Verschillende soorten massages: kies voor me time

verschillende soorten massages

Een massage is voor veel mensen de ultieme vorm van zelfzorg. Kies voor me time, met een heerlijke massage. Er zijn veel verschillende soorten massages: wij vertellen over onze favorieten. Van ontspanningsmassages tot erotische massages…

Verschillende soorten massages: ontspannen en erotisch

Een massage is vaak heerlijk ontspannend en zorgt ervoor dat jij je weer als herboren voelt. Natuurlijk ken je de standaard massage waarbij je spieren worden gekneed, maar er zijn nog veel meer soorten massages. Ontspannen massages, maar ook varianten waarbij erotisch genot centraal staat. Welke massage bij jou past hangt af van je mood en wat je lichaam en geest nodig hebben.

Ontspannings massages

Zweedse massage

De Zweedse massage is de massagevorm waar je waarschijnlijk aan denkt als je het woord massage hoort. Hierbij ligt de ontvanger op een massagetafel en wordt je lichaam door middel van vijf verschillende technieken onder handen genomen, waaronder het kneden van de spieren en het maken van strijkende bewegingen. Dit soort massages zijn makkelijk te imiteren voor de amateur: jij kunt je partner bijvoorbeeld eenvoudig een nek- en schoudermassage geven. Een Zweedse massage helpt bij het laten ontspannen van stijve spieren en tegen pijn.

Borstmassage

De borstmassage is een massage die jij jezelf heel goed kunt geven. Deze massage kan zorgen voor een verbeterde mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast is een borstmassage een ontspannende vorm van zelfliefde. Het helpt om spanning te verlichten, de circulatie te bevorderen en stress te verlagen. Ook als je borstvoeding geeft kan een borstmassage in positieve zin helpen. Zo kunnen je aanrakingen het pijnlijke en gezwollen gevoel van je borsten verminderen en de moedermelk beter op gang helpen. Je maakt met een vlakke hand ronddraaiende bewegingen over één borst, vanaf de tepel naar de buitenkant. Borstmassages kun je onder andere doen met een olie. Aangeraden wordt om hem warm te eindigen: met een warme handdoek bijvoorbeeld of onder de douche. Zo kan de olie goed intrekken in je huid.

Ayurvedische massage

De borstmassage zoals hierboven beschreven is onderdeel van de Ayurvedische massage. Dit soort massages gaat verder dan alleen het masseren van de spieren en huid. Bij Ayurvedische massages draait het om het herstellen van het evenwicht van je chakra’s (energiekanalen), door het creëren van rust en harmonie. Kenmerkend voor deze massagetechniek is het gebruik van warme kruidenolie, vol actieve bestanddelen die je huid en spieren een boost geven. De Ayurvedische massage is gericht op het ontgiften van je lichaam. Van te voren bespreek je je levensstijl en eventuele klachten. Vervolgens masseert de masseur de vitale energiepunten in je lichaam: zo kan de geblokkeerde energie weer door je lichaam stromen. Heb je last van bijvoorbeeld stress, rugpijn, chronische pijn, hoofdpijn of slaap je slecht? Dan kan deze massagetechniek helpen.

erotische massage

Erotische massages

Nuru massage

Een Nuru massage is een combinatie tussen een ontspannen- en erotische massage. De Japanse massagetechniek houdt in dat één persoon de ander masseert met zijn of haar lichaam: een body to body massage dus. Jullie zijn beiden naakt en er wordt gewerkt met een kleur- en geurloze massagegel. Nuru (nori) staat dan ook niet voor niets voor glad of glibberig. Door de druk van het lichaam van je partner zorgt de massage voor een ontspannen gevoel. Daarnaast is het zonder twijfel een erotische ervaring, door de naakte, glibberige lijven.  Voelt je partner niks voor een body to body massage of ben je single? Er zijn ook speciale massagesalons waar je een Nuru massage kunt boeken.

Tantra massage

Bij een tantrische massage krijgt het hele lichaam aandacht: het is een massagetechniek waarbij de liefdevolle aanraking heel bewust aanwezig is. Bij deze massage worden erogene zones ook aangeraakt. Dit doe je natuurlijk alleen als de ander het daarmee eens is: daarom is het een massage die heel geschikt is voor geliefden. Een belangrijk uitgangspunt bij tantra is dat je elkaar volledige aandacht geeft en niks overhaast doet: het is de liefde die eigenlijk de massage geeft. Zowel de ontvanger als de gever dienen volop aanwezig te zijn bij een tantra massage, maar de massage is gericht op het welzijn van de ontvanger. Maak duidelijke afspraken over de mentale en fysieke grenzen als je naar een professionele masseur gaat. Het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk om helemaal naakt te doen en de focus hoeft ook niet per se te liggen op de erogene zones.

Yoni massage

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar de yoni massage is een heuse ontspanningsmassage. Wél met een erotisch tintje, want bij deze massage staat jouw yoni, oftewel je vulva, centraal. De massage is gericht op het vrijkomen van alle emoties die jouw vagina in de loop der tijd heeft opgeslagen: van seksueel genot tot traumatische ervaringen. De nadruk ligt bij een yoni massage op de schaamstreek: de labia, clitoris, g-spot, baarmoeder, borsten en anus. Voor de ene vrouw is het een zeer emotionele ervaring, terwijl het voor de andere vrouw een heel ontspannen massage is waarbij haar seksualiteit echt vrijkomt. Laat de massage alleen uitvoeren door iemand die je vertrouwt. Je kunt jezelf ook een yoni massage geven.

Lees ook: Zo geef je jezelf een schaamstreek massage

Welke van de verschillende soorten massages die we hierboven hebben beschreven is jouw favoriet?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?