Mei masturbatiemaand. Feel the love! 💖

Mei masturbatiemaand

Mei heeft maanden op je gewacht! De komende vier weken staan in het teken van fysieke zelfliefde: masturbatie. We weken het stigma los, verreiken je kennis en geven gouden tips over hoe jij jezelf het allerfijnst bevredigt. De redenen om te masturberen zijn eindeloos. Het is leuk, gezond, vermindert stress en je leert je lichaam beter kennen. Let’s get the party started en ontdek alle inzichten over masturberen.

Waarom mei masturbatiemaand?

Masturbation May kent een activistische oorsprong dat terug gaat naar 1994. De Amerikaanse chirurg Dr. Joycelyn Elders werd ontslagen omdat ze vond dat er meer informatie over masturbatie moest worden opgenomen in seksuele voorlichtingscursussen. Erotiekwinkel ‘Good Vibrations’ in New York vond dat de druppel en besloot in de publiciteit te treden om zich uit te spreken over de voordelen van masturberen en fysieke zelfliefde. In de jaren erop werd mei masturbatiemaand groter en groter. Denk aan het promoten van sextoys, how-to-gidsen en workshops.

Zelfbevrediging door de jaren heen

Jezelf bevredigen wordt (gelukkig) steeds normaler. Dat was vroeger anders.  Masturbatie kent een lange geschiedenis van stigma, schaamte, wrok en eindeloze misvattingen. In het begin van de 18e eeuw werd er bijvoorbeeld gesproken over een ziekte. Later, in de 19e eeuw, ontstond een bloeiende anti-masturbatiemarkt. Producten als ‘erectiealarmen’, penishulzen, en slaaphandschoenen gingen als warme broodjes over de toonbank.

”In de 19e eeuw ontstond een anti-masturbatiemarkt. Er werd alles aan gedaan om masturberen te voorkomen. Het werd gezien als een ziekte.”

In de 20e eeuw transformeerde de kijk op masturbatie drastisch. In de jaren 60 en 70 werd jezelf bevredigen erkend als onderdeel van vrouwelijke seksualiteit. Sterker nog: het diende als springplank naar seksuele bevrijding. Feministen schreven betogen, boeken en hielden workshops. Er kwamen zelfs vibrators op de markt. Nu, anno 2021, zijn we nog altijd bezig om de positieve effecten van masturberen de wereld in te helpen. Deze masturbatiemaand geeft ruimte om na te denken over masturbatie, zelfliefde. Om er over te praten én het te ervaren.

Lees ook: masturberen door de jaren heen (en waarom het gezond is)

Masturberen is véél meer dan jezelf fysiek plezieren

Masturberen kent vrijwel alleen maar voordelen: het is leuk, gezond, (ont)spannend en het reduceert stress. Jezelf fysiek bevredigen is veel meer dan zo vlug mogelijk een climax bereiken. De hele beleving eromheen verdient meer aandacht. Masturberen gaat namelijk over zelfliefde. Jij mag er zijn, je lichaam mag er zijn én je erotische gedachten mogen er zijn. Voel je vrij om te beleven wat je wil beleven en open te staan voor nieuwe ervaringen. Of dat nou mindful masturberen is, het experimenteren met seksspeeltjes of samen met je partner masturberen: in deze maand sta je stil bij jouw wensen.

”Jij mag er zijn, je lichaam mag er zijn én je erotische gedachten mogen er zijn. Voel je vrij om te beleven wat je wil beleven.”

Seks met jezelf is bovendien een uitgelezen mogelijkheid om te ontdekken wat jij leuk en lekker vindt. Elk lichaam is uniek en elk lichaam kent haar eigen voorkeuren. Soms zelfs onontdekte voorkeuren omdat jij jouw nieuwsgierigheid onbewust uitschakelt. Gun jezelf deze maand de vrijheid om je seksualiteit te ontdekken; je verlangens en je behoeften. Geniet van een eigen sexual wellness home spa of tover je slaapkamer om tot jouw spannende plekje.

Drs. Nynke Nijmans kijk op masturberen

Onze huisseksuoloog Nynke Nijman vertelt in onderstaande video veel gestelde vragen over masturberen. Van hoe het moet tot de vraag of je ook te veel kunt masturberen. Naast deze video volgt deze maand een artikelenreeks met interessante inzichten over masturberen. Van de beste vibrators tot meditatieve vormen van jezelf bevredigen. Houd de blog dus in de gaten en vergeet niet de deals op onze webshop in de gaten te houden. Omdat je het verdient 💖

Lees ook: hoe kies je jouw eerste vibrator?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?