?